Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Juce pravila slatki kupus, klot....mmmmm
DSC03324.jpg

Danas nesto brzinski, posto sam se zabavila oko torte
DSC03325.jpg

A torta? Torta je posebna prica. Ovo nije torta nego bomba! 800 gr cokolade. 3 fila, jedan je sa crnom, drugi sa mlecnom i treci sa belom.
Nazalost, ne mogu pokazati presek, jer je na poklon.

DSC03327.jpg
Sacu, metnem glazuru.

A torta? Torta je posebna prica. Ovo nije torta nego bomba! 800 gr cokolade. 3 fila, jedan je sa crnom, drugi sa mlecnom i treci sa belom.
Nazalost, ne mogu pokazati presek, jer je na poklon.

Pogledajte prilog 287252 Sacu, metnem glazuru.
Uh kako dobro zvuci i izgleda torta. :) Sta bih dala za jedno parce.

Ja danas spagete sa tunjevinom i povrcem u paradajz sosu plus sveza salata. Jedva cekam, bas sam gladna.

Ових дана сам толико јела да сам данас морала себе да растеретим. :lol:
За ручак: само млади кромпирићи и салата од парадајза, краставаца, љуте папричице и црног лука.

Сутра планирам нешто с печуркама...

...musaka sa tikvicama je u rerni, kad ce biti gotova ne zna se...al' nije ni vazno, pojesce se svakako:)

...ostala mi jos jedna tikvica pa mozda ovih dana ispohujem onako u rerni da vidim kako to izleda, vec sam rekla
volim, ali ne i da stojim toliko uz sporet....

...musaka sa tikvicama je u rerni, kad ce biti gotova ne zna se...al' nije ni vazno, pojesce se svakako:)

...ostala mi jos jedna tikvica pa mozda ovih dana ispohujem onako u rerni da vidim kako to izleda, vec sam rekla
volim, ali ne i da stojim toliko uz sporet....

jedna tikvica i 2 krompira, skuvas
ocijedish
zacinis s malo karija, maslinovog i soli
stajanje uz sporet 2 min max :)

Mi to zovemo tarana.
Obicno se se narenda na najsitnije rende
:)

I za mene je tarana = testo rendano na najsitnije rende ... moja baba u Slavoniji je to tako pravila. :aha:

...moja musaka od tikvica, malo dijetalnija...bez pavlake, prelivena sa pola litra mleka i 2 jaja (domaca):D

Musaka od tikvica izgleda super, uz to moš pojedeš vagon koliko je lagano :lol:

@ Danas na repertoaru ćuretji batak dinstan pa odkošten i zapečen, od dunsta i pasiranog povrtja iz njega (luk crni/beli celer, šargarepa, keleraba) sos/preliv za meso.
Izdinstani šampinjoni + integralni pirinač + 10-ak celih klobuka šampinjona + 2 na kolutove seckane tikvice ukuvano i zapečeno u rerni.
Zelena salata
Mnooooooogo jagoda :hahaha:

Danas na pijaci na dva mesta sveži vrganji .... oću/neću al razum je presudio, 1500 dinara po kilogramu je ipak previše. Videh danas i super lišće vinove loze na pijaci, pa mi se nešto po glavi mota ideja da napravim one grčke sarmice sutra :aha:

Poslednja izmena:
I za mene je tarana = testo rendano na najsitnije rende ... moja baba u Slavoniji je to tako pravila. :aha:

...moja musaka od tikvica, malo dijetalnija...bez pavlake, prelivena sa pola litra mleka i 2 jaja (domaca):D
E]

Musaka od tikvica izgleda super, uz to moš pojedeš vagon koliko je lagano :lol:

@ Danas na repertoaru ćuretji batak dinstan pa odkošten i zapečen, od dunsta i pasiranog povrtja iz njega (luk crni/beli celer, šargarepa, keleraba) sos/preliv za meso.
Izdinstani šampinjoni + integralni pirinač + 10-ak celih klobuka šampinjona + 2 na kolutove seckane tikvice ukuvano i zapečeno u rerni.
Zelena salata
Mnooooooogo jagoda :hahaha:

Danas na pijaci na dva mesta sveži vrganji .... oću/neću al razum je presudio, 1500 dinara po kilogramu je ipak previše. Videh danas i super lišće vinove loze na pijaci, pa mi se nešto po glavi mota ideja da napravim one grčke sarmice sutra :aha:

...ja je zato i volim sto moze da se jede opusteno...jos je ja jedem bez hleba, samo paradajiz uz to i super:)

...bilo i na mojoj pijai vinove loze vidim prodaju onako kao veze, e sad kakve su one unutra ko bi to znao....mada sva sreca pa ja nemam
takve ideje....srecom, mada ne kazem da ne bih jela kad bi drugi smotali:lol:

...i jagoda je bilo lepih, samo sam se ja vec izdusovoljila pa ne kupih....u pravu si to je bas, bas previse skupo, kad preteraju, bas preteraju:mrgreen:

danas samo salata - paradajz, puno persuna, ljuta zelena papricica i nekoliko kockica fete iz maslinovog ulja sa ruzmarinom i bosiljkom

za sutra mariniram pilece batake i karabatake u maslinovom ulju sa ruzmarinom
polovina ce na pek papir i u rernu na najace
drugi deo - izdinstacu piletinu, dodati mladi luk,paradajz i cele masline

013-1.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back