Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
prepisacu sad recept,nesto me u poslednje vreme vuce da mesim.a imam tako dobar recept za pekarske kifle,meke kao dusa,al kad pomislim na ono dizanje testa....

eo ti slika kako izgledaju pečene...

1459331_665033863516658_1402099579_n.jpg
1453302_665045453515499_2027622441_n.jpg
1472053_677759865577391_1144544255_n.jpg

Ima da se kupi onaj sok od šipka, to se kuva sa šećerom dok se ne dobije džem..
Inače, kolač je kolko jednostavan, toliko ukusan...javi kako ti se sviđa,kako ti je uspelo.:)

Probala ja saorasima...jedini kolač sa jabukama u koji ne idu orasi po mom ukusu...

da, ja kupujem to se zove corba od sipurka. kupujem na istom mestu vec preko 10 godina i super sam zadovoljan

lako se spremi a kvalitet je extra. ovu sliku sam vec postavljao ovde

dzemodsipurka.jpg

Jel zna neko ima li ( i gde ) da se kupi u Zr ili NS ?

Juce bili na rodjendanu.
Danas kumovi vodili na rucak (teleca čorba,punjena vesalica u maramici,pomfrit,sopska).
Veceras za sutra ispekla domace dimljene kobasice,a ostalo mi je masnica od testa,pa sam proprzila praziluk,dodala malo domace šunke,malo kockica kackavalja,sve pomesala,prelila jajima i pavlakom i zapekla.

Izrendas 1 sapun za bebe. Stavis lonac sa vodom i kad provri smanjis temperaturu na najslabije i u taj lonac stavis drugi sa izrendanim sapunom i dodas 1,5dl destilovane vode i 1 kasicicu glicerina. Povremeno mesas da se ne stvaraju grudvice ( ne sme da vri) i tako oko 30min dok se sve rastopi. Onda ulijes 3 kasike ulja (koje hoces... ja sam maslinovo, od kokosa i jojobe) , 1 kasicicu zacina, meda, sta god (moze ruzmarin, kafa, cimet...ja sam rendanu koru pomorandze) i nekoliko kapi etericnog ulja (ja sam magnoliju i kamilicu a i ad kapi, sta imas)...onda nalijes u kalupe samo sipaj ulje u one od mafina, ja sam u silikonski. Onda u zamrzivac i izvadis, susis na hladnom i provetrenom mestu povremeno okrecuci...bozanstveno mirise samo treba da cekam bar nedelju dana, idealno je 3-4 nedelje da bih ga koristila.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back