Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nece on flasicu.
Jos uvek sisa.
Ali mora vecera pre sisanja a on odbija.
Ma sedece mi u hranilici do ponoci ako treba

eo da se nadovežem na Afro..ne maltretiraj dete,nije on mašina da jede kako si ti programirala...
daj mu da sisa i pusti dete da spava...
budeš li ga njakala s večerom,nećete se oboje dobro provesti tokom noći...:nono2:

ovo ti pričaju iskusne mame,ne zaboravi...

eo da se nadovežem na Afro..ne maltretiraj dete,nije on mašina da jede kako si ti programirala...
daj mu da sisa i pusti dete da spava...
budeš li ga njakala s večerom,nećete se oboje dobro provesti tokom noći...:nono2:

ovo ti pričaju iskusne mame,ne zaboravi...

...upravo tako...e sad sumnjam da ce da nas poslusa, Cicak je to..al' dobro ako ga raspralce i raskenjka pa se bude mucila sa njim
do ko zna kad (sto bas i ne bih volela) setice se da je trebala da nas poslusa:)

...nego vise ne treba da dolazimm na ovu temu, cim vidim sta ste mesile, kuvale i ja bi to jela....pa onda "rijem" po frizideru, a nista
mi to ne treba....za sutra ima slatki kupus drugi dan, mnogo je lep, valjda potraje i za dan treci:D

...upravo tako...e sad sumnjam da ce da nas poslusa, Cicak je to..al' dobro ako ga raspralce i raskenjka pa se bude mucila sa njim
do ko zna kad (sto bas i ne bih volela) setice se da je trebala da nas poslusa:)

...nego vise ne treba da dolazimm na ovu temu, cim vidim sta ste mesile, kuvale i ja bi to jela....pa onda "rijem" po frizideru, a nista
mi to ne treba....za sutra ima slatki kupus drugi dan, mnogo je lep, valjda potraje i za dan treci:D

meni sve uspelo za sutra...ručak bez mesa,a raaaaaaaaaazne đaknije...:zskace:
mladi krompiri,cena konačno 80 din,tikvice,pečena paprika...:zaljubljena:

..ja za sutra planirala light ruchak, belo meso i tikvice na gril tiganju i mlade krompirice barene sa pavlakom i belim lukom,
ali su me jednoglasno odYebali i traze testeninu sa pechurkama i slaninicom i slatkom pavlakom i mirodjijom.. :neutral:
..dvogodishnjak inache dao ideju, a ostali zdushno podrzali.. :lol:

..ja za sutra planirala light ruchak, belo meso i tikvice na gril tiganju i mlade krompirice barene sa pavlakom i belim lukom,
ali su me jednoglasno odYebali i traze testeninu sa pechurkama i slaninicom i slatkom pavlakom i mirodjijom.. :neutral:
..dvogodishnjak inache dao ideju, a ostali zdushno podrzali.. :lol:

....hehee....i ja bi se radje odlucila za rucak sa tvojom decom....volim ja tikvice tako, ali mi je to "gladno"....

- - - - - - - - - -

Ja nikada nisam ni spremala ni jela barene krompiriće. Kada za koji dan bude krompirića u mojoj bašti, pitaću vas kako da ih spremim.

...ima ona lepa salata Zlog Praseta, sa mladim krompiricima i jos necim, sad se ne secam, ali znam da sam pravila i da sam jela kao da sam iz gladi utekla:)

...e meni se jedu tikvice, to cu da kupim dok pojedem ovaj kupus, njega sam imala pa me bilo strah da ne propadne,
a bas je lep mlad, i super se skuvao...a posle cu od tikvica da pravim musakicu:)
eeeeee,dobro me podseti za tu musaku od tikvica...kako smo dobru musaku jeli prošle godine na pripremama,čudo jedno...razvalili smo se...

Ja nikada nisam ni spremala ni jela barene krompiriće. Kada za koji dan bude krompirića u mojoj bašti, pitaću vas kako da ih spremim.

meni će majka sutra da ih obari,sve sam joj inače pripremila,samo da uključi šporet,i napravila sam sos od mirođije uz taj bareni krompir...mljaaaac

eeeeee,dobro me podseti za tu musaku od tikvica...kako smo dobru musaku jeli prošle godine na pripremama,čudo jedno...razvalili smo se...

meni će majka sutra da ih obari,sve sam joj inače pripremila,samo da uključi šporet,i napravila sam sos od mirođije uz taj bareni krompir...mljaaaac

...neko pravi tu musaku tako sto prvo pohuje tikvice, ja ne, napravim normalno kao da je krompir....prelijem mlekom i jajima, sve isto...i uz nju dok sam bila sa
decom sam pravila pire ili kuvala krompir, meni ne trebba taj dodatak nikako....

...inace uz bareni krompir mladi mozes i onaj ajmokac sto sam pisala, pravile ste mislim skroo sve....moze i paradajiz sos, ma moze svasta, od toga,
a moze i samo salata neka sezonska pa cak ispadne dijetalno:)

..bre, afro, tikvice uz ovo ostalo dodju neshto kao topla salata.. :lol:

..parkina salata - mladi luk seckan, bareni krompirici, seckana kuvana jaja, malo majoneza, malo pavlake..
..moze i shta god drugo vam zalichi da bi bilo ukusno u kombinaciji.. :)

...hehe..vidis to mi nije palo na pamet:)

..eeeeee..ta, ta, salata, meni je to komolet jelo, nista dalje od toga ne treba....savrsena:D

Ja sam sve kupila da sutra pravim musaku od tikvica. A imala sam dva dana bez mesa. Juče pohovane tikvice, danas pita sa sirom i pečenim paprikama (bolja je kad moja mama napravi)
doduše supa je bila sa komadicima pileceg mesa. Ali to je malo, nista....
I moracu da probam mlade krompirice u tako nekoj drugacijoj varijanti, a ne przene. Bas zvuci privlacno

tikvice....

Ово поврће садржи веома малу количину калорија (17 калорија на 100 грама) и као такво се препоручује у дијетама за мршављење. Осим тога, природни је диуретик, па се у народној медицини користи за избацивање сувишне течности из организма, а верује се и да снижавају холестерол и прочишћавају крв[4], а такође побољшавају и концентрацију[1]. Такође садржи знатне количине витамина Ц[3].

tikvice....

Ово поврће садржи веома малу количину калорија (17 калорија на 100 грама) и као такво се препоручује у дијетама за мршављење. Осим тога, природни је диуретик, па се у народној медицини користи за избацивање сувишне течности из организма, а верује се и да снижавају холестерол и прочишћавају крв[4], а такође побољшавају и концентрацију[1]. Такође садржи знатне количине витамина Ц[3].
Пресече се дужом одстрани средина и насецка у комадиће, помеша с парадајзом, младим црним луком, љутом паприком + уље, сирће, со и бибер.
Салата прва лига.

Пресече се дужом одстрани средина и насецка у комадиће, помеша с парадајзом, младим црним луком, љутом паприком + уље, сирће, со и бибер.
Салата прва лига.

...pa da, tikvica je neka vrsta krastavca, ili je krastavac neka vrsta tikvice...tako nekako....to sam gledala u nekoj emisiji da se krastavac moze pohovati, grilovati i svasta nesto....

..blasphemy proleca, ali sutra ce kisha i 15C pa mi je oproshteno, valjda.. :mrgreen:
..ja bih ovo taaaako pravila, jel neko probao?

http://www.maminajela.com/2012/08/banana-split-kolac.html

Волим банана-сплит, нЕсам правио, добро фил изгледа, по мом укусу :))

ЗнаЋи, разбио сам их са јагодама, умутио сам и слат. павлаку. И себе сам разбио, само дувам од муке.

Čičak, jeste da nije tema, ali drži se novkine filozofije: majka odlučuje kada se i šta jede, a dete koliko. Ako neće da jede, nije gladan.

Ja sam se osvestila, i na miru ostavila starije dete, koje inače slabo jede od rođenja do danja današnjeg, kada mi je prilikom gnjavaže oko jela rekao: "Ceo svet se bori da bude mršav, samo ti mene teraš da jedem, da budem debeo!"

Amin. Nikada više...

Mi majke ponekad iz najbolje namere maltretiramo dete. I ja sam tako gnjavila moju cerku,jedi, jedi, i sve do pre neku godinu prvo mi je bilo kad je vidim ( studirala je i nije bila kuci) da kazem " jos si mrsava, jel ti jedes uopste?" .A onda sam se opametila, pa zdrava je, i bolje da nije debela ( ima 160cm i 47 kg) i ostavila je na miru . I sad mi vise i ne deluje mrsavo, vec normalno iako nekoliko godina nije menjala kilazu :D
Ja danas nisam kuvala bas nista, mrzelo me, ali mi se taaaako jelo nesto slatko veceras... I umutim 1 prepunu kasicicu kakaoa, 2 supene kasike mlevenog rogaca, kasiku zutog secera i 4 pakovanja mleka za kafu ( onih malih od 10 grama) . Ispao krem mmmmmm. bolji od Nutele
Fotografija0684.jpg

Ne, naprotiv , rogac je sladak zato treba manje secera gde god se stavi kad se prave kolaci..
U ovom kremu se ustvari i ne oseti da ima rogaca, krem lici na cokoladu ali je puno ukusniji nego da je samo secer, kakao i mleko umuceno

Ne, naprotiv , rogac je sladak zato treba manje secera gde god se stavi kad se prave kolaci..
U ovom kremu se ustvari i ne oseti da ima rogaca, krem lici na cokoladu ali je puno ukusniji nego da je samo secer, kakao i mleko umuceno

meni je sad jako cudan taj rogac...secam se ranije ukusa strudli sa rogacem,nije mi se uopste svidjao.pre par meseci sam cula da je za visok holesterol jako dobar,pa sam ga kupila u zdravoj hrani na merenje.bio je sladak i veze sa onim ranijim mirisom i ukusom nije imao

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back