Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
al' ja mahom ne volim ove recepte sto daju ljudi po netu...meni se nijedan ne svidja...ili neko nesto precuti ili slaze, sto za krajnji rezultat dodje isto. samo sam jedne projice ubola da su dobre i ledene kocke i onu tajlandsku corbu. vise volim ove kuvare dzejmija i rudolfa i donu. mada je i onaj francuz imao jedan super recept, al' sam ga zaboravila...pravila jednom i nisam zapisala. :evil: ne znam dal on jos kuva. sad videh da ce biti neki kinez van ili sta je vec, mnoram da ga s vremena na vreme pratim radi egzotike. :D

- - - - - - - - - -

fantasticno :D nista nisam razumela, ali zvuci fascinantno :lol: mislim to, obruc, tepsija, secer, papir.. :lol:

ja sam htela da pomognem...bolje da nisam. :lol:

Ja ne merim ukupnu masu za kore, zato što znam koliko mi jaja treba za koji pleh, ali na taj način kao zLozi merim filove, da svuda bude jednako. :)

i ja tako merim filove isto da mi ne ispadne da potrosim fil pre vremena ili da mi ostane visak, pa gornje kore natrpam. ovo za dobos sam morala tako, jer ko ce da muti tolike kore, a da ispecem sve i secem...to je jos gore. :lol:

to sada kada za bozic budem listala kuvar mogu da ti iskuckam neki recept iz tog kuvara, pa da vidis sta i kako pisu i objasnjavaju. al' ja sam pocela da pravim neke stvari pre pojave neta i nekako sam navikla da nisu bas precizna uputstva.

Ma nema potrebe - verujem ti. Elem, cenim da stvarno ima recepata, gde iskustvo "odobrava" kolicinu. Samo mi se cini da to nije za pocetnike.

al' ja mahom ne volim ove recepte sto daju ljudi po netu...meni se nijedan ne svidja...ili neko nesto precuti ili slaze, sto za krajnji rezultat dodje isto.

a sto mene nervira kad svi kao hvale recept, a onda procitas jedan komentar gde neko kaze kako mu nije dobro ispalo jer nije lepo objasnjeno ili necega ima previse ili premalo itd. i svi ga ignorisu. po mom iskustvu, taj jedan je uvek u pravu :lol:
mene je moje grne zaje.bala dva puta i sigurno nece vise :mrgreen:

Dona Milevin sladoled, divin kolac sa visnjama i dragisina baklava sa visnjama.
Ja vec godinama pokusavam da napravim hleb, najbolji koji sam ikad jela. Dok sam na moru jedem ga a onda dodjem kuci, sve uradim po receptu i nije to to. Sinoc dosla zena koja ga pravi na veceru, kaze da je recept ok, da joj nije jasno gde gresim i predlozi da ga zajedno napravimo.... i naravno bude super, gosti su ga celog pojeli posle vecere i kolaca. Sitnice kao toplina vode i nacin na koji ga odlaze kad se ispece a toga nije bilo u receptu.

a sto mene nervira kad svi kao hvale recept, a onda procitas jedan komentar gde neko kaze kako mu nije dobro ispalo jer nije lepo objasnjeno ili necega ima previse ili premalo itd. i svi ga ignorisu. po mom iskustvu, taj jedan je uvek u pravu :lol:
mene je moje grne zaje.bala dva puta i sigurno nece vise :mrgreen:

od dobrih recepata je jos i testo za americku pitu, koje moze da se koristi i za slatko i za slano.
inace, odlucila sam da pravim reform tortu za bozic, jer idu i orasi i cokolada. ako bih pravila samo orahe, onda bih sigurno jos nesto pravila. htela sam macmelou, ali recept koji je ostavila mrs.bi je na 4umu na kome mi nisu prihvatili registraciju. :eek: bogblagosloviokrstaricu. :zcepanje:

ja bih jos da izjavim za javnost da onaj papir za pecenje i korpice za pecenje usisavaju masnocu i suse testo koje se pece. posto nisam kupila silikonski pleh za mafine, a ovaj se izgulio obican, ja kupila korpice i pravila projice u njima i na kraju videla da su nekako suvlje. nije to prvi put, primetila sam i ranije tu pojavu, ali je manje izrazena kada su kore za tortu u pitanju, vise ako je nesto masnije, pa kao da isuse masnocu. :think: prosto zelim da napravim proju na masti, ali mi je problem sta da radim sa ostatkom masti, jer je ne koristim uopste. :(

- - - - - - - - - -

nisam ni one paprike kupila da pravim ono sto je dona mileva pravila. onu salatu. :evil:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back