pravila sam za vikend fantasticne rolnice sa jabukama i cimetom

originalni recept je sa jednog drugog foruma, ja sam unela nekoliko izmena da bi ispale bolje.
ROLNICE SA JABUKAMA I CIMETOM
testo: 1 kesica suvog kvasca, 250ml tople vode, 50g secera, 80ml ulja 1/2 kasicice soli, 1 jaje, 600g brasna (u original receptu je 525g, ali meni je sa tom kolicinom testo bilo premekano i pomalo lepljivo).
U vecu ciniju za mesenje staviti kvasac, toplu vodu, secer i ulje, sve dobro promesati i ostaviti na stranu oko 5 min.Kad je kvasac poceo da peni, dodati so, malo umuceno jaje i brasno. Oblikovati u loptu, pokriti i ostaviti na toplom da naraste, oko 45 min.
Za to vreme, u manju ciniju, izmesati150g braon secera i 1 kasiku cimeta i 50g oraha.
Naraslo testo premesiti i rastanjiti ga oklagijom, na pobrasnjenoj radnoj povrsini debljine oko 5-6 mm, i namazati sa 50g otopljenog putera premazati preko testа.
Preko premazanog testa posuti mesavinu cimeta, secera i oraha. Izrendati 3 vece jabuke, iscediti ih rukama (ja to nisam uradila pa je sok pustio po plehu kasnije) i staviti preko secera. Jabuke očistiti i narendati i posuti preko cimeta i na kraju posuti sa seckanim orasima. Urolati u jedan veliki rolat i ostrim nozem iseci na 15 malih rolata, oko 4cm debljine. Pleh podmazati, naredjati rolnice i premazati otopljenim puterom. ostaviti da ponovo raste oko pola sata, na toplom mestu.
Zagrejati rernu na 200°C i peći rolnice oko 20 do 25 min (nakon 10ak minuta smanjiti na 180)
Dok se rolnice peku napraviti preliv tako što cete zagrejati 100g prah secera, 2,5 kasike mleka, i kasiku vanil esencije i 1 kasiku putera. Preliti preko vrucih rolnica.
fotke nisu moje, postavljam da vidite kako se slazi i kako otprilike (moje nisu bile tako lepe ne oko, testo je bilo premekano i jos natopljeno sokom od jabuka,pap su se rolnice malo iskrivile

) izgledaju
ukus je fantastican, mekane su i sutrdana zbog preliva i jabuka, i kuca diiivno mirise