Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Affro,srećan rođendan! :heart:

Kad sam već ovoliko skuvala danas,bar da napišem:
-supa od junećih repova,sa puno povrća
-dinstani crveni kupus u vinu
-krompir pire sa belim lukom
-pečena pileća krilca,prvi put sam ih pravila,i nikada više.Svu su mi rernu isprskala.:evil:

Poslednja izmena:
@ Affro: Super izgleda, podseća na mađaricu...

A ovo su jafa kocke, samo što sam ja u koru stavila kakao, pa se ne vidi prelaz između fila sa pomorandžom i kore. :lol:

Negooo... danas pravim štrudlices rogačem. :kolac: a jafa kocke neću skoro, jer nisam mogla da im odolim. :zcepanje:

ШанГарепо ти не растеш лепо :)))

Пасуљ за нас момке, шарени, ено ми се крчка, са сланиноцом сувом, а пред крај ћу да убацим кобасице мале, са слатком паприком , тако их праве и једну без.
И наравно, запршка.
Огребаћемо се и за лигње сепаратисте МЖ :)))

Kakav crni pasulj nedeljom, moj razvigore?

Kod nas danas supa, rinflajš, sos, belo ćureće pohovano, i belo ćureće u netralnoj pavlaci. Za salatu turšija koja mojoj svekrvi uspeva savršeno,a za dezertiranje kolač sa jabukama koji u mojoj kući nestaje brzinom svetlosti.

2eyjayr.jpg

Е, то оне ћурке које неће нико да једе? :)))

Па кад да правим пасуљ?
Досад сам се уздржавао, глупо ми да у пролећно време правим пасуљ, па рекох, ај баш данас ћу.
Данас је наговештавало промену времена.

Волим тај колач са јабукама, то је као Јастук торта, мислим да се зове, ал се јабуке пеку и пуне орасима

Poslednja izmena:
Ceo dan provedoh u kuhinji. Pekla hleb, lenju pitu sa jabukama i limunom, koru za tortu koja mi treba da par dana, nedeljnu supu, španat i pohovano meso. A sve u cilju, to ću sve lako i brzo, povezano, jedno za drugim pa sam mirna za dva dana. U stvari, danas pojedosmo španat i pola pohovanog pileta, sutra će biti još tog mesa i supu ću zakuvati sa griz knedlama, verovatno i neko varivo nabrzaka napravim. A prekosutra od ostataka kuvanog mesa i supe, napravim pilav, to je brzo.
I...baš sam se umorila i tonu sudova isprljala. Ali je lenja pita otišla već do pola. Mnogo lep recept za one koji ne vole jako slatko i vole voće da se baš oseti u kolačima a da ne bude pekmezasto.

Ceo dan provedoh u kuhinji. Pekla hleb, lenju pitu sa jabukama i limunom, koru za tortu koja mi treba da par dana, nedeljnu supu, španat i pohovano meso. A sve u cilju, to ću sve lako i brzo, povezano, jedno za drugim pa sam mirna za dva dana. U stvari, danas pojedosmo španat i pola pohovanog pileta, sutra će biti još tog mesa i supu ću zakuvati sa griz knedlama, verovatno i neko varivo nabrzaka napravim. A prekosutra od ostataka kuvanog mesa i supe, napravim pilav, to je brzo.
I...baš sam se umorila i tonu sudova isprljala. Ali je lenja pita otišla već do pola. Mnogo lep recept za one koji ne vole jako slatko i vole voće da se baš oseti u kolačima a da ne bude pekmezasto.

pa daj, sta si se stisla :)

Affro,srećan rođendan! :heart:

Kad sam već ovoliko skuvala danas,bar da napišem:
-supa od junećih repova,sa puno povrća
-dinstani crveni kupus u vinu
-krompir pire sa belim lukom
-pečena pileća krilca,prvi put sam ih pravila,i nikada više.Svu su mi rernu isprskala.:evil:

sledeci put pileca krilca samo uvaljaj u smesu zacina i maslinovog ulja i peci na pekpapiru..rerna cista, a krilca hrskava i ukusna

a posto su mi otimali moje pilece meso, maznjavala sma i ja piletinu sa bambusom. mljac, mljac

bila i do kineza i kupila neke zezalice njihove pakovane crne pecurke i bambus (sad mogu sama da pravim kineski mix kao onaj frikomov), alge i tako to, al' nisma smela zive krabe da kupim. barem jednu da je skuvam. :huh:

pa daj, sta si se stisla :)

Limun lenja pita
kora:
1 jaje
150 gr šećera
150 gr masti (verovatno može i margarima, ali ja ga izbegavam)
pola praška za pecivo
narendana kora od jednog limuna (samo žuti deo)
400 gr brašna (najbolje oštrog)
1 kašika pavlake
Fil:
narendati kilogram jabuka, ali SA LJUSKOM
iscediti limun koji je preostao
4 kašike šećera
-izmešati i dodati 2 kašike griza
Kore klasično razvući, ja donju samo natapkam u pleh, a gornju, ili razvijem na pek papiru pa poklopim , ili malo držim u frižideru pa narendam odgore. Nisam baš spretna sa razvijanjem takvih kora.
Mera je za jednu tepsiju otprilike 25 x 30 cm. Peče se oko pola sata na 200 stepeni dok gora kora ne postane oker boje.

a posto su mi otimali moje pilece meso, maznjavala sma i ja piletinu sa bambusom. mljac, mljac

bila i do kineza i kupila neke zezalice njihove pakovane crne pecurke i bambus (sad mogu sama da pravim kineski mix kao onaj frikomov), alge i tako to, al' nisma smela zive krabe da kupim. barem jednu da je skuvam. :huh:

..ja sam neki dan dokupila jos onog cipsa od racica i soja sos, u staklenoj flasici 250ml/250 dinara...

...mi smo ga uvek narucivale pre nego stigne glavno jelo, a posle corbe:)
...samo se isprzi u dubokom ulju i uz soja sos...moje starije dete obozava, mladje onako, pa sam kupila
da ponesem pa da pravimo kombinacije kinesko/srpske hrane uz cips od racica :lol:

onda moram i soja sos da kupim...to cu negde ovde. to ima.

ja volim te neke neobicne ukuse i uvek sam spremna da probam, makar bila i cokoladna bubasvaba. :lol:

Hvala draga. Ako u narednih nekoliko nedelja vidim ribu, sarmu i pasulj, samoutepaću se.

...kako bre:(
...vidi kako je sve lepoooooo <3

...e da, srecna slava i da slavis jos dugo, dugo u zdravlju i slozi :zag:

- - - - - - - - - -

onda moram i soja sos da kupim...to cu negde ovde. to ima.

ja volim te neke neobicne ukuse i uvek sam spremna da probam, makar bila i cokoladna bubasvaba. :lol:

...ima ali mi rekose da je njihov najbolji, a i bila sam tamo pa mi se ucinilo da nije puno...nemam pojam da li je ili nije..

...kako bre:(
...vidi kako je sve lepoooooo <3

...e da, srecna slava i da slavis jos dugo, dugo u zdravlju i slozi :zag:

.

Ma već tri dana postavljam, prebiram, pakujem sudove u mašinu, i tako u krug... A pre toga dva dana spremanja, mešenja, pečenja, bla, bla. Volim da kuvam ali pet dana u hrani do guše je previše.

Doduše, moram priznati da sam jako zadovoljna recopisima koje kao i godinama unazad skidam sa pdf-a Kulinarstvo, samo su ovaj put u posnoj varijanti. I sve je preukusno.

- - - - - - - - - -

Kako tako za sarmu? :sad2:

Šalim se. :lol:

A prebranac! :zjede: Savršeno. :aha:

A tek riba :zaljubljena: Kod nas utorkom (i petkom) stiže sveža pastrmka, dobro si me podsetila (ladno ću u kalendar upisati da ne zaboravim lol).

Mama i ja naspremale toliko predjela da su prvi dan gosti ribu jedva takli. Svi jeli predjelo, pasulj, sarmu i kolače. A pastrmka bila prste da poližeš. Na sreću pa se kod nas slavi tri dana, ko kod gazda Ivka:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back