gost 46745
Veoma poznat
- Poruka
- 12.490
Domaca pileca supa sa knedlicama
pohovane tikvice iz rerne
sir , salata
jagode sa slagom

pohovane tikvice iz rerne
sir , salata
jagode sa slagom
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Danas opet kupila 2 kg jagoda i sad se pitam sta s njima?
Dal opet slatko ili ???
sad ce tebe bacvanka da nauci
Lignje je najbolje čistiti kada su poluzaleđene, tj kada se spoljašnjost odledila, a unutra ima još leda. Položite lignju na dasku, pa joj odsecite PIPKE tako što presečete nožem iznad očiju, ali tako da pipci ostanu na venčiću. U centru svakog venčića sa pipcima postoji mali hrskavičav kružić, to je ZUBIĆ lignje. Njega odstranite i bacite. Kožicu sa pipaka ne morate skidati.
Ogulite crnkastu kožicu sa tela i peraja lignje. Nekima ta kožica ne smeta. Uhvatite lignju ispod glave i zarotirajte malo. Uvucite kažiprst u unutrašnjost lignje i izvucite unutrašnje organe zajedno sa providnom hrskavicom. Ta hrskavica se pruža celom dužinom lignje do samog vrha. Isperite duplju pod mlazem hladne vode i proverite još jednom da li ste sve izvadili.
lepo odeš i kupiš očišćene...

Па после соду бикарбону и ренисан, а мало после и нове гаће због шлауфчета око 100мака.
А шта фали уштипцима, ако баш мора тако нешто.
И нормалне, како каже Чичак, регуларне палачинке.
Сетио сам се Домаћициних крофни, са фотке су мирисале.)))
ne fali.nista nasim.palacinkama al ovo mi bude gotovo.za deset minuta a za one stojim kraj sporeta duze, a gladna sam i nije mi se cekicalo :-D i ja vise volim nase palacinke, najvise kad sveki napece jedno 50 komada a ja samo ponesem kuci :-D

Јандро, нисам мислио ни на чије палачинке кокретно

))
))Hvala, idem sad da vidim , ako ih ima kupicu malo, mozda 200 grama da probam kako mi ide ( ja nikad nisam ni videla neociscene lignje )
Pa htela bih ja , ali samo jednom su mi ih prodali ociscene i kuvala neku vrstu gulasa, pa sa pirincem prelepo je bilo . Ali nikad posle nisu hteli, valjda ih mrzi da ciste.
A volim karasa jako i jedno vreme su mi cistili kad kupim, imaju bas velike, sad vec duzevreme nece, kazu sve ruke izbodu... Ma jaci trgovci, meni nije problem da platim i ciscenje, oni i ne rade to dzabe ali eto nece vise . Pa vise i ne jedem karase, samo sarana jer njega ciste
mnogo sam matora
samo da se pohvalim da su me sva deca jako pohvalila za am palacinke i pitaju kad cu ih opet praviti da dodju
slagala sam ih cetiri na gomilu i izmedju mazala pekmezom od jagoda,a odgore sam stavljala onaj sos od malina

Očišćene kupuješ u supermarketima zamrznute. Ima celih, seckanih, paniranih, raznih. Toliko koliko su očišćene skuplje, toliko odbacis, potrošiš vremena i iznerviraš se, a još ti posle ruke smrde.
Ja sam u početku kupovala neočišćene, a posle sam rekla: Ako nemam para za očišćene, neću ih ni kupovati. Meni je to užasna gnjavaža.

iz tebe progovara iskusna domaćica....

Upravo tako. Ja više nemam ambicija da dokazujem ni sebi ni drugima kako mogu sve. Treba se štedeti i pomoći sebi dok imamo snage i zdravlja. Posle je kasno. Svi ti poslovi ubijaju po malo. Potrošiš sate i sate na kuvanje, pojede se za 15 minuta. Al sam se isfilozofirala.
Ja volim da kuvam. Kad imam vremena i raspoložena sam, volim da isprobavam razne nove recepte, da ukrašavam, serviram, poslužim prijatelje i ukućane dobrom klopom. Ali kad nisam raspoložena, kad sam umorna (a ovo promenljivo vreme me ubija) onda samo najbrže i najjednostavnije. A nije smak sveta ni ako ne bude ništa.

Očišćene kupuješ u supermarketima zamrznute. Ima celih, seckanih, paniranih, raznih. Toliko koliko su očišćene skuplje, toliko odbacis, potrošiš vremena i iznerviraš se, a još ti posle ruke smrde.
Ja sam u početku kupovala neočišćene, a posle sam rekla: Ako nemam para za očišćene, neću ih ni kupovati. Meni je to užasna gnjavaža.
 ( a tu sam se najvise zadrzavala i najvise para ostavljala )
 ( a tu sam se najvise zadrzavala i najvise para ostavljala ) Sa svim se slazem 100% .
Upravo tako. Ja više nemam ambicija da dokazujem ni sebi ni drugima kako mogu sve. Treba se štedeti i pomoći sebi dok imamo snage i zdravlja. Posle je kasno. Svi ti poslovi ubijaju po malo. Potrošiš sate i sate na kuvanje, pojede se za 15 minuta. Al sam se isfilozofirala.
Ja volim da kuvam. Kad imam vremena i raspoložena sam, volim da isprobavam razne nove recepte, da ukrašavam, serviram, poslužim prijatelje i ukućane dobrom klopom. Ali kad nisam raspoložena, kad sam umorna (a ovo promenljivo vreme me ubija) onda samo najbrže i najjednostavnije. A nije smak sveta ni ako ne bude ništa.

, ranije sam bila zaposlena, posle posla sila , isla u bastu da radim ,imala  zivinu i svinje, imala sam i kozu ... svako vece mesila nesto, nedeljom mesila hleb da imamo svez, svaki dan imali i domacih kolaca...
, ranije sam bila zaposlena, posle posla sila , isla u bastu da radim ,imala  zivinu i svinje, imala sam i kozu ... svako vece mesila nesto, nedeljom mesila hleb da imamo svez, svaki dan imali i domacih kolaca...  Ali  to sam se naucila tek kad sam se razbolela, da ne moram uvek sve ja, da treba i na sebe da mislim .
   Ali  to sam se naucila tek kad sam se razbolela, da ne moram uvek sve ja, da treba i na sebe da mislim .Sa svim se slazem 100% .
I ja unazad 4-5 godina i preskocim da skuvam i skuvam ono sto bih ja jela a ne kao ranije samo ono sto muz jede ( a on 2/3 jela nece ni da proba ) . Mada ne buni se, ko kuce se odusevi kad sme da otvori frizider i navali na sunke i kobasice
Pa mislim nekad al sam se izbezobrazila, ranije sam bila zaposlena, posle posla sijem , idem u bastu da radim ,imala zivinu i svinje, imala sam i kozu ... svako vece mesim nesto, nedeljom mesim hleb da imamo svez, svaki dan imamo i domacih kolaca... A sad ne radim , deca su kuci samo vikendom , ne sijem i nemam bastu ovde u gradu, naravno ni zivotinje - a ja eto bar jednom nedeljno: mrzi me da skuvam
Ali to sam se naucila tek kad sam se razbolela, da ne moram uvek sve ja, da treba i na sebe da mislim .
 musakica je vrh.
 musakica je vrh.
americke palacinke
pomesati oko 130 grama brasna s kasikom praska za pecivo, pola kasike soli i dve kasike secera (moze i vanilin po zelji), zatim u to umesati mokre sastojke (jedno jaje sa oko 130 ml mleka i dve kasike otopljenog maslaca)
prziti u vrelom tiganju , uspete malo, dve-tri palacinke u tiganj i prevrnete ih kad se dole ispeku a od gore pocnu da dobijaju rupice i mehurice (al ga objasnih).... elem, masa za njih i treba da je gusca nego za obicne, da se ne uplasite.... inace bi se razlilo na sve strane....
ja sam ih sluzila prelivene s kombinacijom meda, brusnica i kardamoma....

)
)
musakica je vrh.
Ja kupila tikvice za sutra,pa se mislim da li da ih punim ili ovako kao ti
 a nije im još ni došla glavna sezona. Ove ću verovatno narendati u proju ili mafine. Mislim, recept je isti. Imaću sutra goste još ne znam da li na ručku ili večeri pa nisam smislila jelovnik. Ali nek se nadju. Mogu i u čorbu.
 a nije im još ni došla glavna sezona. Ove ću verovatno narendati u proju ili mafine. Mislim, recept je isti. Imaću sutra goste još ne znam da li na ručku ili večeri pa nisam smislila jelovnik. Ali nek se nadju. Mogu i u čorbu.