Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lazanje s tikvicama i sirom

lazanje-s-tikvicama-i-sirom-e179124b339f5f971ab229274d5f8d5c_header.jpg

600 g tikvica
50 g maslaca
1 žličica Vegete
bijeli papar
12 listova lazanja
sol
100 g gorgonzole
50 g mozzarelle
15 g parmezana
Za umak bešamel:
50 g maslaca
50 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400
1 l mlijeka
1 žličica Vegete
bijeli papar
sol

Tikvice operite i uzdužno narežite na tanke ploške. Popecite ih na maslacu, pospite Vegetom, popaprite i maknite s vatre.
2
Lazanje prokuhajte u posoljenoj vodi (2-3 minute), u koju ste stavili par kapi ulja da se listovi ne slijepe, ili koristite lazanje koje se ne kuhaju.
3
Za umak bešamel, na maslacu lagano popecite brašno. Postupno dolijevajte toplo mlijeko uz neprestano miješanje dok ne dobijete glatku gustu smjesu. Dodajte Vegetu, popaprite i po potrebi posolite.
4
Na dno vatrostalne posude (30×19 cm) stavite malo bešamela, složite red lazanja, po njima rasporedite bešamel, tikvice, naribanu mozzarellu i natrganu gorgonzolu. Na to stavite listove lazanja i postupak ponovite, tako da na zadnji list lazanja stavite bešamel, naribani sir i parmezan.
5
Pecite oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 220°C.

Recept je sa Coolinarke ali je sasvim dobar vec treći put sam pravila i svi su odusevljeni..

Svinjske šnicle, jagnjeća čorbica ( C - i nije nešto), pire krompir i pečena paprika. :)

Uveče ću praviti pizzu, podseti me metlica + muž kupio neki strava kačkavalj danas...

Setih se sada... moram po šampinjone.... ne može bez šampinjona.... :rtfm: :lol:

mi smo bez pecuraka, zaboravili da kupe, da idemo za to sad specijaslno nas mrzelo
natrpali kecap, sunke, sira, pavlaka, paradajz, luk, paprike, nedostatak pecurki nije se ni osetio...tako da ne maltretiraj se natrpaj sta ima u frizu...sve se to pojede ;)

blago njenoj deci..verovatno hoce da ih baci na rezim ishrane iskljucivo zivom hranom..:lol:
mi ne jedemo virsle uopste..ni kuvane, ni sveze

ali sam ja volela da jedem zive virsle kad sam bila mala :rumenko:
Немој ту да ми хејтујете пресну храну!
И виршле су свакако већ куване још у фабрици, а ово кући је докувавање.
Узгред виршле су неописиво смеће, а за Диве је утешно што су у време њеног детињства биле мало мање неописиво смеће.

Немој ту да ми хејтујете пресну храну!
И виршле су свакако већ куване још у фабрици, а ово кући је докувавање.
Узгред виршле су неописиво смеће, а за Диве је утешно што су у време њеног детињства биле мало мање неописиво смеће.

legenda kaze da su tad stavljali i meso u vrisle...al meni to zvuci nekako...nerealno :lol:

legenda kaze da su tad stavljali i meso u vrisle...al meni to zvuci nekako...nerealno :lol:
Мој матори је ветеринар, радио је на више места између осталог и у Покрајинском Ветеринарском Инспекторату.
Тако да јесу, некада су стављали и месо у виршле и давали их нпр болесницима у Институту за ТБЦ у Сремској Каменици.
Отприлике до око 75.

pa da meni i keva procala kad je bila mala, kobasice, virsle i slicno miksovi stvarno je bilo meso, i lepo mirisalo pri kuvanju....
al tad je i paradajz bio paradajz....
ma jeo ne jeo isto ti je...
najbolje prodje onaj sto sam gaji, ako zna kako da gaji....mi ostali mozemo samo se pokrijemo usima

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back