Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pravila falafel... ipak sam se odlučila da ga prvo skuvam. Priliko pečenja se prilično raspadalo i upilo dosta ulja. Onda sam drugu turu pekla na teflonu sa par kapi ulja i to je bilo prihvatljivo. Nešto to meni velika gnjavaža a ništa posebno.
Uz to, pire krompir i sos od mirođije i rena, zajedno, tako slučajno ispalo, htela sam sa renom , ali ga bilo malo u teglici pa na kraju dodala i mirođiju, i malo posnog sira...nije loše

sladak kupus sa sargarepom i paprikom i ljutom tucanom paprikom,za mene,to kao dijetalno,pa sam onda krknula przene slanine,ne ide bre kupus bez icega
za muza sladak kupus samo sa belim mesom,nista sargarepa i paprika,da ga ne rastuzujem
a za decu fuzili u pavlaci za kuvanje,parmezanu i sa przenoim slaninicom
oni ima da pasu i zelenu salatu

sladak kupus sa sargarepom i paprikom i ljutom tucanom paprikom,za mene,to kao dijetalno,pa sam onda krknula przene slanine,ne ide bre kupus bez icega
za muza sladak kupus samo sa belim mesom,nista sargarepa i paprika,da ga ne rastuzujem
a za decu fuzili u pavlaci za kuvanje,parmezanu i sa przenoim slaninicom
oni ima da pasu i zelenu salatu
Tri ručka...

546113_564540523565993_499063065_n.jpg
383074_564540713565974_1493200111_n.jpg

Pravila falafel... ipak sam se odlučila da ga prvo skuvam. Priliko pečenja se prilično raspadalo i upilo dosta ulja. Onda sam drugu turu pekla na teflonu sa par kapi ulja i to je bilo prihvatljivo. Nešto to meni velika gnjavaža a ništa posebno.
Uz to, pire krompir i sos od mirođije i rena, zajedno, tako slučajno ispalo, htela sam sa renom , ali ga bilo malo u teglici pa na kraju dodala i mirođiju, i malo posnog sira...nije loše

bas mi je zao sto si razocarana
ni meni nisu kuglice uspele prvi put, ali vec drugi jesu(cak mi se vise svidjaju nego kupovne)
mislim da ne treba da se kuva, mozda je to uticalo na raspadanje i upijanje ulja :think:
przene sam stavljala na ubrus, cak su delovale i suvkasto kad se jedu
probacu i u rerni da ih pecem, ali cu u smesu dodati ulja

Pravila ajmokanac danas.
Sjajno.
Od sad ima da ga pravim svaki 2-3 dan... kako kuvam i supu. ;)
Uz to nam sveki donela punjenu pletenicu pa nisam morala nista vise
a mislila sam pire krompir

hvala na savetu afro, dragisa... :)

- - - - - - - - - -

Ps. i mm se svidja

I ja bih imala isti komentar.:)
Dobro je da si samo ovo iskomentarisala...jer, kad vidim da si ti na ovoj temi znam da ću se opasno iskompleksirati kad postaviš neke "neuspele" slatkiše, torte, kolače, pogačice, ma, samo kad nabrojiš šta i koliko si kuvala za ručak.
A obaška što ću odmah postati i gladna i odjuriti da proverim radi li dobro svetlo u frižideru i špajzu ;)

ja se obezobrazila pa kobajagi zbog dojenja jedem ko prasica a slatko svako malo pravim....
i odlucih danas, neces vise boki
slatko ukidam do daljnjeg kao i umesena testa, nema vise za bokicu pola cinije ustipaka za dorucak :-D krmaca!
ima da skinem ovih par kila ne zvala se boki :-D

Gadno je to kad dojiš pa sebi nađeš opravdanje da jedeš. Sa prvim se u toku trudnoće nisam ništa ugojila, ali u toku dojenja za 6 meseci 12 kg. I ne bi to ja možda ni obraćala pažnju da mi tata, koji inače nije primetio da sam se iz plave boje (dugačka kosa) ofarbala u crvenu, nije rekao, au ćero...što si se ti ugojila. E onda je došlo do prekida filma. Taki sam se bacila na dijetu i zaboravila da mesim i spremam slatkiše.

Gadno je to kad dojiš pa sebi nađeš opravdanje da jedeš. Sa prvim se u toku trudnoće nisam ništa ugojila, ali u toku dojenja za 6 meseci 12 kg. I ne bi to ja možda ni obraćala pažnju da mi tata, koji inače nije primetio da sam se iz plave boje (dugačka kosa) ofarbala u crvenu, nije rekao, au ćero...što si se ti ugojila. E onda je došlo do prekida filma. Taki sam se bacila na dijetu i zaboravila da mesim i spremam slatkiše.

ma sto je najgore, bila sam super dva, tri meseca posle porodjaja, no preselili se ovamo, ovde sveki svako jutro donese dorucak, i to zena nista drugo no ustipci, pite, przenica , onako lepa hrana, al jaka,
pa onda i negde moja griza savesti sto je on slabije napredovao prva dva meseca, pa me istripovali svi akko moram da jedem ko svinja , pa krkam ko nezdrava od tada....
uzas
i nisam debela, imam prokletih 68 kila na 180 visine, ali ja hocu bar 65 kila, bar!
nisam ovo ja.... a kad mi kazu, pa nisi debela, dodje mi da ih izujedam... sta me briga, meni ovo smeta, sva sam nekako mekana, softana, sto bi se reklo :mrgreen::lol:
bljak :lol:

botox-u u saftu:P
danas sam kod tebe na cool našla inspiraciju za ručak...
jao što je dobro ispaloooo:zjede:

imala sam batak iz supe kuvan...iseckala ga na sitno
u šerpici u malo vode dinstala šampinjone, kad je voda skoro isparila dodala pola kisele pavlake razmućene sa malo mleka i na kraju 2 kašičice kikiriki putera:D
umešala mesce u to, priložila čipkaste rezance i olizala tanjir:)

botox-u u saftu:P
danas sam kod tebe na cool našla inspiraciju za ručak...
jao što je dobro ispaloooo:zjede:

imala sam batak iz supe kuvan...iseckala ga na sitno
u šerpici u malo vode dinstala šampinjone, kad je voda skoro isparila dodala pola kisele pavlake razmućene sa malo mleka i na kraju 2 kašičice kikiriki putera:D
umešala mesce u to, priložila čipkaste rezance i olizala tanjir:)

ne moras da ga pereš:zag:

Pravila ajmokanac danas.
Sjajno.
Od sad ima da ga pravim svaki 2-3 dan... kako kuvam i supu. ;)
Uz to nam sveki donela punjenu pletenicu pa nisam morala nista vise
a mislila sam pire krompir

hvala na savetu afro, dragisa... :)

- - - - - - - - - -

Ps. i mm se svidja
nemoj cicak,to je vrlo nezdravo,a ukusno jelo
svaki sos u kojem se przi na ulju belo brasno je u stvari kao zaprska
a goji...da ti ne pricam
ok je pojesti povremeno,ali cesto,nikako

jes, i ja.
nulu su mesozderi..bash ih tako zovu:)
Ja sam nulta - a nije da ne jedem meso ali ako dva dana zaredom bude mesa u jelu vec mi je dosta. A suhomesnato sem slanine, i to ne precesto, ne jedem :D

...napravis besamel sa belim lukom i brasnom i mleko, pa u to ubacis iseckano pilece belo, skuvano u supi....zacinis i eto.....uz to mozes da obaris
pirinac, krompir, testeninu....mozes i da isprzis krompir, ako vise volis....salata i eto ti lepog rucka, a da nista ne ostaje i ne baci se...
...meni je to pravila jos baka, pa mama pa ja mojoj deci, znaci svi volimo, cak i Cupavica sad voli...
Uvek sam se pitala sta je ajmokac... Ja skuvam supu u koju uvek pored zelenisa dodam i 3-4 krompira ( ima mi lepsi ukus) i napravim sos - od belog luka, mirodjije, paradajza, rena... kako kad - a onda u tanjir sipam kuvano meso, krompir,naravno i sargarepu :D i prelijem sosom - kod nas to zovu rinflajs. Super je .To mu , koliko vidim, bude kao ajmokac uz koji se posluzi krompir.
Sad da pitam: ima li sve to drugaciji ukus kad se meso kuva sa sosom? Jer mi zigleda jednostavnije za spremanje da uz supu posluzim rinflajs

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back