Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ljubi ih majka :klap:

a sta im je otac pozeleo od majke ? ;)

elem, kod mene supa sa domacim rezancima /pola pile pola patka/ pohovano belo a'la KFC, spanat na mleku i pire krompir :D
btw na pijaci stari krompir 100 din a spanat 80 ????

ljubi ih majka :klap:

a sta im je otac pozeleo od majke ? ;)

elem, kod mene supa sa domacim rezancima /pola pile pola patka/ pohovano belo a'la KFC, spanat na mleku i pire krompir :D
btw na pijaci stari krompir 100 din a spanat 80 ????

:pljus:

kod mene se uglavnom ispunjavaju želje mojih lepotana,ljubi ih majka....mi matori se prilagođavamo...:manikir:

zanima me kako se sprema KFC piletina???
jel bude ljuto???
u Rumuniji sam jela u KFC-u pileća krilca,al može da se bira da ne bude ljuto...uzela i salatu mešanu i razbila se..:zaljubljena:

evo gotove...

922925_570389109647801_1320756750_n.jpg

DANAS NA ARENA 1

Liga šampiona: Bajern Minhen - Barselona
Utorak 23. april u 20:45
Fudbaleri Bajerna iz Minhena i Barselone igraju prvu polufinalnu utakmicu Lige šampiona, a obe ekipe ove sezone pokušavaju da osvoje {Dalje...}

ukus je fantastican, mekane su i sutrdana zbog preliva i jabuka, i kuca diiivno mirise :D

Ovo sam jela u Americi i fantasticno je, samo bez jabuka .. punjeno samo secerom i cimetom
miriseeeee ceo sprat po trznim centrima ...na licu mesta mese i prave ... Kvinsi , testo jeste jako mekano
masnim rukama ga rade takvom brzinom razvlace i pune , rolaju ... da je milina gledati ... a i jesti

sta god da kuvate, evo ideje za desert :D

lepi brka kuva za tebe :D
http://www.gastronomad.rs/recepti97.html

[TABLE="class: cms_table, width: 1000"]
[TR]
[TD="width: 320"][TABLE="class: cms_table_t_centr, width: 320"]
[TR]
[TD="width: 320"]
im97_fritule.jpg

[/TD]
[/TR]
[TR]
t_bottom.jpg
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[/TD]
[TD="width: 20"][/TD]
[TR]
t_top.jpg
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 320"]Fritule

Za 4 osobe

razno voće
sok od ½ limuna
30 g badema
30 g čokolade
ulje za prženje
med i kristal šećer, po želji

Testo
200 g brašna
2 kašike šećera u prahu
2 žumanca
2 belanca
dl mleka
dl vode
prstohvat soli

[/TD]
[/TR]
[TR]
t_bottom.jpg
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[/TD]
[TD="width: 20"][/TD]
[TR]
t_top.jpg
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 320"]Način pripreme

1. Iseći voće na sitnije komade. Poprskati ga limunovim sokom da ne bi oksidiralo, tj. potamnelo. U jabuke zabosti bademe, a u banane čokoladu.

2. U posudi za mešenje pomešati brašno, šećer, žumanca, mleko i vodu; žicom za mućenje dobro i energično sve promešati.

3. Umutiti čvrst sneg od belanaca i soli pa ga laganim pokretima umešati u pripremljeno testo.

4. U dubokom tiganju ili manjoj šerpi zagrejati ulje na srednje jakoj vatri. Umakati komade voća u testo i pržiti u ulju dok ne dobiju zlatno-žutu boju. Voditi računa da se ne stavlja previše komada odjednom kako se ne bi zalepili. Najbolje je pržiti voće u više navrata. Fritule izvaditi na papirni ubrus da se ocede od suvišne masnoće.

5. Servirati toplo, po želji posuto šećerom ili medom.

Prijatan obrok želi Vam vaš Brka![/TD]
[/TR]
[TR]
t_bottom.jpg
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Ides na limansku? Futoska je mnooogo povoljnija. Npr. na Limanu jagode 250-300, a na futoskoj 170-200. Sokirala me razlika...
Па да.
Лиман је у прво време био намењен за црвену буржоазију, а тако су формиране и цене, па то прешло у навику, а футошка била за граЦке сељобере којима се пре може исправити кламфа на гуЈзици него истерати динар из џепа!

kakav sam dobar djuvec spremila, bistru supu:mrgreen: i belo meso u pavlaci i susamu
deca se namrštila, supu pojela, djuveč sa indignaciom odbili meso pojeli
salatu jedno dete jelo drugom se nije jela

muz došao sa držurstva i zakovao se sa spavanjem tako da će ručak i on preskočio
i ja se pitam što li sam kuvala:think:

Ja sam skuvala sarmice od zelja, ispale su maleeeecke, malene. Ali sam divlje zelje brala u dvorištu ( nemam pojma odakle tu, ali već godinama ga ima i širi se po dvorištu ), pa su listovi mali i uski. Ali ukus... Mmmm njam.
Imam pileću supu od juče.
I, pored toga, ispekla sam još nešto. Pre par dana, kada sam pravila zeljanicu i pitu sa jabukama, ostale mi 4 kore. Danas ih izvadim iz frižidera, vidim jesu malko krte, ali su dobre, mogu da se motaju. Uzmem piletinu iz supe i komad neke domaće nazovi šunke, nešto sušeno u svakom slučaju, i to sitno iseckam. Ubacim krišku sira, jedno jaje, nekoliko sitno seckanih maslina, malo majoneza, kašičicu senfa i začine. Kore presečem po pola, znači dobila sam 8 komada, pa ih premažem time, pa smotam u palačinku i na vrelo ulje.
Ne da je ispalo, što klinci kažu - ebe kevu :lol:
Jedva čekam da stignu mm i ćerkica, crkoh gladna :zjede:

kakav sam dobar djuvec spremila, bistru supu:mrgreen: i belo meso u pavlaci i susamu
deca se namrštila, supu pojela, djuveč sa indignaciom odbili meso pojeli
salatu jedno dete jelo drugom se nije jela

muz došao sa držurstva i zakovao se sa spavanjem tako da će ručak i on preskočio
i ja se pitam što li sam kuvala:think:
РазмаЗани укућани.
Диктатура, реално.
БреЈ!

U poslu sam do guše, čistim, sredjujem ceo dan.. Sutra mom malom prvi rodjendančić i dolazi nam porodica. Upravo sam napravila tortu, večeras da je malo dekorišem pa ću je sutra fotkati :)
Danas za ručak imali pilav, za suta će biti rolovane šnicle i još po nešto..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back