Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pravila sam sinoć wellness keks po receptu http://www.coolinarika.com/recept/wellness-keks/ uz neke izmene. Super je, brzo se napravi, isprlja se samo jedna posuda, a može da se stavi šta se nadje u kući.

Prilozi

• wellnes keks1.jpg
    wellnes keks1.jpg
    29,5 KB · Pregleda: 1
e pa spremala sam neki gulas od mesa i smrcka
smrcak jutros ubran i evo ga u svoj svojoj lepoti

qxqxyd.jpg
[/IMG]
on5o0.jpg
[/IMG]
e sad sto sam zaboravila da slikam gotovo jelo to je druga stvar, profesionalna rasejanost

ali zato je slikana bistra supa
2a9bfp3.jpg
[/IMG]
pa smo se zajeli i ja zaboravila na slikanje.....

I ja gulas.
DSC03215.jpg

Evo saveta koji mi je dao jedan vrsni kuvar koji je radio po Salzburskim hotelima.

Mnogo luka izdinstati, da bude staklast, na kraju dodati alevu papriku na kratko i eventualno paradajz pire, pa naliti vodom.
Onda sve izmiksati, da se luk pretvori u kasu (sto cini da saft bude gusci) dodati jos vode i TEK kada prokljuca dodati meso. (a ja sam ga pre dinstala)
Inace, rekao mi je, a ja to nisam znala, da se samo meso za supu stavlja u hladnu vodu, a inace u prokljucalu.

I ja gulas. Pogledajte prilog 281061
Evo saveta koji mi je dao jedan vrsni kuvar koji je radio po Salzburskim hotelima.

Mnogo luka izdinstati, da bude staklast, na kraju dodati alevu papriku na kratko i eventualno paradajz pire, pa naliti vodom.
Onda sve izmiksati, da se luk pretvori u kasu (sto cini da saft bude gusci) dodati jos vode i TEK kada prokljuca dodati meso. (a ja sam ga pre dinstala)
Inace, rekao mi je, a ja to nisam znala, da se samo meso za supu stavlja u hladnu vodu, a inace u prokljucalu.
Ja takodje uvek dinstam meso... i to tako dugo dok se luk sav raskrcka kao da je izmiksan.
Da li se oseti razlika u ukusu gulasa po receptu tog kuvara?

Ja takodje uvek dinstam meso... i to tako dugo dok se luk sav raskrcka kao da je izmiksan.
Da li se oseti razlika u ukusu gulasa po receptu tog kuvara?

ista prica
pri cemu ja jean deo luka prokuvam pa izmiksam a drugi przim
a nilivam jelo sa malo vode u kojoj je onaj prvi deo luka kuvan

i uvek biram onaj luk pogacar, iliti obican seljacki, pljosnat, a ne ovaj okrugli holandski ciji li je vec

e da
u govedji gulas ili od divljaci dodajem par kapi konjaka i kocku cokolade za kuvanje
to je preporuka jednog izvrsnog kuvara.....

- - - - - - - - - -

te articoke su meni misterija totalna
imal u njima ista jestivo? :0

moram da priznam da ih nikada nisam jela.....

zvuci bas onako...dekadentno
neisplatljivo
pravila sam ih samo jednom
mama me nagovorila
objasnila mi proceduru i sve
nije pomoglo
blenuli smo u rucak
nesposobni da se snadjemo
sreca pa je bilo i krompira
:)))

:rotf:
pre neki dan gledam na nekom od kanala recept
punjene articoke
i kaze kuvar - da se ne baci,svaki listic koji se otkine ima jestiv deo pri delu gde se otkida
pa lepo blansiras celu articoku, izotkidas listice kojima pojedes trecinu, a onda ono srculence maleno napunis i imas rucak :roll:

:rotf:
pre neki dan gledam na nekom od kanala recept
punjene articoke
i kaze kuvar - da se ne baci,svaki listic koji se otkine ima jestiv deo pri delu gde se otkida
pa lepo blansiras celu articoku, izotkidas listice kojima pojedes trecinu, a onda ono srculence maleno napunis i imas rucak :roll:

to se kod nas kaze najedes se ko kad pas olize mooda....
cenim ga.....

Vraca mi se sin sa ekskurzije, pa mama pravi njegovu omiljenu tortu :)

DSC03216.jpg
DSC03217.jpg

Napravi se za cas, a predivna je.

Kora: 5 belanaca, 200 gr secera i 200 gr ml. badema.

Fil: 2 case jogurta, 150 gr secera, 2 vanilije, sok od pola limuna (izmesati).
Dodati 8 listova zelatina rasopljenih u 3 kasike ruma i 2 izmucene slatke pavlake i to je to.

Presek cu metnem sutra, posto odmara na hladnom.

Vraca mi se sin sa ekskurzije, pa mama pravi njegovu omiljenu tortu :)

Pogledajte prilog 281072 Pogledajte prilog 281073

Napravi se za cas, a predivna je.

Kora: 5 belanaca, 200 gr secera i 200 gr ml. badema.

Fil: 2 case jogurta, 150 gr secera, 2 vanilije, sok od pola limuna (izmesati).
Dodati 8 listova zelatina rasopljenih u 3 kasike ruma i 2 izmucene slatke pavlake i to je to.

Presek cu metnem sutra, posto odmara na hladnom.

:heart:

I ja gulas. Pogledajte prilog 281061

И мени је један кувар у Штутгарту рекао да ако хоћу да ми месо буде мекано, да се распада у устима, само да ставим ракијску чашицу неког жестоког пића типа ракије. :)
Посебно је делотворно за јунећи гулаш.
И заиста ферцера. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back