Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
1453302_665045453515499_2027622441_n.jpg

i gotovoooooooo...pola tepsije za velikog,a pola za malog gmaza...ljubi ih majka...:zaljubljena:

Mi smo danas "kuvali" prase, koje smo nosili dr koji je operisao mog svekra. Mito i korupcija. :) Pa sam ja malo odvojila od pečenja kada je muž doneo iz pečenjare, da dr i sestrama ne bi skočio pritisak, pa šta će jadni pacijenti. I tortu sam im napravila, od koje nisam mogla da odvojim, jer je bila okrugla. Gde je dive, od samo 6 jaja. :klap: Evo je nedekorisana, baš sam ponosna kako izgleda. :rumenka:

m7e3b4.jpg

Za kselu:

KINDER TORTA

pre početka pravljenja torte rernu uključiti na maksimum

kora: u pleh fi 24 cm staviti pek papir, pa na njega iseckane orahe ili lešnike da pokriju dno, a debljine koliko voliš ili imaš

umutiš 6 belanaca od jaja "S" klase (65 g jedno jaje), dodaš u to 12 kašika šećera, dobro umutiš i dodaš 1 kašiku sirćeta

Ovo izručiti na orahe u plehu, poravnati kašikom, rernu smanjiti na 150 C i staviti koru da se suši, oko 1 h. Pečenu izručiti na tacnu, tako da orasi dođu gore, i premazati sa 100 g eurokrema.

fil: 6 žumanaca, 20 kašika šećera, 3 kašike brašna i 90 g gustina zakuvati u 7,5 dl mleka U hladno dodati 2/3 margarina, ili 200 g maslaca. Polovinu fila izručiti na koru premazanu eurokremom, po njemu poređati plazma keks namočen u mleko, i staviti drugu polovinu fila u koji dodaš 100 g čokolade.

Jedna od najprostijih torti koje pravim, a koja je pored mora recepata i kombinacija koje su prošle kroz moju kuhinju, ostala jedna od tri omiljene u ovoj kući.

Poslednja izmena:
Mi smo danas "kuvali" prase, koje smo nosili dr koji je operisao mog svekra. Mito i korupcija. :) Pa sam ja malo odvojila od pečenja kada je muž doneo iz pečenjare, da dr i sestrama ne bi skočio pritisak, pa šta će jadni pacijenti. I tortu sam im napravila, od koje nisam mogla da odvojim, jer je bila okrugla. Gde je dive, od samo 6 jaja. :klap: Evo je nedekorisana, baš sam ponosna kako izgleda. :rumenka:

m7e3b4.jpg

Super izgleda, meni se baš dopada, napiši nam recept ako te ne mrzi. :)

a jel`moze recept? :)

2l crnog vina, 1l soka od nara, 1/2 solje meda, 1 stapic cimeta i tanko oljustena kora 1 limuna (neprskan ili ga dobro operi i drzi u vodi sa sodom bikarbonom preko noci). To ostavis u staklenoj tegli 2 nedelje pa procedis a onda jos 4 pa nalijes u boce (sediment sa dna bacis).

evo i slika

7nhr.jpg

nar je dobar za one stvari!:eek:

Koje stvari? Ja sam bar 4 gajbe popila u zadnjih 20 dana i nista ne primecujem:think:

Poslednja izmena:
Stalno su nesporazumi sa tim kimom, kuminom, crnim kimom, odn. crnim kuminom, pa je Smokva jednom nasla i postavila link za tekst gde je sve objasnjeno i to sa slikama. Evo opet taj link
http://www.gastrofan.com/kolumne/sv...i-kumin-isto-ili-različito.html#ixzz2i0LP6ZFT

Ja sam zaista taj crni kumin (tako pise na kesici) ili čurekot kupila u Turskoj, a ovde sam obila pragove gomile prodavnica zdrave hrane i svi mi nude kim, onaj obican koji se stavlja na kiflice, sto kaze Dzordzi. Ali i taj čurekot se stavlja ne peciva, ja se secam iz detinjstva, i to uglavnom u muslimanskim sredinama.

A taj čurekot jedino da se potrazi u zaista dobrim i pravim prodavnicama zdrave hrane, sto kaze Bogomoljka, a ne ovim koje prodaju kekse i slagove i koje ja zovem radnje na merenje, jer slabo sta zdravo ima u njima.
Ja kad sam to tražila nisam znala za naziv čurekot.

A kuvam danas...tortilje sa piletinom, svežim paradjzom, paprikom, sirom, pasuljem...po želji slavljenika. I naravno torta, čokoladna sa kandiranim višnjama.
Sve sastojke za tortilju secka on, kupili smo mu za rođendan jedan dobar, profi kuvarski nož, kaže da uživa u radu sa njim.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back