Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jao Hellen, izgleda svetski. Baš sam ovih dana tražila neki proveren recept, a bez mascarpone-a, pa ako ti nije teško napiši receptić.
Dekoraciju ćemo već kopirati;)

tema: supa, sarmice od zelja, pavlaka i luk.

Имаш баш на овом форуму сјајан рецепт без маскарпонеа, са АлаКајмаком. ;)

Спремам по овом рецепту и одличан је: http://forum.krstarica.com/showthread.php/269032-CHEESECAKE?p=16429623&viewfull=1#post16429623

Supa skoro gotova... danas sam ustala kasnije. Oko 9.
Izvadila sam i pilece belo iz zamrzivaca sinoc. Ako se odledilo bice nesto.
Samo da smislim sta.

Imam sampinjone... Od njih cu sos...
Samo da smislim kako pil.belo.
Htela bi nesto drugacije?

Имаш баш на овом форуму сјајан рецепт без маскарпонеа, са АлаКајмаком. ;)

Спремам по овом рецепту и одличан је: http://forum.krstarica.com/showthread.php/269032-CHEESECAKE?p=16429623&viewfull=1#post16429623

Kažu da jedino sa Ella sirom nema slankast ukus :aha:

http://www.coolinarika.com/recept/pravi-cheesecake-ciz-kejk/

.jpg

И ја забасала малко на ову тему...мада се обично држим подаље од ње....:rumenko:

Само да се похвалим како сам постала специјалиста за чиз-кејк :zper::

om nom nom nom!
divna je!

i ja sam za svoj rođendan pravila tortu, duplu i po mjeru, kao što vidite, veličine je tepsije što dođe uz rernu...
i pojela se za dan! :O
unutra plazma, nutella, banane, jagode, krem od vanile i mliječna i bijela čokolada u filovima... :)

Pogledajte prilog 285128

sofi, kolezinica tanja trazi recept za tu tvoju dzambo tortu od jagoda

http://www.coolinarika.com/recept/plazma-nutella-torta/

samo sam ja banane na kolutiće pa na sloj od mliječne čokolade poredala, pa onda na krem od vanile na vrhu jagode, ostalo je isto.
i preporučujem KREM FUC.KING FIX!
jer sam zamalo upropastila tortu zbog nedostatka istog :)
iiiiii... da, ne ulijevati VRELU čokoladu u šlag, mora se ohladiti... :D

• Podržavam
Reactions: 27E
http://www.coolinarika.com/recept/plazma-nutella-torta/

samo sam ja banane na kolutiće pa na sloj od mliječne čokolade poredala, pa onda na krem od vanile na vrhu jagode, ostalo je isto.
i preporučujem KREM FUC.KING FIX!
jer sam zamalo upropastila tortu zbog nedostatka istog :)
iiiiii... da, ne ulijevati VRELU čokoladu u šlag, mora se ohladiti... :D

:super:

Taj krem fuc.king fix jes hemija al ko ga izmisli svaka mu čaS :tajna:

Jao Hellen, izgleda svetski. Baš sam ovih dana tražila neki proveren recept, a bez mascarpone-a, pa ako ti nije teško napiši receptić.
Dekoraciju ćemo već kopirati;)

tema: supa, sarmice od zelja, pavlaka i luk.

У ствари, ово се званично зове колач од свежег сира са лимуном!
Гледала сам на нету многе рецепте за чиз кејк, али ми се ово највише допало, а није са нета, него са неке рекламе за кувар коју смо добили поштом.

За калуп пречника 28 цм:

Тесто:
250 г меког брашна
125 г маргарина
прстохват соли
40 г шећера
1 жуманце

Фил:
2 лимуна
2 јајета
750 г свежег сира (ја купујем обичан ситни сир)
250 г киселе павлаке
100 г шећера
1 ванилин шећер
50 г густина

1. Брашно са маргарином, прстохватом соли и шећером добро замесити и, према потреби, додати 1-2 кашике воде. Тесто оставити да одстоји на хладном месту док се спрема фил.

2. Опрати два лимуна, кору нарендати а затим исцедити сок.

3. Сир измешати са кором од лимуна, соком од лимуна, киселом павлаком, а затим умешати жуманца, шећер и ванилин шећер.
5. Од беланаца улупати снег и додати га у фил. Затим у смесу умешати и густин.
6. Тесто изваљати на дасци, ставити у калуп и подићи ивицу око 3 цм (до ивице калупа, али мени је овај пут ивица била неравна, па сам је исекла, а иначе лепо изгледа тако подигнута.)
7. Фил сипати у калуп, поравнати одозгоре.
8. Пећи на 160 степени од 45 до 60 минута. (у рецепту пише 60, али за моју рерну је то било превише, па сад печем на 45 минута)
9. Охладити, украсити шлагом, сезонским воћем (најлепше је јагодама) или слатким од вишања или неког другог воћа...

Време припреме 30 минута!:)

Тема:
Данас за ручак - печена шерпа!:confused:

Долазим с посла кући а цео стан смрди на загорело уље! Девојке спремале шпагете са млевеним месом, па ставиле лук да се динста и отишле ''да уче''...па су ''сконтале'' тек када је шерпа сасвим поцрнела а кућа се напунила смрадом!:dash:

Како да сад оперем скроз поцрнелу шерпу??? :dash:

Ништа, удаће се и оне ваљда некако...:confused::lol:

bravo Heli draga.Ja svoj ciz cake nisam stigla ni da slikam...kasikama su ga jeli,ccccccccccc,stokica od dece.Ja nisam stavljala ni mascarpone ni Ela sir,vec umesto toga uzela sam mileram i pomesala ga sa umucenom slatkom pavlakom i odlicno se stegao.Nisam pravila nikakav zele,vec sam malo jace ukuvala smrznuto voce(jagode,maline i kupine) i dobila odlicnu smesu.Ja licno ne volim taj zelatin,nekako mi plastican i ukus i izgled:ok:

meni ovo nije pravi ciz
ja ne volim kad u smesu sa filom od sira dodaju zelatin da bi zadrzali formu
to nije onda dobar fil..fora je bas u tome da sam ciz krem bude cvrst, kompaktan i kremast u isto vreme

:worth:

jos neko da ceni da je pravi ciz bez zelatina. ja sam pravila po nekom receptu pa sam ga izgubila i sad vise ne mogu nadjem nista slicno.
imas li ti neki provereni recopis?

Hvala Hellen:cmok: lepa tortica-kolač, ali je Zendeli postavila link za baš čizkejkove, pa će nešto poslužiti. Moram da nađem vremena i da se malo pozabavim problematikom...ni moji ne vole kad izgleda mnogo plastičan i veštački, pa gledam da upotrebljavam što manje tih raznih aditiva.

@jagnjetina (dan poslednji), mladi krompirići, tartar sos (domaći) i zelena salata sa sremušem.

Тема:
Данас за ручак - печена шерпа!:confused:

Долазим с посла кући а цео стан смрди на загорело уље! Девојке спремале шпагете са млевеним месом, па ставиле лук да се динста и отишле ''да уче''...па су ''сконтале'' тек када је шерпа сасвим поцрнела а кућа се напунила смрадом!:dash:

Како да сад оперем скроз поцрнелу шерпу??? :dash:

Ништа, удаће се и оне ваљда некако...:confused::lol:

Ahahahahahhaha :))))

Paaaaaa... vrela voda + deterdžent pa nek' stoji... ako ima ikakve šanse da dođe sebi biće efekta :D

- - - - - - - - - -

ps. ja sam čiz pravila sa najobičnijim svježim sirom, bilo mi žao dati 6 KM za pola kile maskarponea... i ništa mu nije falilo :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back