Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sad cu da guglam to coko visnja i coko malina,dobila sam 4 cm u kukovima,samo gledanje u slike mora da me zadovolji :jede:
(cunjenicu da sam sad isla da jedem kolace koje su donele drugarice od starijeg sina i koji su im ostali od reprize necemo racunati)

***** ti ovu šugavu krstaricu! Pola sata kucam piletu odgovor i izbaci me! Mrš! Popizdela sam!

Besna sam kao ris! Žurim, idem na neku slavu :besna: Ima da se vozam tri sata do lazarevca u pm :besna:

Pile, pravila sam u kalupu 26 cm, kalup za čiz.

Kao podlogu ti je bolje da staviš 300 gr keksa + pola margarina + malo mleka... ako hoćeš kakao zbog boje.

Ono sa čokoladom je ukusno, ali tvrđe nego što bi trebalo....

Onda filovi su extra i kikiriki i puding. Koristi puding C!

Onda preko nemoj topiti čokoladu već umuti 200-300 ml slatke pavlake i narendaj 3-4 reda crne čokolade i to je to. ;)

Eto, na brzinu sam pisala, valjda si me razumela :lol:

Pozz

Jel ima neko neki dobar kolač s kesten pireom. Ne torta i da ne bude mekan da mora da se jede kašikom.

jao sto sam u fr jela dobar tartt sa kesten pireom!
dole ide korica od masnog testa - klasicna ona sa podignutim ivicama, kad se malo zapece testo se premaze tanko marmeladom od kajsija..ona mu da onu kiselkastu notu, a na to dodat kesten pire
posuto lomljenim bademom i zapeceno u rerni
odlican je bio!

A ja bih razmotrila i neku opciju nepečene torte, deca takve obožavaju. Kod moje dece je favorit bingo torta i ona sa Minjinog sajta sa kupovnim korama.

nikako, ali nikako ne dolazi u obzir nepecena torta, ili kupovne kore- to ja ne smatram tortom i to se kod mene ne pravi za tako veliki dan kao sto je rodjendan :lol:
bingo sam pravila nedavno, i super je izbor, ali hocu nesto sto nismo dugo jeli. nije samo za decu, imam goste i kod kuce pre igraonice, tako da ce jedna biti za svecice i drugare, druga za velike goste, pa sta ostane od nje ici ce u igraonicu.
setila sam se jedne stare koju nisam dugo pravila, mama trazi recept. znam samo da je velika, da ide 1 kg banana i 3 fila.

..snikers torta ooooo-dlich-na.. :)
..slazem se za donji deo, probacu drugi put ovako kako xella napisa, mada sam dodala vishe mleka i bio je prilichno upotrebljiv, ali opet..
..preko dela sa karamel pudingom stavila sam i karamel sloj sa lomljenim kikirikijem, pa glazuru od chokolade, savrsheno.. :ok:

zd, ovo nije klasika nepecena torta, moras priznati :P
kad cujem umutitie slag i podelite ga na tri dela ili pomesajte plazmu sa margarinom a gore puding, sve mu bude jasno :lol:
ova snikers je vec druga prica :D
mada, poznajuci sebe, bice neka sa tri kore i tri fila i ebavacu se ceo dan sa njom :D (al volim tako :D)

Ma ok je kvinsi, pravi šta hoćeš, i šta misliš da će vam se dopasti. Ali i ovo je na sloj od plazme i margarina, stavi sloj margarina i kikirikija, pa na to stavi puding. Ako mene pitaš, bajadera torta samo sa kikirikijem i karamel pudingom.

Sigurno je ukusno, i mislim da kod dece najbolje prolaze bilo kakve kombinacije sa keksom i pudingom.

A ti onda pravi tortu esterhazi, ko ja, devet korica :-D
Il dobos tortu, eto ti cokoladnog zadatka na nivou, mada I reforma je umetnost, prava reforma, retko ko je ubode....

ja sam pravila dobos za novu godinu. :lol: lako je. umutis sve sto treba , prethodno izmeris ciniju u kojoj ce stajati ceo fil za pecenje...to podelis sa 8 kora, uzmes pleh okrugli (moji je 25 cm), skines obruc, uzmes obican cetvrtasti pleh stavis na njega papir za pecenje, i na taj papir okrugli obruc. vratis se po svoju ciniju sa filom, stavis na vagicu i skines jednu osminu, peces prvu koru, ostatak fila u ciniji cuci u frizideru da belance ne padne. racunaj na gubitke materijala prilikom prenosa iz cinija i u pleh. posle umutis cas onaj cokoladni fil na pari, namazes 7 kora osmu stavis ko kuvar rudolf na papir za pecenje, istopis secer, prelijes osmu koru tim secerom i toplim nozem pravis linije gde ces da seces tortu. ovo zadnje moras brzo da radis. ako secer padne na papir uzems obruc od tog kalupa za pecenje i stavis oko osme kore i pritisnes. to sam videla od rudolfa, a moja baba je to sve radila direktno na torti. mislim taj secer je sipala direkt na zadnju koru koja je na torti. :eek: al' dobro je i ovo rudolfovo.

a za bozic se dvoumim izmedju obicne torte sa nadevom od oraha i reform :lol:...meni taj fil uvek ispadne takav da mi vuce ukus na cokoladu za kinder jaje. :huh:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back