Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
smoki, mislim da treba da mešaš sa belim brašnom. Ja iskrena da budem, nisam nikad ni probala samo sa integralnim, uvek sam mešala. Baš bih i ja volela da čujem nečije iskustvo ko je pravio samo sa integralnim.

Xella,super su ti mafini. Jel su to silikonski kalupi? Kako su ti se pokazali? Jel' tako poslužiš u njima ili vadiš mafine iz njih. I posle opereš kalupe? Tako ja to zamišljam da se radi. Ako valja, možda bih i ja kupila da ne moram uvek da jurim i kupujem one papirne korpice, kojih i nema uvek.
I još jedno pitanje. Jel oni stoje sami, ne moraju da se stave u onaj kalup/tepsiju sa rupama?

Meša se 2/3 integralnog, crnog, heljdinog ili kukuruznog sa 1/3 belog. Bar ja tako pravim.

Meša se 2/3 integralnog, crnog, heljdinog ili kukuruznog sa 1/3 belog. Bar ja tako pravim.

...ja mislim da ne mora da se mesa, narocito sto na pakovanju brasna uglavnom pise da ima i belog u ne znam kom %,
nego smo mi navikli tako, a i sve nas je sigurno strah, kakvo li ce to biti samo od tog brasna....
...kad mesim posipam povrsinu belim brasnom, i onda ako se lepi opet, i opet dok ne dobijem odredjenu "gustinu" testa,
to mi je najvise sto dodam belog brasna...ako dodajem dodamm kukuruzno....
...meni ne uposredivo ukusnije i lepse tako.....od belog nista vise ni ne pravim, samo zaprzavam, ako se bas mora :)

...ja mislim da ne mora da se mesa, narocito sto na pakovanju brasna uglavnom pise da ima i belog u ne znam kom %,
nego smo mi navikli tako, a i sve nas je sigurno strah, kakvo li ce to biti samo od tog brasna....
...kad mesim posipam povrsinu belim brasnom, i onda ako se lepi opet, i opet dok ne dobijem odredjenu "gustinu" testa,
to mi je najvise sto dodam belog brasna...ako dodajem dodamm kukuruzno....
...meni ne uposredivo ukusnije i lepse tako.....od belog nista vise ni ne pravim, samo zaprzavam, ako se bas mora :)

Ne znam, pravila sam mafine od integralnog brašna i nisu mi ispali vazdušasti kao kada ih pravim sa belim. I u kukuruzne mafine stavim jednu šoljicu belog brašna, da bi bili mekši i rastresitiji.

Ne znam, pravila sam mafine od integralnog brašna i nisu mi ispali vazdušasti kao kada ih pravim sa belim. I u kukuruzne mafine stavim jednu šoljicu belog brašna, da bi bili mekši i rastresitiji.

...e pa ne znam sad, ja sam pravila one jogurt kiflice, prvi put dodala malo belog brasna, posle nisam dodavala..sem kao sto rekoh...

...to brasno je "gusce" i mislim da treba duze da stoji, duze da se pece, i da u njega mora da se doda i pzp, pored kvasca recimo kad se
pravi kiselo testo, ili vise pzp ako se prave mafini, probacu ovih dana, mada bas izbegavam da mesim bilo sta, nemam kontrolu to vec svi znaju:rumenko:

U pravu si Pile, i ja sam to primetila, pa ga dodajem u samo do max 1/3 potrebnog brašna. To mi se prvi put desilo sa pizzom, a onda i sa kiflicama, pa sam provalila da je u tome fora.
A što se tiče dužeg stajanj i to sam isprobala i ništa....

Danas krompir paprikaš i salata od pečenih paprika (sad bi deca rekla-ponovo:roll:). Mnogo su razmaženi....:think:

Kupila sam fantastičnu dimnjenu butkicu i sa svim ostalim tutnula je u pasulj da se kuva. Ali, pasulj, neki, braon, šareni, kao kamenje da kuvam, nikako da popusti. redovno sam ga sinoć potopila, prokuvala jutros u jednoj vodi, a on se i dalje ne da. Sad ću da ubacim malo soda bikarbone i šećera, kažu da to pomaže, ima li neko još neku ideju šta da radim ?

Kupila sam fantastičnu dimnjenu butkicu i sa svim ostalim tutnula je u pasulj da se kuva. Ali, pasulj, neki, braon, šareni, kao kamenje da kuvam, nikako da popusti. redovno sam ga sinoć potopila, prokuvala jutros u jednoj vodi, a on se i dalje ne da. Sad ću da ubacim malo soda bikarbone i šećera, kažu da to pomaže, ima li neko još neku ideju šta da radim ?

Da kuvaš i da kuvaš. Meni se jednom tako zalomilo da sam kupila beli pasulj koji se nije dao skuvati nikako. Isto tako potopila prethodne večeri, prokuvala u prvoj vodi, pa nalila drugu i kuvaj, kuvaj.... Kad se sve sabere, ako se nije kuvao jedno 8,5 do 9 sati, nije ni manje.

Inače, pihtihje su ispale mmmmm, mljac :jede:
A danas za ručak supa, špagete ( ili makarone, videću čime raspolažem ) i beli sos. U tome se svi "davimo", a dosta dugo nisam spremala.

..ako imas domacu rakiju po mogucstvu bas ljutu sipni jednu casicu, popustice:)

sedimo i cekamo da se digne :ceka:
posebno ce biti bela cabata za decu,a posebno 300g integralnog,100 belog i oko 50 grama mesanog lanenog semena,kima,susama i bundevinig semena
laneno i kim sam malo samlela
jao sto bi bilo lepo da mi uspe taj crni,pa da mi ostane za par dana za dorucak

...nisam ja znala, ali posto sam dobila ove godine neki tako "kameni" pasulj, a sve je to zbog onolike suse,
zovnem jednu rodjaku koja je strija od moje majke da pitam sta da radim..i rece tako...uspeo je da se skuva:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back