Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pogrešno su napisali recept. Ne treba sa šećerom i mlekom da se doda istovremeno kokos. Ako si već tako uradila, dodaj i margarin, stavi na tihu vatru i prokuvaj to. Videćeš koje će gustine biti kada se sve otopi, i ne verujem da uopšte treba brašno unutra. Recept je glup za medalju. :evil:

I gde praviš kolače u 23h???

I ti odabrala da budeš domaćica? Ko bi rekao...

Nego, dodaj taj margarin, pa kada počne da se topi, ako je pregusto, dodaj još malo mleka. Brašno nemoj dodavati. U mojoj karijeri domaćice, nisam čula da u fil za oblandu ide brašno. Da nema tebe, umrla bih u neznanju.

nije tema, ali meni ovaj nas 'ravnicarski' kajmak, domaci i onaj s kopaonika, ko dupe i oko :D
ne kupujem vise ovaj iz ravnice :D
Ja ni ne znam šta je "ravničarski kajmak" i di to ima da se kupi u NS-u ? :think: Po svim pijacama prodaju zapadnosrbijanski ,eventualno šumadijski , uglavnom nakupci iz tih krajeva , ili crnogorski stari kad ima sreće , a ove žene što su odavde i valjaju podlivene i rolovane sireve , mileram i švapski sir ne prodaju i ne prave kajmak , bar ja nisam video ,a redovan sam posetilac mlečnih odeljenja sve tri veće pijace u gradu ,onu Satelitsku , Detelinarsku i sličnu buraniju ne računam . :lol:
Verovatno da lažu pomalo za poreklo ,tj. svi su kao sa Zlatibora , Užica ili iz Kraljeva jer je to popularno kod raje , al ne verujem svakako da ih ovde u ravnici prave .

Nisam ni pricala za novosadski vec sentomaski.... Prave ljudi kajmak, msm nije to kvantna fizika, pravi ga I moja sveki, al jedno je masnoca iz mleka od krave koja pase na planini a drugo ove nase sto iz stale ne izbijaju....
Kao I sve drugo, od mleka do mesa....
Sent from my C1505 using Forum mobile app

tratatatataaaaaaaa :plez:
mislim,nije bas za izlozbu,al je fil super.stavila sam 50 g cokolade da se rastopi i naseckala par saka oraha i parce palca :rida:
sve sam pomesala i filovala dve kore presecene.malo se tesko razmazuje....

tratatatataaaaaaaa :plez:
mislim,nije bas za izlozbu,al je fil super.stavila sam 50 g cokolade da se rastopi i naseckala par saka oraha i parce palca :rida:
sve sam pomesala i filovala dve kore presecene.malo se tesko razmazuje....

Prvu oblandu si dobro okrenula, svaku sledeću si trebala okrenuti dugačije, da gornja površina bude ravna, lakše se fil razmazuje, ujedno se i bolje kora prilepi za fil.
Za gornju koru važi isto, ravna površina treba da bude odgore.
Sada možeš prekriti oblande folijom, postavi ih obrnuto, imaćeš ravnu gornju koru, lakše ćeš pritisnuti fil, i lakše ćeš seći kocke. : )

odaje me potpis majstora :cool:

- - - - - - - - - -

takoreci toko di maestro

Da si odrasla u mojoj kući scena bi bila sledeća:

Mama zahteva da ponovo nafiluješ oblandu novim kremom.

Za to vreme tetka već špinuje šećer da je prelije dok tata krišom jede fil koji je ostao na dnu vangle i mrmlja "što teraš dete da pravi ponovo kad je kolač suuuuper":lol:

Pogrešno su napisali recept. Ne treba sa šećerom i mlekom da se doda istovremeno kokos. Ako si već tako uradila, dodaj i margarin, stavi na tihu vatru i prokuvaj to. Videćeš koje će gustine biti kada se sve otopi, i ne verujem da uopšte treba brašno unutra. Recept je glup za medalju. :evil:

I gde praviš kolače u 23h???

ovo sam i ja htela da napisem
gde bre u oblande brasno??
ovo neko zahebava domacice :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back