Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e pa sad tolka, ako o poslasticama pricamo - breskva + meleko = vrh! :super:

pa to mi je jutarnji napitak iz blendera

a volim i ja cedjen sok od: cvekla+mrkva+jabuka+celer list...ostale "bibere" dodajem po ukusu

kiflice sa pekmezom bez kvasca.uzasava me ono dizanje kvasca i mesanje testa sa tim
pita muz ,a sto ti stalno u poslednje vreme nesto mesis.reko',ocu da se udam...a on, :roll: i ja svasta pitam
:lol:

e smokilice, vala MOŽ da se udaš!!! kiflice su prelepe :) :heart:

jako se brzo pravi
300g brasna se pomesa sa pzp,doda se 125g putera,200ml jogurta,soli izmedju prstiju i 2 kasike secera.to se malo promesa varjacom,pa umesi na dasci rukom.nisam mesila ni dva minuta.treba da stoji u frizideru umotano u foliju pola sata,al ja sam htela da iznesem na livadu,pa nisam imala kada da odstoji.podeli se na dva dela,razvuce,isece da se dobiju trouglovi i filuje.urola se od sireg ka uzem delu.pece se 20 min na 180

• Podržavam
Reactions: Tol
jako se brzo pravi
300g brasna se pomesa sa pzp,doda se 125g putera,200ml jogurta,soli izmedju prstiju i 2 kasike secera.to se malo promesa varjacom,pa umesi na dasci rukom.nisam mesila ni dva minuta.treba da stoji u frizideru umotano u foliju pola sata,al ja sam htela da iznesem na livadu,pa nisam imala kada da odstoji.podeli se na dva dela,razvuce,isece da se dobiju trouglovi i filuje.urola se od sireg ka uzem delu.pece se 20 min na 180

...hvala :*

Lepo. I ja sam naucila da pravim hleb. Kako ga ti pravis?

Ovo neki prost recept bas,
300-350 grama brasna, 25 grama svezeg kvasca, oko 200, 300 ml mlake vode, secer, so, dve, tri kasike ulja (maslinovo)
U casi sa malo mlake vode stavis kvasac i secer da nadodje, onda dodas u posudu sa preostalim sastojcima, umesis sa dobijes lepo mekano testo pa 30, 45 minuta na toplo da se digne, zatim oblikujes testo po zelji (ja pravila dva hlebcica moze i samo jedan), premazes belancem i vodom, napravis rezove i u rernu dok se ne ispece :D

bio malopre napolju, hleb, mleko uobicajeno.

u bgdu je sve prohodno,. padavina nije bilo danima, leda ima tu i tamo, samo je suvise jak vetar, odrasli mogu bez problema, za decu... ne ppustam ih danas nigde. zahebano je kad vetar duva u lice.

nigde nikoga na ulicama, samo retki pojedini

Juče sam pravila kolač sa jabukama, to moja deca vole.
Eto bolje to nego da im kupujem slatkiše...
Evo recepAt:
2 šolje rendanih jabuka
1 šolja šećera
1 kašičica sode bikarbone
to pomešati i ostaviti da odstaoji monimum pola sata, onda dodati:
2 šolje brašna (ja stavim i malo više brašna--2 ipo šolje otprilike)
pola šolje ulja

Peći na 200 stepeni oko sat vremena.

Prijatno
:zjede:

jutros palacineke, dzem od sipurka

Najlepsi dzem koji postoji...domaci naravno. Nisam ga pravila vec nekoliko godina, nema ko da mi bere sipke

Evo recepAt:
2 šolje rendanih jabuka
1 šolja šećera
pola šolje ulja

Prijatno

Rekla ( sebi) pre dva-tri dana da necu vise slatko da jedem . Ali sad idem da napravim ovaj kolac z:lol:

Danas riblja corba, krompir salata i peceni karaši

• Podržavam
Reactions: 27E
cijelo juto u nekoj frci.nisam stigla nista kuhati. kupila brizle,njih je bilo lako spremiti,samo baciti na vrelo ulje.kao dodatak, sopska salata. najela se da ne mogu disati.

idedebelismajlikojinemogudanadjem. z:D

jesu li brizle - ono?

- - - - - - - - - -

Evo recepAt:
2 šolje rendanih jabuka
1 šolja šećera
pola šolje ulja

Prijatno

e i moje dete je to volelo da jede, samo sto sam ja umesto brasna dodavala griz i mlevene orahe..savrsen je!

e ja subotom uglavnom ne kuvam, jer uvek ostane nesto od hrane koju sam kuvala u toku nedelje
i juce mi dete kaze, ajde napravi sutra paradajz corbicu sa tikvicama i bosiljkom..ok napravicu
a onda mi danas pusta poruku - jel ima nesto kuci za rucak dosla bih sa nikolom i jelenom?
ok, spremila sam corbicu, ajde jos nesto cu..kad dolazite?
za 15 min
:eek:
e pa ako je za 15 min, onda sapremam kviska - kranjske kobaje

a subota mi je inace dan za sredjivanje..
i sad sam zavrsila sa ribanjem kupatila koje mi ostane poslednje u nizu, pre toga sam ceo stan sredila, i sudove oprala, sporet oribala i sad sam sva rasrafljena
hebomepatak kad se ovako organizujem :(

jesu li brizle - ono?

- - - - - - - - - -

e i moje dete je to volelo da jede, samo sto sam ja umesto brasna dodavala griz i mlevene orahe..savrsen je!
,,Оно" су бели бубрези, а бризла је грудна жлезда код сисара оба пола и нема везе с дојењем.
Одрасле јединке углавном више или немају бризлу, или је веома смањена.

brizle su grudne zlezde od teleta, tako kaze googl
moji sve zivo jedu, jede i te bele bubrege, to su jajca
jedu i mozak
jedu i bubrege redovne i jezik i repove
sve zivo jedu :D
kaze moja keva kada se dobro spremi da je to sve specijalitet

brizle nisam nikad
ok - mozak, repovi, jezik - jezik je savrsen!
ja bubrege i pluca ne mogu..da me ubijes sanse nema..i ne mogu pankreas..:sad2:

e ja subotom uglavnom ne kuvam, jer uvek ostane nesto od hrane koju sam kuvala u toku nedelje
i juce mi dete kaze, ajde napravi sutra paradajz corbicu sa tikvicama i bosiljkom..ok napravicu
a onda mi danas pusta poruku - jel ima nesto kuci za rucak dosla bih sa nikolom i jelenom?
ok, spremila sam corbicu, ajde jos nesto cu..kad dolazite?
za 15 min
:eek:
e pa ako je za 15 min, onda sapremam kviska - kranjske kobaje

a subota mi je inace dan za sredjivanje..
i sad sam zavrsila sa ribanjem kupatila koje mi ostane poslednje u nizu, pre toga sam ceo stan sredila, i sudove oprala, sporet oribala i sad sam sva rasrafljena
hebomepatak kad se ovako organizujem
:(
Јел ти оно имаш женско дете?

brizle nisam nikad
ok - mozak, repovi, jezik - jezik je savrsen!
ja bubrege i pluca ne mogu..da me ubijes sanse nema..i ne mogu pankreas..:sad2:
Бубрези се припреме, исеку се на одговарајућ начин, оперу потом у маринаду, и испрже, а плућа + панкреас и (део)јетре са прженим луком, куваним јајима и зачинима за паштету.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back