Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
danas skusa, pire i salatica "metlin buckuris" (kupus, zelena salata, rendana sargarepa, kukuruz, sirce i soja sos) morala sam da kupim kukuruz jer mi od juce nije dao mira kad mi je zafalio za corbicu, mljac :heart: :lol:

- - - - - - - - - -

ne umem pasulj i da zamotam sarme:tajna:
tj nisam nikad probala

kad znas da skuvas grasak znas i pasulj
sve ti je to varijacija na istu temu
opusteno, stvaraj ;)

sarma jedina mudrost zamotati da se ne raspadne, a i ako ti se raspadne jaka stvar ;)

e meni je tako zao sto letos nisam osusila vise paradajza i stavila u teglice :/
ono je san snova, msm lep je kupovni naravno, ali i ovaj domaci je super

ja ga isto nisam susila, ali ove godine hocu da znas
svaki put kad nadjem lep onaj sljivar - pravac na susenje!
ja kupujem amfissa suseni i odlican je - sladak, ukusan, pravi ukus koncentrovanog paradajza
a poslednji put kad mi je trebao, nisam imala kad da trknem jer nisam znala da sam ga potrosila a u sred kuvanja sam bila i posaljem sestrica da trkne
doduse nisam mu ni rekla koji da kupi, racunam da su svi isti
i on kupi neki sa crnim poklopcem, ne znam ko je proizvodjac..
nista odvratnije nisam probala!!! sitan,kiseo, sama kozica i semenke, od paradajza ni traga - veruj da sam ga bacila da ne bi upropastila jelo..

joj, kad god se pomene taj sušeni paradajz, mene tuga uhvati kako sam svoj upropastila :cry:
Sve sam ga lepo osušila (doduše u rerni), stavila u teglu, zalila maslinovim uljem i iz nepoznatog razloga ostavila u rerni. Deca uključila rernu da nešto ispeku, ono ulje izvrilo, gornji sloj se ugljenisao....
mogu donji slojevi da se koriste, dolila sam ulja, a bilo ono hladno cedjeno, koje ne valja da se greje jer gubi svojstva.... ma tuga...

Kako da znam da li su pihtije dovoljno ukuvane ? Ono životinjskog porekla se sve raskuvalo, ali nije mnogo vode izvrilo, u stvari količina je ostala ista. Kuvala sam u zemljanoj posudi i još uvek nisam posolila, kažu to ide na kraju.

Kako da znam da li su pihtije dovoljno ukuvane ? Ono životinjskog porekla se sve raskuvalo, ali nije mnogo vode izvrilo, u stvari količina je ostala ista. Kuvala sam u zemljanoj posudi i još uvek nisam posolila, kažu to ide na kraju.

pa ako se razdvaja meso od kostiju - to je to
posolis, ocistis od zilica, usitnis i prelijes vodom..preko beli iseckani luk i na hladjenje

mog druga je pre neku godinu zvao deda na pihtije, skuvao ih samo za njega..on da isece, a tamo celo dlakavo uvo u zeleu :lol:

koji je to recept imam i ja knjigu

Nije torta, pobrkala sam. Krem je.

Srednjovekovni krem od svinjske
krvi

50g maslaca - 200g čokolade - 250g šećera - 100g brašna - 1/2l
svinjske krvi - 1 čašica trešnjevaće

Važna napomena: Za ovu poslasticu potrebna je sveža svinjska
krv.

U loncu oprezno rastopite maslac sa čokoladom. Stalno mešajući,
dodajte šećer i brašno. Na kraju dodajte svinjsku krv. Mešajte dok se
masa ne ujednači. Krem nikako ne sme da provri. Čim odmaknete
krem sa toplote, odmah uspite trešnjevaču stalno mešajući.
Krem ostavite kratko u hladnjaku i potom služite.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back