Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Јел ти оно имаш женско дете?
imam i ukljucena je i ona u sredjivanje
juce sam je izmalteretirala pa smo po onom vetru isle zajedno u nabavku
ona je na masteru i ima predavanja petkom i subotom..ja subotom idem na posao bas ako imam nesto neodlozno, pa nekako gledam da zavrsim sa sredjivanjem pre podne i da nam makar ostatak vikenda bude za odmor..
Бубрези се припреме, исеку се на одговарајућ начин, оперу потом у маринаду, и испрже, а плућа + панкреас и (део)јетре са прженим луком, куваним јајима и зачинима за паштету.

mama je drzala te bubrege u nekoliko voda, pa u marinadi, pa ih je bacila na ulje i cela kuca je mirisala na urin..sanse nema posle toga da ih jedem...mozda su i ukusni, al ih se ja odricam
a ovo spremanje sa lukom - moja baka je tako spremala i to su oni zvali droba..bas mi je odbojan ukus i miris, a znam da su svi sa odusevljenjem jeli kad se spremi..
valjda mi ne prijaju iznutrice..

imam i ukljucena je i ona u sredjivanje
juce sam je izmalteretirala pa smo po onom vetru isle zajedno u nabavku
ona je na masteru i ima predavanja petkom i subotom..ja subotom idem na posao bas ako imam nesto neodlozno, pa nekako gledam da zavrsim sa sredjivanjem pre podne i da nam makar ostatak vikenda bude za odmor..

mama je drzala te bubrege u nekoliko voda, pa u marinadi, pa ih je bacila na ulje i cela kuca je mirisala na urin..sanse nema posle toga da ih jedem...mozda su i ukusni, al ih se ja odricam
a ovo spremanje sa lukom - moja baka je tako spremala i to su oni zvali droba..bas mi je odbojan ukus i miris, a znam da su svi sa odusevljenjem jeli kad se spremi..
valjda mi ne prijaju iznutrice..
Бубрег се исече по вертикалној оси на две пљоске и добро опере изнутра, па тек онда иде у маринаду.
Баци се на неколико минута у врелу воду(као нпр и режњеви исеченог мозга) обогаћену сирћетом, ловоровим листом, мрвљеним бибером, згњеченим белим луком, мирођијом... и тек потом пржи, или похује и пржи.

Бубрег се исече по вертикалној оси на две пљоске и добро опере изнутра, па тек онда иде у маринаду.
Баци се на неколико минута у врелу воду(као нпр и режњеви исеченог мозга) обогаћену сирћетом, ловоровим листом, мрвљеним бибером, згњеченим белим луком, мирођијом... и тек потом пржи, или похује и пржи.

ma sve to!
ono - seciranje, poprecni presek i ispitivanje bubreznih kanala
al meni se tako oseca urin kad se prze da sile nema da ih probam
sto je najludje, sheba tako celu kucu mirisom, niko ne moze da ih pojede i pojedu ih ljubimci na kraju..koji se djavo uopste muci da ih sprema..

jako se brzo pravi
300g brasna se pomesa sa pzp,doda se 125g putera,200ml jogurta,soli izmedju prstiju i 2 kasike secera.to se malo promesa varjacom,pa umesi na dasci rukom.nisam mesila ni dva minuta.treba da stoji u frizideru umotano u foliju pola sata,al ja sam htela da iznesem na livadu,pa nisam imala kada da odstoji.podeli se na dva dela,razvuce,isece da se dobiju trouglovi i filuje.urola se od sireg ka uzem delu.pece se 20 min na 180

U to testo moja keva doda 4 rendane šargarepe... :zaljubljena:

ma sve to!
ono - seciranje, poprecni presek i ispitivanje bubreznih kanala
al meni se tako oseca urin kad se prze da sile nema da ih probam
sto je najludje, sheba tako celu kucu mirisom, niko ne moze da ih pojede i pojedu ih ljubimci na kraju..koji se djavo uopste muci da ih sprema..
Пржи их с белим луком ко џигу и салата с реном, струганом ротквом, уљем, сољу, бибером и мало јабуковог сирћаша!.
Буде::zaljubljena:

,,Оно" су бели бубрези, а бризла је грудна жлезда код сисара оба пола и нема везе с дојењем.
Одрасле јединке углавном више или немају бризлу, или је веома смањена.

Jel neko pomenuo Dojenje?! :mrgreen:

PS. Moj tata obozava sve te iznutrice... cesto sprema mozak... mm se odusevio kad je probao jednom, (ja nisam nikad),
I pitao me, "Jel glupo da ja pitam tvog tatu da nam spremi onaj mozak opet, bas mi se jede?" :)
"Nije glupo, obojici ce dobro doci malo pojacanja... :mrgreen: holesterola naravno"

Jel neko pomenuo Dojenje?! :mrgreen:

PS. Moj tata obozava sve te iznutrice... cesto sprema mozak... mm se odusevio kad je probao jednom, (ja nisam nikad),
I pitao me, "Jel glupo da ja pitam tvog tatu da nam spremi onaj mozak opet, bas mi se jede?" :)
"Nije glupo, obojici ce dobro doci malo pojacanja... :mrgreen: holesterola naravno"
Грешка, кад је похован и мало јаче испржен, па буде онако хрскав и крцкав под зубима(ал денте!!!:hahaha:) уз неку љуту салату као рен, или папричице!
:super:

Juče sam pravila kolač sa jabukama, to moja deca vole.
Eto bolje to nego da im kupujem slatkiše...
Evo recepAt:
2 šolje rendanih jabuka
1 šolja šećera
1 kašičica sode bikarbone
to pomešati i ostaviti da odstaoji monimum pola sata, onda dodati:
2 šolje brašna (ja stavim i malo više brašna--2 ipo šolje otprilike)
pola šolje ulja

Peći na 200 stepeni oko sat vremena.

Prijatno
:zjede:

Super je i recept sa grizom i kakaom. Isto idu rendane jabuke. Nema kome se nije dopao.

Moj današnji ručak: crnogorski sir, crnogorsko suvomesnato, srpski hleb i (valjda) srpska salata:lol:Pogledajte prilog 320085

Najlepsi dzem koji postoji...domaci naravno. Nisam ga pravila vec nekoliko godina, nema ko da mi bere sipke

Rekla ( sebi) pre dva-tri dana da necu vise slatko da jedem . Ali sad idem da napravim ovaj kolac z:lol:

Danas riblja corba, krompir salata i peceni karaši

Ima da se kupi onaj sok od šipka, to se kuva sa šećerom dok se ne dobije džem..
Inače, kolač je kolko jednostavan, toliko ukusan...javi kako ti se sviđa,kako ti je uspelo.:)
jesu li brizle - ono?

- - - - - - - - - -

e i moje dete je to volelo da jede, samo sto sam ja umesto brasna dodavala griz i mlevene orahe..savrsen je!
Probala ja saorasima...jedini kolač sa jabukama u koji ne idu orasi po mom ukusu...

Ima da se kupi onaj sok od šipka, to se kuva sa šećerom dok se ne dobije džem..
Inače, kolač je kolko jednostavan, toliko ukusan...javi kako ti se sviđa,kako ti je uspelo.:)

Probala ja saorasima...jedini kolač sa jabukama u koji ne idu orasi po mom ukusu...
da, ja kupujem to se zove corba od sipurka. kupujem na istom mestu vec preko 10 godina i super sam zadovoljan

lako se spremi a kvalitet je extra. ovu sliku sam vec postavljao ovde

dzemodsipurka.jpg

Prilozi

• dzemodsipurka.jpg
    dzemodsipurka.jpg
    90,2 KB · Pregleda: 1
Napravila sam si rođendansku tortu od Plazme i kikirikija. Šta ću kad mi je snajka alergična na orahe, sestričina ne voli voće, ćerka ne voli suvo grožđe a zet ne voli kokos...:( Pa, od čega onda da im napravim...:besna:

Stavila sam i žele bombone. Odozgo belanac. Nisam ga mutila čini mi se petnaest godina. Valjda neće da padne, kuvala sam šećer...:sad2:

Napravila sam si rođendansku tortu od Plazme i kikirikija. Šta ću kad mi je snajka alergična na orahe, sestričina ne voli voće, ćerka ne voli suvo grožđe a zet ne voli kokos...:( Pa, od čega onda da im napravim...:besna:

Stavila sam i žele bombone. Odozgo belanac. Nisam ga mutila čini mi se petnaest godina. Valjda neće da padne, kuvala sam šećer...:sad2:

pa jel i tebi rodjendan danas?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back