Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imas jednakostranicni trougao pre nego sto pocnes da motas kroasan.Stavis na pocetak kremu.malo rasiris taj pocetak rukama pa onda preklopis i sa leve i sa desne strane,zamotas prvi krug i tako ti je krema potpuno u sredini,ne moze da iscuri.ondaK nastavis da zamotavas kroasanu.i tako sve redom...Testo je mekano,fakticki si napravila kovertu za pismo a krema ti je unutra,u koverti.Rasiris sada slobodno malo i tu kovertu,a i ne moras zavisi koliki su ti trouglovi i motas dalje.
Prosto a efikasno.

:bye::gace:

Da znaš da mi je ovo palo na pamet i jedan kroasan uvek smotam tako, samo posle zaboravim da ga proverim. :lol:
Paz' njega, jednakostranični trougao.. Ja ne umem da ga nacrtam, a kamoli isečem.
A ni kroasani nikad nisu jednaki.. Al' nije mi to bitno, važno je da su ukusni. :)
Probala sam na par načina stavljanje margarina i najefikasnije mi je ono sa deljenjem na jufkice pa razvlačenje pa premazivanje/rendanje i slaganje "kora" jedna preko druge. Takvi su bili savršeni. :zaljubljena:
A u startu su mi pokazali drugačiji način koji je lakši, ali zato kroasani ne budu onakvi kakvima ih zamišljam.
Za ovo treba više vremena, ali su i 300 puta lepši.

Šta se kuvalo kuvalo se...nema više ni kuvanja ni pečenja,u jbt kad vas pogledam šta žderete tek onda shvatim koliko sam se i ja trovao..
Samo svježe...
Kad ogladnim eto me opet na ovoj strani da se virtuelno nažderem nezdrave otrovne hrane...:whistling:

Da znaš da mi je ovo palo na pamet i jedan kroasan uvek smotam tako, samo posle zaboravim da ga proverim. :lol:
Paz' njega, jednakostranični trougao.. Ja ne umem da ga nacrtam, a kamoli isečem.
A ni kroasani nikad nisu jednaki.. Al' nije mi to bitno, važno je da su ukusni. :)
Probala sam na par načina stavljanje margarina i najefikasnije mi je ono sa deljenjem na jufkice pa razvlačenje pa premazivanje/rendanje i slaganje "kora" jedna preko druge. Takvi su bili savršeni. :zaljubljena:
A u startu su mi pokazali drugačiji način koji je lakši, ali zato kroasani ne budu onakvi kakvima ih zamišljam.
Za ovo treba više vremena, ali su i 300 puta lepši.

Jednakostranicni znaci da nije jednakokraki,jel sad jasno.Znaci,ona donja stranica,ona sto ti je do pupka kad savijas kroasan je kraca,a one dve sto idu na gore su dosta duze stranice.Hebga to se uci kod uciteljice :lol:
A ta savijanja su prosta.Na tri dela dvaput i mirna glava,a maslac zamrznut narendas,gotovo mazanje testa za 10 minuta.:pop:
Sto znaci nema jufki,mazanje i razvijanje po 18x,sve to preskocis i zavrsis posao brzo,efikasno i kvalitetno.Muski.:lol:

pecorino
to je vrsta sira, ovcijeg
al gledaj da uzmes bas pecorino - znaci, onaj za rendanje
a ne npr makedoniko, ko sto sam se ja neki dan zaebala
missim, i taj je fin, al nije ko pecorino

ps i kefir je kiseo :rumenko:

:nono2:kiseo? pravim isključivo domaći( dobila sam kulturu) jer je za creva odličan.:zjede:.kupovni je natrpan nekim veštakom

Jednakostranicni znaci da nije jednakokraki,jel sad jasno.Znaci,ona donja stranica,ona sto ti je do pupka kad savijas kroasan je kraca,a one dve sto idu na gore su dosta duze stranice.Hebga to se uci kod uciteljice :lol:
A ta savijanja su prosta.Na tri dela dvaput i mirna glava,a maslac zamrznut narendas,gotovo mazanje testa za 10 minuta.:pop:
Sto znaci nema jufki,mazanje i razvijanje po 18x,sve to preskocis i zavrsis posao brzo,efikasno i kvalitetno.Muski.:lol:

ja podelim na desetak jufkica i palačinke onda(sa rendanim puterom) redjam jednu na drugu i razvučem u pravougaonik
i redove i seckam u trouglove cik-cak...ebiga ne znam koliko je jasno

nije mi jasan tvoj brži način..umesiš sve djuture( sa rendanim malacem?)

:nono2:kiseo? pravim isključivo domaći( dobila sam kulturu) jer je za creva odličan.:zjede:.kupovni je natrpan nekim veštakom

ja podelim na desetak jufkica i palačinke onda(sa rendanim puterom) redjam jednu na drugu i razvučem u pravougaonik
i redove i seckam u trouglove cik-cak...ebiga ne znam koliko je jasno

nije mi jasan tvoj brži način..umesiš sve djuture( sa rendanim malacem?)

kiseo je i taj sto se pravi kuci
pravila sam ga i ja, ali nije to to jer mlijeko koje kupis po radnjama
veze sa zivotom nema...tako da, osim u slucaju da imas pristup domacem mlijeku
dzabe krecish

kefir je simbiotska kolonija kvasaca i bakterija
a rezultat ti uvelike zavisi od mlijeka koje koristis

Poslednja izmena:
dzabe krecish

možda je u održavanju osnovnog "pelcera" za zakišeljavanje...meni kefir nije kiseo.
.kao najblaži jogurt ima ukus a kao kis. mleko strukturu

ja kulturu držim umotanu u gazu tako je lakše za održavanje
svaki put se dobro ispere u hl vodi i stavlja u novo mleko(posudicu "čekanja")

a mleko..stručnjaci su mi rekli da može i iz prodavnice, da je fora u bakterijama koje "rade" svoj posao

mada su mi rekli da je najbolje ako bih pila mleko kada se krava oteli ( :bljuc:)
da je ono No1 za imunitet itd.

dzabe krecish

možda je u održavanju osnovnog "pelcera" za zakišeljavanje...meni kefir nije kiseo.

a mleko..stručnjaci su mi rekli da može i iz prodavnice, da je fora u bakterijama koje "rade" svoj posao

mada su mi rekli da je najbolje ako bih pila mleko kada se krava oteli ( :bljuc:)
Не мораш када се крава отели, то је колострум, али можеш ,,касније" млеко.
Зашто вас две нрп не одете до неког сељака у околини БГ и купите 10-20-30 литара млека, уточите их у флаше кока-коле од 2 л (мсм да је та пластика ОК) и оставите их у замрзивач?
Па тако једном месечно, или једном у две недеље?
После их вадите једну по једну флашу када вам треба и користите их.
Мсм ја то некада радим када нам остане вишка млека, само код одлеђивања млека долази до раздвајања капљица масти од остатка масе па га(млеко) треба ,,пропустити" кроз блендер на највећој брзини неколико минута, миксер је сувише спор.
Нисам правио кефир, или јогурт, али јесам кисело млеко и сремски сир, или како га другачије још зову самокис.

treba imati mesta u zamrzivaču a i da se poznaje seljak koji ima higijenski ispravno mleko

ja uvek sumnjam u te originale :(
Питај неког, није ваљда да баш нико не зна неког сељака који је ОК.
А можеш и да набавиш такво млеко у некој нпр приватној малој млекари.
Можеш и да питаш ЗД, ту је она близу БГ.
А место у замрзивачу... па за 5-6-7 флаша ће се увек наћи места.

danas samo vitamine i zdravu hranu :navodnik:

kranjske kobaje i mix salata

431-3.jpg

434-1.jpg

fora s mlijekom iz prodavnice je sto ti kefer tu skoro pa nema sta jest...
zato ti i jest blag + ovisi koik granula trenutno ima, kolicinski...
prave ljudi kefir i sa sojinim mlijekom i kojecime, al nije to to...
kad kefir pozuti i postane sluzav znas da umire od gladi otprilike i da se balans
tih organizama unutra izremetio...
da se ovdje moze pazariti svjeze, pravo mlijeko, e onda bi mogla praviti pravi kefir...
i imao bi pun ukus

inace, kefir koji kupis samo je napravljen tako da mu ukus bude odredjene jachine
nema tu nista specijalno loshe, niti nekih narocitih aditiva
onaj koji sam pravis s vremenom postane intenzivnijeg ukusa kako se kolicina zrnaca uveca...

ako imas neku trip oko imuniteta nadji neku farmu koza i tu sebi pazari sir i mlijeko
nema krave koja to moze proizvesti
mada, generalno ljudi sve i svasta pripisuju...imunitetu...

- - - - - - - - - -

Питај неког, није ваљда да баш нико не зна неког сељака који је ОК.
А можеш и да набавиш такво млеко у некој нпр приватној малој млекари.
Можеш и да питаш ЗД, ту је она близу БГ.
А место у замрзивачу... па за 5-6-7 флаша ће се увек наћи места.
u privatnoj mljekari nema
isto sve flasirano, pasterizirano bla, bla...
to samo ako recimo znas nekog ko donosi svoj sir i kajmak na pijacu
pa oce da ti donese

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back