Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
И мени је један кувар у Штутгарту рекао да ако хоћу да ми месо буде мекано, да се распада у устима, само да ставим ракијску чашицу неког жестоког пића типа ракије. :)
Посебно је делотворно за јунећи гулаш.
И заиста ферцера. :)

Eto ti sad.
To su neki novi momenti :) Probacu bas.

Vraca mi se sin sa ekskurzije, pa mama pravi njegovu omiljenu tortu :)

Pogledajte prilog 281072 Pogledajte prilog 281073

Napravi se za cas, a predivna je.

Kora: 5 belanaca, 200 gr secera i 200 gr ml. badema.

Fil: 2 case jogurta, 150 gr secera, 2 vanilije, sok od pola limuna (izmesati).
Dodati 8 listova zelatina rasopljenih u 3 kasike ruma i 2 izmucene slatke pavlake i to je to.

Presek cu metnem sutra, posto odmara na hladnom.
Ово ми делује феноменално! А и брзо за спремање. ;)
Одмах преписујем. :)

Burek-pita sa šampijonima i malo dagnji, tek da zamiriše unutra, posno. U stvari sam primetila kada se spremaju jela sa šampinjonima i doda se desetak školjki, sve pečurke dobiju taj lep ukus. Tako da sam nedavno spremala testeninu, na taj način i ukus je bio kao da je samo sa morskim plodovima, isto tako i preklopljenu pizzu, malo ko je mogao da razgraniči šta su školjke a šta šampinjoni.
I, od ostataka kora malo bundevare, ima još koje pakovanje u zamrzivaču.

Danas će da padne brzinski ručak-ćureće pljeskavice, baby mešano povrće i tartar sos. Možda, ali možda stavim i čorbicu, ako budem imala vremena:lol:

Za dezert-ledene kocke-ostale od juče od gostiju. Zaključila sam da je fil mnogo lepši i kremastiji sa mecenom nego sa brašnom:ok:

Danas će da padne brzinski ručak-ćureće pljeskavice, baby mešano povrće i tartar sos. Možda, ali možda stavim i čorbicu, ako budem imala vremena:lol:

Za dezert-ledene kocke-ostale od juče od gostiju. Zaključila sam da je fil mnogo lepši i kremastiji sa mecenom nego sa brašnom:ok:

Blok 45, da li su te pljeskavice kupljene gotove ili ti meljes meso i pravis?

Evo preseka torte, samo da napomenem da je lepse jagode redati vrhom prema gore.(nisam imala dovoljno)
DSC03219.jpg

Danas sam pravila marinadu za salatu posto mi je nestalo, opet po receptu onog kuvara i mogu vam reci da ne mogu vise zamisliti salatu bez nje.

Uzmem 2 glavice crnog luka, par cena belog, malo senfa, secera, soli, bibera,(sastojci su odokativno) sirceta, ulja i supe (moze od kocke) i izmiksam
DSC03220.jpg
prvo sa malo tecnosti, a onda dodajem jos po ukusu sirceta i ulja. Marinada bude kremasta. Stavim u flasu od 1 l i u fiz i moze stajati cak i mesec dana. Kad imam stavim i nekih suvih zacina cisto zbog izgleda.
DSC03222.jpg
ovo mi je preostalo od onog 1 l.

ja sam pravila nešto slično, ali bez supe. Ne znam što mu treba ta supa.

Juče sam skuvala lonac pasulja sa suvim kostima i slaninom za danas i naredne dane, dokle dobaci, a ostalo je i malo prokelja sa kobasicom od prekjuče.

Afro, da ne bih pisala ponovo (a i zaboravila sam, to je bio momenat kad sam stavila šta sam imala, ali sam morala da napravim), najlakše da odeš na link http://www.coolinarika.com/recept/wellness-keks/ pa tamo ima i moj komentar gde sam napisala. Prepoznaćeš me. Sličan nik, ista slika (moja). :)
A posle sam kupila sve što treba da bude baš po receptu, ali sad nemam vremena da pravim (iako ide izuzetno brzo), a i moja mama kupila deci nekih keksova pa sad to jedu. Ovo domaće ne bi ni pogledali. Ali kad pojedu kupovne biće im dobri i moji.

Afro, da ne bih pisala ponovo (a i zaboravila sam, to je bio momenat kad sam stavila šta sam imala, ali sam morala da napravim), najlakše da odeš na link http://www.coolinarika.com/recept/wellness-keks/ pa tamo ima i moj komentar gde sam napisala. Prepoznaćeš me. Sličan nik, ista slika (moja). :)
A posle sam kupila sve što treba da bude baš po receptu, ali sad nemam vremena da pravim (iako ide izuzetno brzo), a i moja mama kupila deci nekih keksova pa sad to jedu. Ovo domaće ne bi ni pogledali. Ali kad pojedu kupovne biće im dobri i moji.

.....gledala sam link kad si okacila, ali nisam obratila paznju na komentare...inae mi tvoji izgledaju lepse od originalnih...i mislim da su jeftiniji kad se prave nego da se
kupe....ja danas uzela onaj novi Integrino Stark, nisam nesto odusevljena presladak je za moj ukus...a ako je meni to preslatko koja nemam meru onda mogu misliti
koliko je slatko drugima....imaju par ukusa, ali hvala lepo ja to vise kupiti necu...odoh sad da vidim sta si pisala :)

....e sad posto nemam vagu, a ne bih bas ni da je kupujem koliko bi od prilike moglo biti kasika tih 100g brasna...imam integralno,
razano i crno...belo necu ni da stavljam...ja bih dodala tu malo seckanih oraha, i tako nesto slicno...m? sta mislis?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back