Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam cura koja slepo prati recepte vec zelim eksperimentirati. Sinoc sam zamislila jedna kombinacija, koja sam skuvala i mogu reci da je WOW ukus, nesto neverovatno ukusno.
Prvo sam propzila rizu i malo sargarepe, onda u tava za u rerna stavila to + krompir, sve to prelila sa ulje, vegeta, voda. Odozgo izrendala feta sir i kaskavalj i posolila s kari zacin, krajni rezultat...morate se sami uveriti :)

Nisam kuvala, muz jeo slaninu sa lukom, ja pojela tanjir zuta pasulja sa paradajzom od pre neki dan .

Al zato je vecera bila vrhunska: palacinke sa nutelom :D

Fotografija1140_zpsc085a0bc-1.jpg

Fotografija1137_zps64f0e8c9-1.jpg

Fotografija1136_zps3f208703-1.jpg

Poslednja izmena:
...kako u cemu, pa u obrocima....ne mozes jesti jednom ili dva puta dnevno...i ocekivati da budes zdrava....to je tako od pamtiveka
samo sto smo mi poceli da zanemarujemo ta davnasnja pravila pa se to sve odrazava i zdravlje...

Ovo me podseti da sam negde procitala kako su se hranili ljudi u Srbiji: kazu da su imali 2 obroka dnevno, oko 10 sati pre podne i oko 18 popodne
Clanak u kome govori etnolog Dragomir Antonić
http://www.pressonline.rs/zabava/life-style/78592/srbi-nemaju-nijedno-autenticno-jelo.html
" On kaže da se nekad jelo dva puta dnevno, što je praksa i u manastirima, a i Nikola Tesla je pisao da je „prirodno da čovek jede dva puta".
- Sada se nameće tvrdnja da treba jesti pet puta dnevno, a jasno je zbog čega, jer je glavni biznis u hrani. Čovekova potreba se zadovoljava određenim brojem kalorija u dva obroka. Sećam se kako su se hranili moji rođaci u okolini Gornjeg Milanovca, pre nekoliko decenija. Ujutro bi pojeli slatko i popili kafu i rakiju, a zatim odlazili u štalu da obave poslove, što je trajalo oko dva sata. Zatim bi, oko 10 ili 11 sati, doručkovali nešto kuvano i onda odlazili dalje da rade. Ako je bio veliki posao u polju, onda bi im se oko pola dva donosila užina. Na primer, pečena paprika, paradajz, kajmak, sir... Večerali bi oko 18 sati. "

Ne mislim da kazem da tako treba jesti, jednostavno mi bilo interesantno pa da podelim sa vama.

Ovo me podseti da sam negde procitala kako su se hranili ljudi u Srbiji: kazu da su imali 2 obroka dnevno, oko 10 sati pre podne i oko 18 popodne
Clanak u kome govori etnolog Dragomir Antonić
http://www.pressonline.rs/zabava/life-style/78592/srbi-nemaju-nijedno-autenticno-jelo.html
" On kaže da se nekad jelo dva puta dnevno, što je praksa i u manastirima, a i Nikola Tesla je pisao da je „prirodno da čovek jede dva puta".
- Sada se nameće tvrdnja da treba jesti pet puta dnevno, a jasno je zbog čega, jer je glavni biznis u hrani. Čovekova potreba se zadovoljava određenim brojem kalorija u dva obroka. Sećam se kako su se hranili moji rođaci u okolini Gornjeg Milanovca, pre nekoliko decenija. Ujutro bi pojeli slatko i popili kafu i rakiju, a zatim odlazili u štalu da obave poslove, što je trajalo oko dva sata. Zatim bi, oko 10 ili 11 sati, doručkovali nešto kuvano i onda odlazili dalje da rade. Ako je bio veliki posao u polju, onda bi im se oko pola dva donosila užina. Na primer, pečena paprika, paradajz, kajmak, sir... Večerali bi oko 18 sati. "

Ne mislim da kazem da tako treba jesti, jednostavno mi bilo interesantno pa da podelim sa vama.

...jeste interesantno i secam se i ja da su moji sa sela tako nekad jeli...ali...ima tu jedna caka, oni su jeli jake obroke i to trosili teskim radom,
pa su mogli tako da jedu....opet ne znam koliko su bili zdravi, jer se nekad islo kod lekara samo kad se padne u krevet..ili se umiralo relativno
rano...da bi svi kometarisali "ode covek, a nikad nije bio bolestan"...ne da nije bio bolestan nego ili nije znao ili jeste ali nije hteo da ide kod lekara,
mnogi i danas tako zive, neki ni karton ni knjizicu nemaju...
...ja licno nisam neki zagovornik strogih pravila, nisam ni za jelo po svaku cenu u to i to vreme, vec jedem iskljucivo kad sam gladna...i pokusavam
da smanjim obroke...sve sam izbacila sto sam znala da mi steti, nesto nisam nikad ni jela/pila....pa nemam neki veliki problem sa kilazom samo
hocu da skinem ta 3kg tek da vi se vratila na svoja 62kg i budemm zadovoljna sobom, jer tad mogu da se sagnem lepo i vezem pertle, mogu i da
potrcim, i nista mi nije tesko....cim prebacim tu granicu ja sam kao da imam dzak od 50kg na ledjima, ne mogu nikud :(

...ili je ovo trebalo na temu o dijeti:)

...sutra cu dobiti neki lep recept za jednu tortu i cokoladne mafine...pa cu okaciti ovde da pravi ko zeli:D

...kako u cemu, pa u obrocima....ne mozes jesti jednom ili dva puta dnevno...i ocekivati da budes zdrava....to je tako od pamtiveka
samo sto smo mi poceli da zanemarujemo ta davnasnja pravila pa se to sve odrazava i zdravlje...

Uff ovo je tako netačno...upravo suprotno,što čovjek više jede postaje sve bolesniji...gladovanjem se najbolje čiste otrovi iz organizma...
Zvuči apsurdno,ali je tako...

Па ес, ко патишпањ. И др Еткер шлагиша.

Направио гибаниззу, што му дође прилог уз ручак :харт:
Ено је на тераси, прекривена вл. крпом, Тома спава.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back