Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imate li ideju kako da iskoristim puter od kikirikija
Ne sviđa se nikom i cela teglica stoji

Никако, ако им се не свиђа укус, неће им се свиђати ни као прилог.

Можеш да пробаш да направиш нешто ала пилетина са кикирикијем, односно са к. путером који имаш, па мало зачини, да их завраш.
Салата са пилетином и кик. пут.

Ja sam nulta - a nije da ne jedem meso ali ako dva dana zaredom bude mesa u jelu vec mi je dosta. A suhomesnato sem slanine, i to ne precesto, ne jedem :D

Uvek sam se pitala sta je ajmokac... Ja skuvam supu u koju uvek pored zelenisa dodam i 3-4 krompira ( ima mi lepsi ukus) i napravim sos - od belog luka, mirodjije, paradajza, rena... kako kad - a onda u tanjir sipam kuvano meso, krompir,naravno i sargarepu :D i prelijem sosom - kod nas to zovu rinflajs. Super je .To mu , koliko vidim, bude kao ajmokac uz koji se posluzi krompir.
Sad da pitam: ima li sve to drugaciji ukus kad se meso kuva sa sosom? Jer mi zigleda jednostavnije za spremanje da uz supu posluzim rinflajs

...i kod nas se zove rinflajs, to meso iz supe i ostalo povrce, tako ga i mi jedemo, uz paradajiz sos....ovo je malo drugacije...ajmokac je skroz drugog ukusa i samo belo meso ide
u njega.....inace ja bih radje jela stalno rinflajs i zdraviji je, al' eto moze sto rece Smokvica nekad i da se malo "pokvari" pa da se uziva u ukusima....

Никако, ако им се не свиђа укус, неће им се свиђати ни као прилог.

Можеш да пробаш да направиш нешто ала пилетина са кикирикијем, односно са к. путером који имаш, па мало зачини, да их завраш.
Салата са пилетином и кик. пут.

Hvala
Ako ima neki isproban kolač, može recept
Snikers obožavaju

Imate li ideju kako da iskoristim puter od kikirikija
Ne sviđa se nikom i cela teglica stoji

Možeš u mafine sa čokoladom da umesto mlečnog putera staviš puter od kikirikija a odozgo ih preliješ topljenom čokoladom i dodaš krupno mleveni kikiriki.

- - - - - - - - - -

Da. To ti dođe zdravija verzija onog margarina što ga 90% stanovništva maže na hleb:)

kad smo kod tiganja, savet u vezi sa delimano posudjem. gril tiganj odlican, ali obicni tiganj nije ni za onu stvar. vec je keramika promenila boju, potamnila, a koristim ga tek 4 meseca. nisam imala tiganj za palacinke i par puta sam ih pekla u tom obicnom delimano tiganju. ne lepe se, ali tiganj potamni nakon par palacinki.
tepsija i serpe su odlicne.

Poslednja izmena:
Možeš u mafine sa čokoladom da umesto mlečnog putera staviš puter od kikirikija a odozgo ih preliješ topljenom čokoladom i dodaš krupno mleveni kikiriki.

- - - - - - - - - -

Da. To ti dođe zdravija verzija onog margarina što ga 90% stanovništva maže na hleb:)
Hvala ... probaću

kolaci i sendvic sa krastavcem :)
probali sa bananom ...ništa

Poslednja izmena:
gril tiganj
PrimaGrillpan_9082729[1].jpg

Ja nemam gril tiganj.
Sta je to?

Smislila sam.
Spagete sa spaninicom i jajima. Mljac

Jaja i slanina u špagete? Kakvo je to jelo?:think: Znam da ima varijanta "pite od testenina" kada se skuvane testenine pomešaju sa pavlakom, sirom, može i slaninica ali otkud jaja tu?

- - - - - - - - - -

Odlična stvar ali ooodlična. Doduše nemam ovaj delimano već obični (tučani:lol:) ali čitavo prošlo leto sam grilovala meso i sezonsko povrće. Em bude gotovo očas-posla em je zdravo i ukusno.

...i kod nas se zove rinflajs, to meso iz supe i ostalo povrce, tako ga i mi jedemo, uz paradajiz sos....ovo je malo drugacije...ajmokac je skroz drugog ukusa i samo belo meso ide
u njega.....inace ja bih radje jela stalno rinflajs i zdraviji je, al' eto moze sto rece Smokvica nekad i da se malo "pokvari" pa da se uziva u ukusima....[/QUOTE
Kad je tako onda sutra kuvam supu pa cu da probam i ajmokac :D

u njega.....inace ja bih radje jela stalno rinflajs i zdraviji je, al' eto moze sto rece Smokvica nekad i da se malo "pokvari" pa da se uziva u ukusima....[/QUOTE
Kad je tako onda sutra kuvam supu pa cu da probam i ajmokac :D

..probaj neces se pokajati sigurna sam...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back