Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sacem da pecnem satro picu (zvanicni naziv topli sendvici) kecap pavlaka salamica origano na parcice hleba
mljac-stomak-1.gif

a za ruckic sam nam "spremila"
posle jucerasnje preterane kolicine "zdravog" danas detoksikacija nezdravim :mrgreen:

A što se mučite:

DSC_0039_zps2258c48a-1.jpg

Nema neke dramatične razlike u ukusu u odnosu na sveži đumbir.
P.S. dodajte i malo bibera u zrnu, brutalno je dobro.

Dobro je i mleveni djumbir koristiti, ja ga imam i dodajem u tanjir kao i biber, po malo.

Ali, ako niste znali svez i osusen djumbir imaju potpuno drugacija lekovita svojstva, kao da su dve razlicite biljke u pitanju, za razliku od ostalih biljaka:
http://vesnamihajlovicblog.wordpress.com/2013/03/03/10-deset-cuvara-naega-zdravlja/
"Svez djumbir i susen djumbir su sasvim raliciti po svojstvima, kao da su u pitanju dve razlicite biljke
U kineskoj medicini susen djumbir je poznat kao Gan-Jiang a svez koren kao Sheng-Jiang.
Svez koren se koristi za pojacanje znojenja i izbacivanje toksicnih materija iz organizma.
Susen koren, koristi se za stomacne bolesti, dijareju, reumatizam, kasalj itd.
I susen i svez djumbir je oficijelna biljka Kineske farmakopeje i kao ekstrakt i kao tinktura.
U Kini se djumbir koristi u polovini recepata i biljnih preparata jer ubrzava reakciju biljaka
sa kojima je pomesan."

A sveze je sveze, nije to neki problem narendati djumbir ili ga iseckati u secku

Uzgred, sad sam se setila, imam ovo zapisano ( nisam probala, lenja sam z:mrgreen:, a trebala bih, sutra cu da napravim ) Ingver= djumbir

"Naisla sam na Magican caj kojeg je Angelina Jolie dobila od zena u Namibiji. Uz pomoc tog caja izgubila je nakon poroda 11 kg. Sastoji se od ingvera i belog luka. Upravo zbog tih sastojaka vrlo je zdrav, jer cisti zile, a njegov intenzivni okus odbija nas od hrane.

Za pripremu tog caja morate ingver oguliti i narezati ga na tanke listice. Kuhajte ih 20 min. u 2 l vode. Na kraju dodajte beli luk, zavrite, ocjedite i pricekajte da se ohladi. Ovako pripremljen caj pijte bez secera tokom citavog dana."

Ja volim djumbir, u svako jelo stavim po kolutic i posle pojedem. U caj sam probala da stavljam ali mi bilo smor da svaki put rendam. Onda procitala negde da se djumbir narenda, izmesa sa medom i prelije limunovim sokom pa u frizider ( naravno u staklenoj tegli). Pa kad skuvam bilo koji caj ja kasicicu toga uspem. Diiiivno
A cesto pojedem po kasiku toga , bas mi lep taj ljutkast ukus + limun

Danas kisela corba sa jajima
i ja volim tu kombinaciju, zato redovno pravim limunadu sa djumbirom i svezom mentom, i med da zasladim malo...i super je osvezavajuce i jako ukusno :)

koji je tacno recept u pitanju?
Sinoc sam zapisala recept na papiru, sad ne mogu da nadjem na Coolinarici, ali evo:
Treba:
300 grama sira ( ja imala domaci, cvrst poput fete)
3 jajeta
4 soljice mleka - nije pisalo kolike velike soljice, ja uzela one od 1,5 dl i bilo taman
3 soljice ulja
3 soljice mekog, psenicnog brasna
4 soljice kukuruznog brasna
1 kesica praska za pecivo
so- moj sir nije bio jako slan pa sam stavila ravnu kafenu kasicicu

Izmrviti sir, dodati zumanca, izmesati. Dodati sve sem belanaca i izmesati dobro. Nek stoji u frizideru 30 minuta ( ja taj deo preskocila). Pred samo pecenje dodati sneg od 3 belanca.
Sipati kasikom u kalup za mafine ( ja imam silikonski, nisam mazala uljem, izlazili su lako).Peci na 200 stepeni oko 20 minuta.
Ja sam u testo dodala 2 osrednja kisela krastavca isecena na kocke. A odgore sam stavljala komadic sunke, malo kecapa i u zadnjoj turi i susam i laneno seme.. Izaslo je 4 kalupa

Recept je odlican, nisu suvi, socni su i tope se u ustima.Jedino sto cu sledeci put da uradim je da stavim 3 krastavca u testo
Mislim da je osoba koja je stavila ovaj recept napisala da je iz neke cuvene pekare iz Bgd dobila

Poslednja izmena:
Sinoc sam zapisala recept na papiru, sad ne mogu da nadjem na Coolinarici, ali evo:
Treba:
300 grama sira ( ja imala domaci, cvrst poput fete)
3 jajeta
4 soljice mleka - nije pisalo kolike velike soljice, ja uzela one od 1,5 dl i bilo taman
3 soljice ulja
3 soljice mekog, psenicnog brasna
4 soljice kukuruznog brasna
1 kesica praska za pecivo
so- moj sir nije bio jako slan pa sam stavila ravnu kafenu kasicicu

Izmrviti sir, dodati zumanca, izmesati. Dodati sve sem belanaca i izmesati dobro. Nek stoji u frizideru 30 minuta ( ja taj deo preskocila). Pred samo pecenje dodati sneg od 3 belanca.
Sipati kasikom u kalup za mafine ( ja imam silikonski, nisam mazala uljem, izlazili su lako).Peci na 200 stepeni oko 20 minuta.
Ja sam u testo dodala 2 osrednja kisela krastavca isecena na kocke. A odgore sam stavljala komadic sunke, malo kecapa i u zadnjoj turi i susam i laneno seme.. Izaslo je 4 kalupa

Recept je odlican, nisu suvi, socni su i tope se u ustima.Jedino sto cu sledeci put da uradim je da stavim 3 krastavca u testo
Mislim da je osoba koja je stavila ovaj recept napisala da je iz neke cuvene pekare iz Bgd dobila

meni samo nesto previse ulja. ako koristis istu soljicu za sve mere, to onda dodje skoro pola litre ulja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back