Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dive, mislis na sprzu : )?

duvan-cvarci-domaci-d72b9b4dd90d8f356a1082e6f17025bf_view_l.jpg

baba mog prvog decka je bila sa juga srbije i tako mu je donosila spremljeno meso zaliveno u velikim staklenim teglama od 5lit
i cini mi se da je ona to zvala prza..
Током агресије НАТО пакта када су биле несташице струје и по 16+ сати многи су месо из замрзивача на такав начин спасли од кварења.

Током агресије НАТО пакта када су биле несташице струје и по 16+ сати многи су месо из замрзивача на такав начин спасли од кварења.

Moja komsinica sa juga Srbije dala mi recept za kompot. Nikad to nisam pravila pa sam isprobala vise nacina (svaka tegla drugi recept) i njen je najbolji. Stavi voce u teglu, nalije hladnom vodom pa pasterizuje u poklopljenom sudu. Kaze da su tako sve pasterizovali pa i meso kad nije bilo zamrzivaca.

Ako je tako bilo spremljeno, onda ne moze predugo da se cuva, ako nije smrznuto.

moze bre :)
tegla se napuni przenim mesom i nalije vrucom otopljenom mascu
mast se stegne i konzervira meso
oni su takvo meso drzali na terasi preko zime
i bez problema im je trajalo 4 meseca..ono novembar pa do marta..

ja sam danas uradila pametnu stva
nahvatala sam ceru da me vozi do pijace gde niceg nije bilo..samo par tezgica..dusa me boli za one jadne ljude koji prodaju i smrzavaju se po ovom vremenu.kupila samo sargarepu i cveklu i shvatila da za ostalo moram u tempo
onda otisle u tempo, nakupovale voce za cedjenje i redovnu nedeljnu nabavku odradile
i sutra ne moraaaaaaaam :zskace:
i posle 100god ugledam rio mare tunjevinu i tako mi se jelo da to nije normalno, naravno morala sam da kupim i to mi ej bio rucak
zaboravila sam samo da kupim masline, a crni luk ne mogu da jedem kad se druzim sa ljudima
i tako, danas samo tunjevina i beli hrskavi lebac :aha:

moze bre :)
tegla se napuni przenim mesom i nalije vrucom otopljenom mascu
mast se stegne i konzervira meso
oni su takvo meso drzali na terasi preko zime
i bez problema im je trajalo 4 meseca..ono novembar pa do marta..

ja sam danas uradila pametnu stva
nahvatala sam ceru da me vozi do pijace gde niceg nije bilo..samo par tezgica..dusa me boli za one jadne ljude koji prodaju i smrzavaju se po ovom vremenu.kupila samo sargarepu i cveklu i shvatila da za ostalo moram u tempo
onda otisle u tempo, nakupovale voce za cedjenje i redovnu nedeljnu nabavku odradile
i sutra ne moraaaaaaaam :zskace:
i posle 100god ugledam rio mare tunjevinu i tako mi se jelo da to nije normalno, naravno morala sam da kupim i to mi ej bio rucak
zaboravila sam samo da kupim masline, a crni luk ne mogu da jedem kad se druzim sa ljudima
i tako, danas samo tunjevina i beli hrskavi lebac :aha:

To pricam. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back