Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
936317_10201160269514149_996321405_n.jpg

- - - - - - - - - -

Lepa ti ova razigrana:D

Danas za ručak domaća pileća čorbica sa jajima i povrćem u koju sam dodala malo sirća pa je bila taman kiselkasta

DSCF4480.jpg

.. piletina uvaljana u brašno i jaja, pomfrit i salatica

DSCF4479.jpg

Sutra idemo kod sveki na jagnjeću čorbu i jagnjrtinu koju ja nešto ne volim ali kada je ona sprema je savršena, topi se u ustima. I prekosutra ne spremam ništa, idemo u Valjevo kod prijatelja na slavu.. Malo i ja da odmorim ;)

markiza je u zamrzivaču...malo sam kuvala žumanca sa šećerom na pari, za svaki slučaj, pa dodala u to čokoladu, pa buter i na kraju belanca
i dodala sam smrznute kopaoničke borovnice, da ne bude otužno od onolike čokolade...
slikaću sutra kad bude gotovo i javljam utiske...
e da, pravila u plehu, bilo mi zgodnije nego u šerpi...a i lakše će da se seče...

Ovaj rolat mi lepo izgleda. :ok: Jel`moze recept?

ih,recept laganica...

za koru...5 belanaca,5 kašika šećera,3 žumanca,5 kašika oraha,2 kašike brašna...peče se na pek papiru u velikoj tepsiji iz rerne...
kad izvadiš skineš s papira i odma ga urolaš u isti taj papir

krema...u pola litre mleka se ukuva: 2 žumanca,12 kašika šećera,60 grama gustina i 2 kašike brašna...fil treba da bude mrtav ladan i onda tek umutiti u njega pola margarina....

nafilovati koru,posuti nekim voćem(volim što može svakakvo voće da se tura,ja sam imala viška banana kući,ZD je spremala s jagodama,btw.njen je recept) i zarolaš..odgore može šlaaaaag,ja sam premazala ostatkom fila,posuti čime imaš i voila....:aha:

kora mekana,ukusna,nije previše slatko,ma divota jedna....

Ako danas nisam pojela kilogram sunke, nisam nista... bukvalno!
Juce skinuli sunku sa tavana, a ona savrsena!!! Obozavam sunku...
Uz to sam danas popila oko 3 littre vode...

Za rucak kod sveki
domaca juha
testo
spanac
sunka
pletenica sa kulenom
rolat sa marmeladom
sladoled

- - - - - - - - - -

+kuvana jaja

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.