gost 345877
Veoma poznat
- Poruka
- 11.521
casica rakije u testo, ili ko voli moze i rum npr
nece biti masne
nece biti masne
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

casica rakije u testo, ili ko voli moze i rum npr
nece biti masne

skuvala pasulj
a zaboravila da sam u nedelju kupila divan spanać koji mi sad propada...![]()

za zamrzivač mora da se obari, a kad ga obarim, onda ću i da ga spremim

A što se mučite:
![]()
Nema neke dramatične razlike u ukusu u odnosu na sveži đumbir.
P.S. dodajte i malo bibera u zrnu, brutalno je dobro.
, a trebala bih, sutra cu da napravim ) Ingver= djumbirhttp://vesnamihajlovicblog.wordpress.com/2013/03/03/10-deset-cuvara-naega-zdravlja/
"Svez djumbir i susen djumbir su sasvim raliciti po svojstvima, kao da su u pitanju dve razlicite biljke
U kineskoj medicini susen djumbir je poznat kao Gan-Jiang a svez koren kao Sheng-Jiang....

Pa sad....Čitao sam malo njen sajt, ta Vesna Mihajlović je izgleda jedna prilično opaljena gospodža...![]()

i ja volim tu kombinaciju, zato redovno pravim limunadu sa djumbirom i svezom mentom, i med da zasladim malo...i super je osvezavajuce i jako ukusnoJa volim djumbir, u svako jelo stavim po kolutic i posle pojedem. U caj sam probala da stavljam ali mi bilo smor da svaki put rendam. Onda procitala negde da se djumbir narenda, izmesa sa medom i prelije limunovim sokom pa u frizider ( naravno u staklenoj tegli). Pa kad skuvam bilo koji caj ja kasicicu toga uspem. Diiiivno
A cesto pojedem po kasiku toga , bas mi lep taj ljutkast ukus + limun
Danas kisela corba sa jajima

Danas paradajz corbica i slani mafini sa sirom i mesavinom kukuruznog i psenicnog brasna ( po receptu sa Coolinarike) , a ja sam ga dopunila tako sto sam dodala kisele krastavcice, isecene na kockice, u testo i odgore malo sunke, domaceg kecapa i lanenog semena i susama . Odlicni su, tope se u ustima
![]()
![]()
![]()
Sinoc sam zapisala recept na papiru, sad ne mogu da nadjem na Coolinarici, ali evo:koji je tacno recept u pitanju?

hm, nešto ovako?
![]()
lepo izgleda, a šta je to?
Sinoc sam zapisala recept na papiru, sad ne mogu da nadjem na Coolinarici, ali evo:
Treba:
300 grama sira ( ja imala domaci, cvrst poput fete)
3 jajeta
4 soljice mleka - nije pisalo kolike velike soljice, ja uzela one od 1,5 dl i bilo taman
3 soljice ulja
3 soljice mekog, psenicnog brasna
4 soljice kukuruznog brasna
1 kesica praska za pecivo
so- moj sir nije bio jako slan pa sam stavila ravnu kafenu kasicicu
Izmrviti sir, dodati zumanca, izmesati. Dodati sve sem belanaca i izmesati dobro. Nek stoji u frizideru 30 minuta ( ja taj deo preskocila). Pred samo pecenje dodati sneg od 3 belanca.
Sipati kasikom u kalup za mafine ( ja imam silikonski, nisam mazala uljem, izlazili su lako).Peci na 200 stepeni oko 20 minuta.
Ja sam u testo dodala 2 osrednja kisela krastavca isecena na kocke. A odgore sam stavljala komadic sunke, malo kecapa i u zadnjoj turi i susam i laneno seme.. Izaslo je 4 kalupa
Recept je odlican, nisu suvi, socni su i tope se u ustima.Jedino sto cu sledeci put da uradim je da stavim 3 krastavca u testo
Mislim da je osoba koja je stavila ovaj recept napisala da je iz neke cuvene pekare iz Bgd dobila