Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nista se ne kuva ima tona rostilja od juce samo da se pojede muka mi:neutral:

Djole skuvao si ga svaka ti dala :lol:

Evo i mene sa mojim minulim radom ...
IMG_20130525_172751.jpg

Ja sam danas imala fine goste na kasnom ručku. Moj sestrić sa ženom, imaće bebu za mesec i po dana, pa su došli u Bgd da pokupuju kolica i štošta drugo. Mada su za mnoge stvari rekli da u njihovom gradu ima lepše ili jeftinije.

Pravila sam čorbu od ječma, njoke i meso u sosu od gorgonzole i sušenog paradajza po Bokicinom receptu http://www.coolinarika.com/recept/njoke-i-meso-u-sosu-od-gorgonzole-i-susenog-paradajza/ samo bez njoka i sušenog paradajza, a zamalo i bez gorgonzole. Zaboravila sam da stavim na vreme, pa sam naknadno malo otopila i prelila. Il su moji gosti bili mnogo gladni ili je bilo baš dobro.
Uz to zelena salata sa malo mladog luka, pola krastavca i jednim paradajzom da zašareni. Za desert tiramisu s jagodama i trešnje.
Moram da primetim da mi se tiramisu sve manje svidja. Kad sam ga prvi napravila bila sam oduševljena, a svaki sledeći put mi je bio sve gori. Sad sam se setila da mi se ovaj nije svideo jer sam piškote umakala u pravu kafu, a u receptu po kom ja pravim http://www.coolinarika.com/recept/907495/ se umače u nes kafu s mlekom. To mi je mnogo lepše. I nekako mi se jagode nisu uklopile. A možda i zato što sam pravila sa ella sirom, a prvi put je bilo sa ala kajmakom.
Pa promenila sam glavne sastojke, nije ni čudo da mi se manje svidja

- - - - - - - - - -

jeste,baš na dan mladosti...:aha:

sretan ti mami rođendan draga moja...:zag:

I tvojoj! :zag: I da nam dugo žive i budu dobrog zdravlja. I zovu nas na ručkove ;)

3725_MEDIUM.jpg

ne volim ciz kejk,al ovo deluje lepo,otvorim recept,kad ovo je prevod:zcepanje:
Служи 4

Припрема и времена кувања

Спремни за 30 минута, плус 2 сата језивим

Састојци
180г дигестивне кекса
75 г истопљеног путера
100 г млечне чоколаде
300 г крем сира
200мл слатке павлаке
75г шећера
150г малина
шећер у праху
чоколада отопи, да служе (опционо)

Метод

Црумбле на Дигестиви у храни процесор, додајте растопљени маслац и добро промешати. Место на 20цм равну прстен са пусх-уп базе и знати добро са задње стране кашиком. Отопити чоколаду у микроталасној или стаклене посуде постави над посуду са водом крчка. Помешајте крем сир, павлаку и шећер заједно док не постане глатко. Додајте малине и измешати, затим додати отопљену чоколаду и брзо Свирл путем. Кашику у пита прстен и глатка врху палете са ножем, а затим ставите у фрижидер и охладите 2 сата. Сервирати са дустед шећер у праху и мало истопљене чоколаде, ако желите.
од Абоут.цом

3725_MEDIUM.jpg

Служи 4

Састојци
180г дигестивне кекса
75 г истопљеног путера
100 г млечне чоколаде
300 г крем сира
200мл слатке павлаке
75г шећера
150г малина
шећер у праху

Метод

Црумбле на Дигестиви у храни процесор, додајте растопљени маслац и добро промешати. Место на 20цм равну прстен са пусх-уп базе и знати добро са задње стране кашиком. Отопити чоколаду у микроталасној или стаклене посуде постави над посуду са водом крчка. Помешајте крем сир, павлаку и шећер заједно док не постане глатко. Додајте малине и измешати, затим додати отопљену чоколаду и брзо Свирл путем. Кашику у пита прстен и глатка врху палете са ножем, а затим ставите у фрижидер и охладите 2 сата. Сервирати са дустед шећер у праху и мало истопљене чоколаде, ако желите.
од Абоут.цом
на који је ово језик преведено? :zcepanje:

- - - - - - - - - -

инае,ја ћу данас да кувам пилећу супицу и плав
и салату

3725_MEDIUM.jpg

Служи 4

Састојци
180г дигестивне кекса
75 г истопљеног путера
100 г млечне чоколаде
300 г крем сира
200мл слатке павлаке
75г шећера
150г малина
шећер у праху

Метод

од Абоут.цом
os da ti prevedem caskom na srpski :mrgreen:
ako hoces da pravis....
keks sameljes u secku, mislim da kad kazu digestiv oni misle na one kekseve poput naseg wellnes keksa, pomesas s otopljenim maslacem, utisnes tu smesu u kalup promera 20 cm, i utisnes dobro kasikom, (ja to prstima utisnem dobro keks)....
otopis cokoladu u mikro il na pari
pomesas krem sir, slatku pavlaku i secer da bude glatko , verovatno misle mixerom il zicom, dodas maline, izmesas, dodas otopljenu cokoladu, ovo svirl putem zaista ne znam sta bi moglo biti, sem da mozda brze umesas da se cokolada ne zgrudva u filu.... vidis kako se na slici vidi cokolada, verovatno ne treba ni taj fil do kraja izmesati sa coko, vec samo blago da se ona malo razmaze po filu :D
filujes preko onog keksa, poravnas nozem, stavis u frizider da se ohladi dva sata, serviras sa malo istiopljene cokolade i posutog secera u prahu, ako zelis....

Danas mojoj baki rodjendan:heart: Nosim im gulas, tek cu da ga pravim. (Sinoc stavila zeku:( u pacPogledajte prilog 287322)
I tortu. Nije MARKIZA:) nego improvizacija, stavila sam okolo piskote da bih mogla vezati okolo svilenu masnu (nisam imala vremena da se bakcem sa fondanom). Ali fil jeste od svezih jaja :malav:(jaja, secer, cokolada, maslac, rum, suvo grozdje), a kora kao za SAHER(:worth:moja omiljena), sa listicima badema.Pogledajte prilog 287323 Pogledajte prilog 287324

Браво, Боги, ал жао ми зеке.. :жанту:
Честитке баки, а ја одо да кувам, вако:
Данас - телећи медаљони са печуркама
Рецепт са Цулинарке
А за сутра, ред је на мене да смишљам и правим:
Сармице од винове лозе
Нађох лишће винове лозе јуче на пијаци, па сармице, купио 4 везе x 10, биће довољно. Ммсм, имајте у виду да су мицке, како и треба.
Нек додају сутра пОвлаку у супер с љешњацима :))

os da ti prevedem caskom na srpski :mrgreen:
ako hoces da pravis....
keks sameljes u secku, mislim da kad kazu digestiv oni misle na one kekseve poput naseg wellnes keksa, pomesas s otopljenim maslacem, utisnes tu smesu u kalup promera 20 cm, i utisnes dobro kasikom, (ja to prstima utisnem dobro keks)....
otopis cokoladu u mikro il na pari
pomesas krem sir, slatku pavlaku i secer da bude glatko , verovatno misle mixerom il zicom, dodas maline, izmesas, dodas otopljenu cokoladu, ovo svirl putem zaista ne znam sta bi moglo biti, sem da mozda brze umesas da se cokolada ne zgrudva u filu.... vidis kako se na slici vidi cokolada, verovatno ne treba ni taj fil do kraja izmesati sa coko, vec samo blago da se ona malo razmaze po filu :D
filujes preko onog keksa, poravnas nozem, stavis u frizider da se ohladi dva sata, serviras sa malo istiopljene cokolade i posutog secera u prahu, ako zelis....
joj kako cu sad od sramote kad si se vec potrudila da kazem da me mrzi da pravim:rumenko:
:zag:
mi danas kod mojih na rucku,znam da ce biti za nas "normalne" losos sa povrcem okolo...za ove druge,pile sa krompirima
narucila sam i carigratske oblatne,usvinjicu se pred leto zbog ovog vremena...
zaboravih supu.mamina supa je san snova,uhvatila sam je jednom da unutra stavlja i parce jabuke i parce zamrznute paprike

Poslednja izmena:
Dobro jutro dobar dan.

Ja satro domacica pod stare dane trazim savete :)

Imam neku domacu piletinu sa sela, pa cu supicu i rizoto sa sampinjonima i belim mesom. Do sad sam pravila samo sa komadicima piletine, ali tako sto skuvam pirinac pa povezem. Jel mozda bolje da u izdinstano meso i sampinjone dodam nekuvan pirinac, nalijem supom i tako krckam? Pravila sam pre sa neutralnom pavlakom ali bih nesto da je zaobidjem.

Uz to salata krastavac + kiselo mleko.

P.S. Google translate je naravno uvek hit :zcepanje:

Poslednja izmena:
Dobro jutro dobar dan.

Ja satro domacica pod stare dane trazim savete :)

Imam neku domacu piletinu sa sela, pa cu supicu i rizoto sa sampinjonima i belim mesom. Do sad sam pravila samo sa komadicima piletine, ali tako sto skuvam pirinac pa povezem. Jel mozda bolje da u izdinstano meso i sampinjone dodam nekuvan pirinac, nalijem supom i tako krckam? Pravila sam pre sa neutraknom pavlakom alo bih nesto da je zaobidjem.

Uz to salata krastavac + kiselo mleko.

P.S. Google translate je naravno uvek hit :zcepanje:

mozes, ali ces onda vise da dobijes pilav, a manje rizoto

Mojoj cerki danas rodjendan.
Po njenoj zelji: pileca supica sa knedlama od griza, belo meso pohovano ( pola obicno, pola uvaljano u susam), peceni batkovi na grilu ( za mene pecena trtica njam, njam...), peceni mladi krompirici i domaci ajvar od paprika pecenih na rostilju- nasla jednu teglu u ostavi, odavno mislili da nema vise
Torta: reforma, ali u fil dodala malo mlevenih lesnika
Fotografija0694.jpg

Ja pravim divne, ukusne torte, svi kazu, ali da ukrasim bas nisam vesta, posula sam je orasima a srca sam pravila od kokosa i kakaoa

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back