Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
što dobro izgleda :D može recept ? :)

moze, moze
izvinjavam se, ako stize kasno.
napisacu za kolicinu koju sam ja pravila, od 2 kg brasna
to je za 4 pogace, ali mislim da bi bile prevelike, pa sam napravila 6

sastojci:
2kg brasna
10 jaja(7 celih i 3 zumanca)
1/2 l mleka
1/4 kg svezeg kvasca
375 ml ulja
600g secera
1 kasika soli
sok od jednog limuna
sok od jedne pomorandze
izribana kora od limuna i pomorandze
pola male solje za kafu ruma
3 kesice v. secera
3 kesice pzp

kada naraste, testo treba premesiti i ostaviti da jos jednom naraste
zatim ga podeliti na 4-6 delova i oblikovati lopte
ostaviti ih da narastu,
pre pecenja premazati ih jajetom i peci na oko 180 stepeni oko 30 minuta, zavisno od sporeta
(ja sam rernu ugrejala na 200, pa kada stavim pogacu smanjim na 180 i pekle su se oko 25-30min)
cim malo porumene, treba ih pokriti aluminijumskom folijom, koja se pred kraj pecenja skine
ispecene odmah premazivati rumom i posipati kristal secerom
na slici su isti komadi, ali je svetlost drugacija :)

Pogledajte prilog 284966Pogledajte prilog 284967

ovo sto je na slikama sam napravila po gornejm receptu i dobro je ispalo, ne znam sta drugo da vam kazem.
i ja sam se pitala da li je mnogo kvasca, ali sam brzo stala, jer mi je recept dala tetka koja godinama pravi uskrsnje pogace po ovom receptu.

sad sam isla do frizidera da izmerim koliko mi je tezak ostatak kvasca od kocke od 1/2kg i tezak je 275gr, znaci da sam u testo stavila 225gr.
nisam merila kada sam pravila, samo sam otprilike presekla na pola.
nEsam nista slagala :andjeo:

nisam znala da postoje tako velike kocke kvasca, ja uvek u prodavnici nalazim one male. nego, koje velicine su te pogace? mislim, ima ih 6 komada, ko ce to sve pojesti :D

velike su prilicno, npr. u najveci plitki tanjir staje jedna ili npr. ne mogu dve da se peku istovremeno u tepsiji od rerne, bilo bi im tesno, da su malo manje, mozda bi i dve stale.
2 ostaju za nas u kuci, a 4 sam razdelila. :)

Jao Hellen, izgleda svetski. Baš sam ovih dana tražila neki proveren recept, a bez mascarpone-a, pa ako ti nije teško napiši receptić.
Dekoraciju ćemo već kopirati;)

tema: supa, sarmice od zelja, pavlaka i luk.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back