gost 46745
Veoma poznat
- Poruka
- 12.490
Domaca pileca supa sa knedlicama
pohovane tikvice iz rerne
sir , salata
jagode sa slagom
pohovane tikvice iz rerne
sir , salata
jagode sa slagom
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Danas opet kupila 2 kg jagoda i sad se pitam sta s njima?
Dal opet slatko ili ???
sad ce tebe bacvanka da nauci
Lignje je najbolje čistiti kada su poluzaleđene, tj kada se spoljašnjost odledila, a unutra ima još leda. Položite lignju na dasku, pa joj odsecite PIPKE tako što presečete nožem iznad očiju, ali tako da pipci ostanu na venčiću. U centru svakog venčića sa pipcima postoji mali hrskavičav kružić, to je ZUBIĆ lignje. Njega odstranite i bacite. Kožicu sa pipaka ne morate skidati.
Ogulite crnkastu kožicu sa tela i peraja lignje. Nekima ta kožica ne smeta. Uhvatite lignju ispod glave i zarotirajte malo. Uvucite kažiprst u unutrašnjost lignje i izvucite unutrašnje organe zajedno sa providnom hrskavicom. Ta hrskavica se pruža celom dužinom lignje do samog vrha. Isperite duplju pod mlazem hladne vode i proverite još jednom da li ste sve izvadili.
lepo odeš i kupiš očišćene...
![]()
Па после соду бикарбону и ренисан, а мало после и нове гаће због шлауфчета око 100мака.
А шта фали уштипцима, ако баш мора тако нешто.
И нормалне, како каже Чичак, регуларне палачинке.
Сетио сам се Домаћициних крофни, са фотке су мирисале.)))
ne fali.nista nasim.palacinkama al ovo mi bude gotovo.za deset minuta a za one stojim kraj sporeta duze, a gladna sam i nije mi se cekicalo :-D i ja vise volim nase palacinke, najvise kad sveki napece jedno 50 komada a ja samo ponesem kuci :-D
Јандро, нисам мислио ни на чије палачинке кокретно![]()

))Hvala, idem sad da vidim , ako ih ima kupicu malo, mozda 200 grama da probam kako mi ide ( ja nikad nisam ni videla neociscene lignje )
Pa htela bih ja , ali samo jednom su mi ih prodali ociscene i kuvala neku vrstu gulasa, pa sa pirincem prelepo je bilo . Ali nikad posle nisu hteli, valjda ih mrzi da ciste.
A volim karasa jako i jedno vreme su mi cistili kad kupim, imaju bas velike, sad vec duzevreme nece, kazu sve ruke izbodu... Ma jaci trgovci, meni nije problem da platim i ciscenje, oni i ne rade to dzabe ali eto nece vise . Pa vise i ne jedem karase, samo sarana jer njega ciste
mnogo sam matora
samo da se pohvalim da su me sva deca jako pohvalila za am palacinke i pitaju kad cu ih opet praviti da dodju
slagala sam ih cetiri na gomilu i izmedju mazala pekmezom od jagoda,a odgore sam stavljala onaj sos od malina

Očišćene kupuješ u supermarketima zamrznute. Ima celih, seckanih, paniranih, raznih. Toliko koliko su očišćene skuplje, toliko odbacis, potrošiš vremena i iznerviraš se, a još ti posle ruke smrde.
Ja sam u početku kupovala neočišćene, a posle sam rekla: Ako nemam para za očišćene, neću ih ni kupovati. Meni je to užasna gnjavaža.

iz tebe progovara iskusna domaćica....![]()

Upravo tako. Ja više nemam ambicija da dokazujem ni sebi ni drugima kako mogu sve. Treba se štedeti i pomoći sebi dok imamo snage i zdravlja. Posle je kasno. Svi ti poslovi ubijaju po malo. Potrošiš sate i sate na kuvanje, pojede se za 15 minuta. Al sam se isfilozofirala.
Ja volim da kuvam. Kad imam vremena i raspoložena sam, volim da isprobavam razne nove recepte, da ukrašavam, serviram, poslužim prijatelje i ukućane dobrom klopom. Ali kad nisam raspoložena, kad sam umorna (a ovo promenljivo vreme me ubija) onda samo najbrže i najjednostavnije. A nije smak sveta ni ako ne bude ništa.

Očišćene kupuješ u supermarketima zamrznute. Ima celih, seckanih, paniranih, raznih. Toliko koliko su očišćene skuplje, toliko odbacis, potrošiš vremena i iznerviraš se, a još ti posle ruke smrde.
Ja sam u početku kupovala neočišćene, a posle sam rekla: Ako nemam para za očišćene, neću ih ni kupovati. Meni je to užasna gnjavaža.
Sa svim se slazem 100% .
Upravo tako. Ja više nemam ambicija da dokazujem ni sebi ni drugima kako mogu sve. Treba se štedeti i pomoći sebi dok imamo snage i zdravlja. Posle je kasno. Svi ti poslovi ubijaju po malo. Potrošiš sate i sate na kuvanje, pojede se za 15 minuta. Al sam se isfilozofirala.
Ja volim da kuvam. Kad imam vremena i raspoložena sam, volim da isprobavam razne nove recepte, da ukrašavam, serviram, poslužim prijatelje i ukućane dobrom klopom. Ali kad nisam raspoložena, kad sam umorna (a ovo promenljivo vreme me ubija) onda samo najbrže i najjednostavnije. A nije smak sveta ni ako ne bude ništa.

, ranije sam bila zaposlena, posle posla sila , isla u bastu da radim ,imala zivinu i svinje, imala sam i kozu ... svako vece mesila nesto, nedeljom mesila hleb da imamo svez, svaki dan imali i domacih kolaca... Sa svim se slazem 100% .
I ja unazad 4-5 godina i preskocim da skuvam i skuvam ono sto bih ja jela a ne kao ranije samo ono sto muz jede ( a on 2/3 jela nece ni da proba ) . Mada ne buni se, ko kuce se odusevi kad sme da otvori frizider i navali na sunke i kobasice
Pa mislim nekad al sam se izbezobrazila, ranije sam bila zaposlena, posle posla sijem , idem u bastu da radim ,imala zivinu i svinje, imala sam i kozu ... svako vece mesim nesto, nedeljom mesim hleb da imamo svez, svaki dan imamo i domacih kolaca... A sad ne radim , deca su kuci samo vikendom , ne sijem i nemam bastu ovde u gradu, naravno ni zivotinje - a ja eto bar jednom nedeljno: mrzi me da skuvam
Ali to sam se naucila tek kad sam se razbolela, da ne moram uvek sve ja, da treba i na sebe da mislim .
musakica je vrh.
americke palacinke
pomesati oko 130 grama brasna s kasikom praska za pecivo, pola kasike soli i dve kasike secera (moze i vanilin po zelji), zatim u to umesati mokre sastojke (jedno jaje sa oko 130 ml mleka i dve kasike otopljenog maslaca)
prziti u vrelom tiganju , uspete malo, dve-tri palacinke u tiganj i prevrnete ih kad se dole ispeku a od gore pocnu da dobijaju rupice i mehurice (al ga objasnih).... elem, masa za njih i treba da je gusca nego za obicne, da se ne uplasite.... inace bi se razlilo na sve strane....
ja sam ih sluzila prelivene s kombinacijom meda, brusnica i kardamoma....
![]()
![]()
![]()

)musakica je vrh.
Ja kupila tikvice za sutra,pa se mislim da li da ih punim ili ovako kao ti![]()
a nije im još ni došla glavna sezona. Ove ću verovatno narendati u proju ili mafine. Mislim, recept je isti. Imaću sutra goste još ne znam da li na ručku ili večeri pa nisam smislila jelovnik. Ali nek se nadju. Mogu i u čorbu.