Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kuvam posle 5 dana. Karbonaru sa taljatelama. Blansiracu spanac i svez crveni kupus, I breskve mmm

Kako mozete zeku da jedete:(
Ja na rizoto bacam peglu. Ne svidja mi se kad je pirinac gnjecav i mokar.

Poslednja izmena:
e da.
danas sam kuvala:
riblju corbu, od dve ribice koje sam sama pojela:mrgreen:
dinstane tikvice sa jajima
mladi grashak
tjufte u rerni
palacinke sa eurokremom
i dinstala luk za pila, al je izgoreo pa sam ga bacila:zcepanje:
dakle pilav sutra:)))
od 1.5 kg grasha, dobila 680g zrno..:(

A što ne bismo jeli zečeve/kuniće. Oni se radi toga i gaje. Isto kao što jedemo piliće i prasiće.
Moji kumovi gaje i upravo su mi danas doneli dva! Jela sam kod njih puno puta, lepo spremljeno, ukusno i zdravo. Ja sam samo jednom davno spremala paprikaš i bio je mljac! A sad ću malo više i češće.

"Vrsta mesa koja se u nažalost jako malo proizvodi i koristi na našim prostorima jeste zečetina. Meso zeca je poznato pre svega po izuzetno malim količinama masti, holesterola, kalorija a u pitanju je meso sa velikim porcentom proteina".
"Zečetina je meso koje se lako vari, lako sprema i možda i najbitnije, sadrži veoma malo kalorija. 100 g zečetine sadrži samo 150 kalorija."
Zečetina je najpoznatija po svom visokom sadržaju proteina. U samo 80 grama zečetine se nalazi čak 28g proteina, mnogo više, skoro duplo više nego u istoj količini piletine ili svinjetine. Zečetina je izuzetno bogat izvor gvožđa, u istoj količini se nalazi 4 mg gvožđa, i u pitanju je gvožđe koje se lako resorbuje u našu krv. Zato je zečetina odličan izbor za Vašu dijetu ukoliko patite od gvožđane ili neke druge anemije."

http://www.doktor.rs/tag/zecetina

ako nađem ono belo mesce, to ću da propržim, mejbi supa i hleb d'umesim
ako ne nađem, ondaK pile, belo mesce da propržim, a ne znam može li se i ostatak spremiti tako :think:
uz to ću šampinjone iz konzerve i edamer, za sebe, dragi to ne volE
možda i koji krompir, videću

pravila sam za vikend onaj banana split kolac sto je November postavila pr eneki dan. nista posebno, pojesce se zbog onolike cokolade, muz I dete su odusevljeni.
kolac je prejak, premali za onoliku kolicinu maslaca, cokolade I slatke pavlake. ukusan jeste, ali od svega toga moze mnogo vise I bolje da se napravi.
2013-05-26 17.39.09.jpg

Ja nisam, ali skoro sam jednog dobio (zmrznutog) i s merakom napravio konzumenti su bili vrlo zadovoljni :lol: , meso ko meso, bio je dovoljno mrtav i hladan da nismo uspeli da intimni odnos uspostavimo :lol:

meni je drug pricao pricu o gulasu od divljaci
i napravio ga
inace kuva jako dobro..vrhunski
i kad je poceo da mi sipa, izvirele su neke koscice ko iglice - izvini, sta je ovo?
a to su ti rebarca od zeca i prepelice
aham..dobro hvala, nemoj da mi sipas..ja cu samo ovu palentu, odlicna je :lol:

meni je drug pricao pricu o gulasu od divljaci
i napravio ga
inace kuva jako dobro..vrhunski
i kad je poceo da mi sipa, izvirele su neke koscice ko iglice - izvini, sta je ovo?
a to su ti rebarca od zeca i prepelice
aham..dobro hvala, nemoj da mi sipas..ja cu samo ovu palentu, odlicna je :lol:
Skinula sam meso sa kostiju nakon sto je pocelo da se odvaja. Jedes i ne razmisljas:)
A tek srna:heart: Znam, zvucim grozno, meso ni ne volim, ali divlajc mi je gust, nekad.

I skampe na buzari sluzim ociscene. Jeste da ode celo pre podne na pripremu, ali se posle niko ne bode i ne fleka.

u krem corbe ne stavljam ni knedle ni noklice.kod mene danas lazanja
ukus fantazija,al se malo razdrockala,a i tanka je ,jer sam imala malo kora,neki ostatak od prosle lazanje

inace koga interesuje,opet su na snizenju u metrou dagnje zamrznute.jak su krupne,nema leda ni malo
pola kile kosta 239 din

sklonila sam sliku,nije bas za izlozbu:mrgreen:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back