Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Bio je prilično mrUtav i smrznut kad smo se upoznali, tako da nismo uspeli neki emotivniji odnos da uspostavimo :lol:

Ona posna torta od pre par dana...
167t8on.jpg

Nisam baš fan "misaonih" torti al ovo booooli :balavi:

recept za tortu www.coolinarika.com/recept/torta-pina-kokolada/
recept za coko mafine, 18 komada, a u zagradi su mere za 12 komade, sto nema i u zagradi ostaje isto.....ide ovako....
270gr (180) brasna, 1 prasak za pecivo, 200gr (135) secera, 100gr (70) margarina, dva jajeta, 150ml (100) jogurta, 5 kasika mleka (3.5), 200 grama cokolade za kuvanje (od te mere se ostavi sa strane 18 ili 12 kockica)....
umutiti omeksali margarin sa secerom, dodati, jaja, jogurt, mleko, prasak za pecivo, brasno i krupno naseckanu cokoladu, moze se dodati i neko voce, na kraju u svaki mafin staviti po.kockicu cokolade i peci ih 17 minuta na 180 stepeni
taj recept je seka dobila od drugara i zaista su coko fantazija mafini :)

recept za tortu www.coolinarika.com/recept/torta-pina-kokolada/
recept za coko mafine, 18 komada, a u zagradi su mere za 12 komade, sto nema i u zagradi ostaje isto.....ide ovako....
270gr (180) brasna, 1 prasak za pecivo, 200gr (135) secera, 100gr (70) margarina, dva jajeta, 150ml (100) jogurta, 5 kasika mleka (3.5), 200 grama cokolade za kuvanje (od te mere se ostavi sa strane 18 ili 12 kockica)....
umutiti omeksali margarin sa secerom, dodati, jaja, jogurt, mleko, prasak za pecivo, brasno i krupno naseckanu cokoladu, moze se dodati i neko voce, na kraju u svaki mafin staviti po.kockicu cokolade i peci ih 17 minuta na 180 stepeni
taj recept je seka dobila od drugara i zaista su coko fantazija mafini :)

recept:..
fil: 5 zumanjka
...

hvala lepo, verujem da je torta ukusna :lol:

pravila sam za vikend fantasticne rolnice sa jabukama i cimetom :D
originalni recept je sa jednog drugog foruma, ja sam unela nekoliko izmena da bi ispale bolje.

ROLNICE SA JABUKAMA I CIMETOM

testo: 1 kesica suvog kvasca, 250ml tople vode, 50g secera, 80ml ulja 1/2 kasicice soli, 1 jaje, 600g brasna (u original receptu je 525g, ali meni je sa tom kolicinom testo bilo premekano i pomalo lepljivo).
U vecu ciniju za mesenje staviti kvasac, toplu vodu, secer i ulje, sve dobro promesati i ostaviti na stranu oko 5 min.Kad je kvasac poceo da peni, dodati so, malo umuceno jaje i brasno. Oblikovati u loptu, pokriti i ostaviti na toplom da naraste, oko 45 min.
Za to vreme, u manju ciniju, izmesati150g braon secera i 1 kasiku cimeta i 50g oraha.
Naraslo testo premesiti i rastanjiti ga oklagijom, na pobrasnjenoj radnoj povrsini debljine oko 5-6 mm, i namazati sa 50g otopljenog putera premazati preko testа.
Preko premazanog testa posuti mesavinu cimeta, secera i oraha. Izrendati 3 vece jabuke, iscediti ih rukama (ja to nisam uradila pa je sok pustio po plehu kasnije) i staviti preko secera. Jabuke očistiti i narendati i posuti preko cimeta i na kraju posuti sa seckanim orasima. Urolati u jedan veliki rolat i ostrim nozem iseci na 15 malih rolata, oko 4cm debljine. Pleh podmazati, naredjati rolnice i premazati otopljenim puterom. ostaviti da ponovo raste oko pola sata, na toplom mestu.
Zagrejati rernu na 200°C i peći rolnice oko 20 do 25 min (nakon 10ak minuta smanjiti na 180)

Dok se rolnice peku napraviti preliv tako što cete zagrejati 100g prah secera, 2,5 kasike mleka, i kasiku vanil esencije i 1 kasiku putera. Preliti preko vrucih rolnica.

fotke nisu moje, postavljam da vidite kako se slazi i kako otprilike (moje nisu bile tako lepe ne oko, testo je bilo premekano i jos natopljeno sokom od jabuka,pap su se rolnice malo iskrivile :lol:) izgledaju
adf62556761c3af0a323ab074b0ca5be_header.jpg
apple_cinnamonrolls06.jpg

ukus je fantastican, mekane su i sutrdana zbog preliva i jabuka, i kuca diiivno mirise :D

A sastav...kore od medenog srca, natopljene aromom ruma, beli fil od banane, rozi od maline...i red posnog eurokrema između...
1. kakvi su to posni filovi od voća? missim, kako se prave?
2. posni eurokrem :eek:....šta sve neće da izmisle....gde se to nabavlja?

tema - grašak, bareni krompir u ljusci, marinirani šampinjoni i zelena salata.

1. kakvi su to posni filovi od voća? missim, kako se prave?
2. posni eurokrem :eek:....šta sve neće da izmisle....gde se to nabavlja?

tema - grašak, bareni krompir u ljusci, marinirani šampinjoni i zelena salata.
Posni krem pravi jablanik, nije loš, onako jak ukus kakaa ima. A filovi...pa neki se ne slažu da su posni, prave se od biljne slatke pavlake koju umutiš sa bananama i šećerom, ona se jako zgusne u toj kombinaciji pa se mora razrediti malo sa vodom ili sokom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back