Ovo me podseti da sam negde procitala kako su se hranili ljudi u Srbiji: kazu da su imali 2 obroka dnevno, oko 10 sati pre podne i oko 18 popodne
Clanak u kome govori etnolog Dragomir Antonić
http://www.pressonline.rs/zabava/life-style/78592/srbi-nemaju-nijedno-autenticno-jelo.html
" On kaže da se nekad jelo dva puta dnevno, što je praksa i u manastirima, a i Nikola Tesla je pisao da je „prirodno da čovek jede dva puta".
- Sada se nameće tvrdnja da treba jesti pet puta dnevno, a jasno je zbog čega, jer je glavni biznis u hrani. Čovekova potreba se zadovoljava određenim brojem kalorija u dva obroka. Sećam se kako su se hranili moji rođaci u okolini Gornjeg Milanovca, pre nekoliko decenija. Ujutro bi pojeli slatko i popili kafu i rakiju, a zatim odlazili u štalu da obave poslove, što je trajalo oko dva sata. Zatim bi, oko 10 ili 11 sati, doručkovali nešto kuvano i onda odlazili dalje da rade. Ako je bio veliki posao u polju, onda bi im se oko pola dva donosila užina. Na primer, pečena paprika, paradajz, kajmak, sir... Večerali bi oko 18 sati. "
Ne mislim da kazem da tako treba jesti, jednostavno mi bilo interesantno pa da podelim sa vama.