Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa obari malo mešavine povrća i napravi neku polu rusku salatu sa pavlakom(bez maja)

ja skuvala čorbicu: rendala šargarepu i propržila malo na masl ulju..dodala šaku mlevenog junećeg..začinila sa malo vegete , karija i čilija
dodala rendanog paškanata i nalila vodom..malo-da krčka..posle 15 min dodala seckane na kockice tikvice i pred kraj seckanog lista celera(dooosta) i umrvila dve šake
kuvanog karfiola
čorbica je extra! i dovoljno gusta i fino ljutkasta zbog čilija :whistling:
a pohovalai tikvice i malo karfiola.
.samo moj poh nije onakav kao keva kada pravi...tanak je i pored 5 utučenih jaja
da li zbog brašna tip 500( ono drugo kvalitetnije je u tegli zašrafljeno, ali gamižu neke bubice i to sam ostavila mojima da reše :pljus::bljuc:)
ili što je zbućkano sa vodom..nisam imala mleka :think: neam pojma...ali nije strašno..
patlidžan sam morala da bacim..omekanio je :(

imam za par dana klope...a sutra ću onu škarpinu pečenu...danas sam samo ovu čorbicu jela

Poslednja izmena:
pa znam za foru kao 6 meseci plus sme, al zaebi
a ovo pise samo januar, ebi ga dal do kraja il do pocetka....ako se racuna pocetak to je mesec i po, jojjjj ne smem sad sam se uzentala :rida:
a zao mi da ga bacim al sam se namucila da ga lovim po apotekama, ebem ti drzavu i nestasicu :evil:
baktrim
imam dve kutije do jan '14
i tri do '17

tako sam prosle zime bacila za mesec dana isticao roksitromicin a golgota ga je nabaviti po kisi sam isla za njega, i debil ne pogledam u apoteci rok i dodjem kuci i ima sta da vidim :rida:

zao mi da bacim, strah me da pijem :dash:

tolko luda nisam :zcepanje:
ma to od proslog leta ('12) skupljala ko hrcak sto po srbiji sto po bugarskoj, mogu bre sverc komerc lekova da radim biznis pare da namlatim :zcepanje: i prosle zime zamisli cuda nije mi trebao :eek: i evo sad je docekalo svojih pet minuta, al sad je vec pitanje roka, tad kad je nabavljen nije bilo problema ionako sam mislila bice popijen....ne valja kad u napred nabavim ne valja kad jurim sa upalom pa nema...pa stvarno :lol:

znaci odgovorno tvrdis da smem, da nece da napravi neki kurslus i da ce plus da deluje ko svez? :cistinaocare:

Znas sta?
Uopste ne volim kad ljudi sami na svoju ruku piju antibiotike ali verovatno imas s tim iskustva od ranije, nece ti sigurno naskoditi ako sumnjas na tu vrstu prehlade : )))

nista ti ne brini metla je daleko od laika po tom pitanju pogotovo po pitanju te dijagnoze
nema nista novo dr da mi kaze osim da napise recept, sve se nesto mislim koj su moj studirali tolke godine kad samo umeju da napisu recept, ne lece nikako :lol:
antibiogram takodje, imam utisak da ni ne rade, jer je svaki put isti, sto se kosi sa nekim zakonima prirode al aj nemam dokaz da je tako mogu samo da sumnjam :lol:
za tu stvar u opticijaju nemas puno izbora baktrim, fluorohinoloni, cefalosporini, aminoglikozidi...to u komercijali vrte non stop
baktrim imam, ciprocinal imam al necu njega ovaj put, cefalosporine tacnije palitrex ne mogu imam nezeljene efekte zbog kojih moram da prekinem upotrebu, aminoglikozide ne dam dupe (za sad) :lol:
da idem za vikend kod dezurne nepoznate dr da mi da mi da recept za baktrim koj cu moj kad ga imam
sve u svemu veteran u celoj toj prici
javi mi kad smisle nove lekove pa da caskamo, ovako nema poente ono "nemoj na svoju ruku" (ima poente kod ljudi koji se ne razumeju)
par dana vec se neckam sve pod parolom da se ne trujem medjutim danas sam na granici da udjem u fazu kad propisam zilete i krv....tako da necu vise da cekam
ono sto me sekira je rok trajanja :( imam fore do 12 da se smislim :lol: verujem ti kad kazes da sme, nije do toga, nego ja sam triperas :lol:

n30 naravno :lol:
ma neckam se sta da radim, zeza me par dana i sve kao aj picu puno tecnosti da probam, al slabo deluje, ladne mi noge po kuci iako grejem :roll:, napolju se smrznem, pre toga malo pila vode...ebem li ga sve se izmesalo....sve kao aj jos sutra da vidim pa nesto mi se ne cekaju "zileti" :(

1. dobro se utopli - naocito noge i donje deo tela
2. puno cajeva i vode - kad god odes da piskis odmah i popijes cas vode
3. udarna doza vitamina da bi podigla imunitet..limun, citrusi.

Hehe, to je zato sto se bolesti kod nas jos uvek lece po sablonu, siromasna zemlja, nema se za drugacije varijante lecenja pa sad, ko hoce, veruje doktoru I u terapiju a ko nece, ne mora, imamo dva izbora cak :lol::lol::lol:

pa to
lako je rangu da napise baktrim se ne upotrebljava vise za n dijagnoze, osim u zemljama treceg sveta :neutral: pitala bih ga kad bi propiso krv ovde sta bi radio :aha:
a ko slag na tortu su ti i nesavesni i losi lekari

skrenuli smo s teme ebi ga
nanjupala sam se vala bas.... smesan mi zeleni pire, ko zabokrecina, buckuris :lol: ali ukusan

- - - - - - - - - -

1. dobro se utopli - naocito noge i donje deo tela
2. puno cajeva i vode - kad god odes da piskis odmah i popijes cas vode
3. udarna doza vitamina da bi podigla imunitet..limun, citrusi.

nista to ne uspeva....sve isprobano vec par dana....vidim sve je gore ne mogu vise da se zezam....sledi mi trovanje :aha:

...pa sto ne bi mogla, tebi je mislim najblizi onaj na Vilinim vodama...bus ide do samog Tempa, staje ispred...
...ako sam ja nekad mogla cak odavde da idem tamo, mozes i ti odatle..:)

...mene kupus ne zanima,mogu dzaba da ga daju, ne kiselim, nikad i nisam, a nije ni moja majka...kupim
glavicu za salatu dok ima svezeg, posle par puta uzmem onaj vakumiran za sarmu i cao, zdravo...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back