Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas pravila svasta:
Pilecu supu, volim u tanjir da iseckam ljutu papricicu
Pogledajte prilog 306507

Muzu restovan krompir sa batkom i karabatkom meni u kraj dodala sargarepu, tikvicu i trticu ( deo od pileta koji najvise volim) i ledja. Ovo na slici je ono sto je ostalo, greskom kliknula i izbrisala sliku kako je izgledalo dok nismo poceli
Pogledajte prilog 306510

Meni dinstanu sarenu boraniju
Pogledajte prilog 306511

I paprike punjene kozjim sirom, po receptu dive, napunila sam i jednu ljutu , sjajno je
Pogledajte prilog 306512

Kolace ne pravim, jedemo grozdje i jabuke

Danas nas je zasladila :Pijana crnkinja
pijana-crnkinja--4d745f279045cbc89173f5767b111833_header.jpg

Priprema:

Pomesati sve sastojke za biskvit, pa mutiti mikserom par minuta. Smesu sipati u pleh (velicine 30x20) i peci u rerni na 180 stepeni. Kada se biskvit prohladi, horizontalno ga preseci na dva dela.
Dok se pece biskvit, skuvati puding od cokolade u 4 dl zasladjenog mleka. Donju koru premazati prohladjenim pudingom, pa po njemu rasporediti ocedjene visnje koje smo poprskali sa nekoliko kasika visnjevace. Poklopiti gornjom korom, malo pritisnuti rukama da se izravna a onda staviti cokoladnu glazuru.
Za glazuru otopiti na tihoj vatri sve sastojke, pa kada se prohladi i pocne da se zgusnjava, preliti preko kolaca.

Potrebno je:
Za biskvit (case su od 2 dl):
3 case brasna
3 case jogurta
2 case secera
1 casa ulja
3 pune kasike kakaa
2 kasicice sode bikarbone
Za fil:
4 dl mleka
4 kasike secera
1 kesica pudinga od cokolade
250 gr. visanja
5 kasika visnjevace
za cokoladnu glazuru: 150 gr.cokolade, 100 gr margarina, 3 kasike secera u prahu, 1 dl mleka
Sočna je i ima onaj šmek njam njam..

Nije toliko masno, ide samo malo ulja na kom se prži meso, i oko 50gr "Adidas" slaninice. Zavisi kako ko voli, može i bez toga. ja sam stavio možda oko 30ml ulja na oko kilogram ostalih sastojaka.

Preliva se mešavinom pavlake, senfa i belog vina.

evo večere... svinjski file "po ciganski"... :) (još nije gotovo, tek treba da se prelije meso povrćem i sosom, i zapeče, što se upravo sad krčka u rerni dok se ja drndam sa sličicama.... :mrgreen:)

snicle_ciganski_2013-10-06201015_zps5087-1.jpg
bas je lepa slika,sa sve zacinima,bocama,sporetom,posudama...sve mi se svidja:ok:

mi smo jeli rostilj,jos uvek mi stoji pod grlom
sada veceram corbu od bundeve

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back