Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kupio lignje a onda lovio po frižideru :lol:

Kolutovi crnog luka prodinstani na masl ulju, pa dodati kolutovi lignji, iskopao neku konzervu pelata od pre Hrista iseckao i bacio na lignje, dodao beli lukac, lovor, pa na nto kad je omeklo dodao kolutove tikvica i šargarepe, ukuvao, peršunovao uz prilog soja sosovanog integralnog pirinča i zelene salate ponjupao :aha: :lol:

meni je sad jako cudan taj rogac...secam se ranije ukusa strudli sa rogacem,nije mi se uopste svidjao.pre par meseci sam cula da je za visok holesterol jako dobar,pa sam ga kupila u zdravoj hrani na merenje.bio je sladak i veze sa onim ranijim mirisom i ukusom nije imao
Mozda se tebi promenio ukus? Ili su nove sorte u pitanju?
Moja mama je volela rogac i cesto pravila pitu sa tankim korama ( ko za gibanicu ) i meni je nekako " skupljala usta" kad jedem, nije mi se svidjala. A rogac kao mahunu sam volela da jedem . A sad cesto pravim kolac od rogaca ( nesto poput torte )i fantasticno mi je
A i ovaj krem je odlican, probaj, divno se covek zasladi a zdravo
Mozda ima veze i u kakvoj kombinaciji ide rogac ( nije isti ukus pomfrita ili barenog krompira :-) )

Mozda se tebi promenio ukus? Ili su nove sorte u pitanju?
Moja mama je volela rogac i cesto pravila pitu sa tankim korama ( ko za gibanicu ) i meni je nekako " skupljala usta" kad jedem, nije mi se svidjala. A rogac kao mahunu sam volela da jedem . A sad cesto pravim kolac od rogaca ( nesto poput torte )i fantasticno mi je
A i ovaj krem je odlican, probaj, divno se covek zasladi a zdravo
Mozda ima veze i u kakvoj kombinaciji ide rogac ( nije isti ukus pomfrita ili barenog krompira :-) )
pa ne znam,ja se bojim da oni nama u zdravoj hrani ne stave malo rogaca,malo struganog maltera i dosta secera u prahu...

- - - - - - - - - -

Kupio lignje a onda lovio po frižideru :lol:

Kolutovi crnog luka prodinstani na masl ulju, pa dodati kolutovi lignji, iskopao neku konzervu pelata od pre Hrista iseckao i bacio na lignje, dodao beli lukac, lovor, pa na nto kad je omeklo dodao kolutove tikvica i šargarepe, ukuvao, peršunovao uz prilog soja sosovanog integralnog pirinča i zelene salate ponjupao :aha: :lol:

svidja mi se recept,samo bih ja lignje stavila na samom kraju
lignja ako se duze sprema hoce da bude gumasta

pa ne znam,ja se bojim da oni nama u zdravoj hrani ne stave malo rogaca,malo struganog maltera i dosta secera u prahu...

- - - - - - - - - -

svidja mi se recept,samo bih ja lignje stavila na samom kraju
lignja ako se duze sprema hoce da bude gumasta

ja sam cula da se lignje isli spremaju dva minuta samo ili moraju dva sata zbog tog gumastog efekta

e kad se radi o lignjama,imam jedan sjajan recept
spremite dosta mekog hleba za umakanje :)
lignje se iseku uzduz i proprze se na puteru dok ne porumene.u to dodati 1 dl belog vina i poklopljeno kuvati jos 3,4 minuta
znaci lignje su meke kao dusa,a sos je za padanje u nesvest

- - - - - - - - - -
Pa za secer ne verujem ali malter :think:... mozda :zper:
Ja ovaj kupujem
Fotografija0685.jpg

treba mi brzo savet.kupila sam 300 g zamrznutih malina i hocu da napravim kao neki sirup za americke palacinke.koliko da dodam secera?
nemojte prema ukusu
ja prema ukusu solim,nikad nije dovoljno slano,kad iznesem na sto,ne moze da se jede

Ja ovih dana ili ne kuvam ili kuvam uvek isto: przeni mladi krompiri, mlad grasak, sa mladom sargarepom i puuuuno seckanog lisca sargarepe, persuna i mirodjije. Ne mozemo da se najedemo toga ja i muz. Naravno bez mesa " da ne kvari ukus "
Prilog jagode
Fotografija0686.jpg

Fotografija0687.jpg

e kad se radi o lignjama,imam jedan sjajan recept
spremite dosta mekog hleba za umakanje :)
lignje se iseku uzduz i proprze se na puteru dok ne porumene.u to dodati 1 dl belog vina i poklopljeno kuvati jos 3,4 minuta
znaci lignje su meke kao dusa,a sos je za padanje u nesvest
Volim lignje, kupujem ih gotove przene na rostilju ili kolutice pohovane. Htela sam vise puta da ih kupim da sama nesto spremim ali samo jednom su mi ih prodali ociscene, uvek nude da ih ja cistim a otkud bi banacanka to znala ?
A od ovog recepta mi "posla voda na usta "

Ja sam planirala da napravim tiramisu s jagodama. Baš sam juče na HRT videla kako ga prave. Ali nešto sam umorna, ne da mi se. I bolje da jagode pojedemo onako same. Zdrave i prirodne.
Za ručak je bila musaka s tikvicama. Super mi je ispala. Samo što smo je sekli sasvim vruću (gladni i nestrpljivi) pa nije lepa za slikanje. Biće sutra.

Volim lignje, kupujem ih gotove przene na rostilju ili kolutice pohovane. Htela sam vise puta da ih kupim da sama nesto spremim ali samo jednom su mi ih prodali ociscene, uvek nude da ih ja cistim a otkud bi banacanka to znala ?
A od ovog recepta mi "posla voda na usta "

sad ce tebe bacvanka da nauci :lol:

Lignje je najbolje čistiti kada su poluzaleđene, tj kada se spoljašnjost odledila, a unutra ima još leda. Položite lignju na dasku, pa joj odsecite PIPKE tako što presečete nožem iznad očiju, ali tako da pipci ostanu na venčiću. U centru svakog venčića sa pipcima postoji mali hrskavičav kružić, to je ZUBIĆ lignje. Njega odstranite i bacite. Kožicu sa pipaka ne morate skidati.

Ogulite crnkastu kožicu sa tela i peraja lignje. Nekima ta kožica ne smeta. Uhvatite lignju ispod glave i zarotirajte malo. Uvucite kažiprst u unutrašnjost lignje i izvucite unutrašnje organe zajedno sa providnom hrskavicom. Ta hrskavica se pruža celom dužinom lignje do samog vrha. Isperite duplju pod mlazem hladne vode i proverite još jednom da li ste sve izvadili.

sad ce tebe bacvanka da nauci :lol:

Lignje je najbolje čistiti kada su poluzaleđene, tj kada se spoljašnjost odledila, a unutra ima još leda. Položite lignju na dasku, pa joj odsecite PIPKE tako što presečete nožem iznad očiju, ali tako da pipci ostanu na venčiću. U centru svakog venčića sa pipcima postoji mali hrskavičav kružić, to je ZUBIĆ lignje. Njega odstranite i bacite. Kožicu sa pipaka ne morate skidati.

Ogulite crnkastu kožicu sa tela i peraja lignje. Nekima ta kožica ne smeta. Uhvatite lignju ispod glave i zarotirajte malo. Uvucite kažiprst u unutrašnjost lignje i izvucite unutrašnje organe zajedno sa providnom hrskavicom. Ta hrskavica se pruža celom dužinom lignje do samog vrha. Isperite duplju pod mlazem hladne vode i proverite još jednom da li ste sve izvadili.

:pljus: lepo odeš i kupiš očišćene...:ljutko:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back