Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Хлеб без квасца се вика директна приозводња.
Заправо оставите једну количину теста без квасца да кисне 24-48 сати, зависно од температуре, затим га турите у фрижидер, и потом то(а ,,то" се вика ,,комлов") користите када вам треба уместо квасца((око 10% масе приликом прављења хлеба или киселог теста).

znam ja da se poklonu u zube ne gleda,al brate upropastiste divlju svinju
komsa je ulovio prasence od 70 kila i odmah su napravili paprikas,nije meso uopste stajalo u pacu
meni sad ima ukus isti kao od obicne svinje
jos i kilo aleve su stavili
moja mama to stavi 2 dana u pac,pa kuva sa vinom,pa prste da polizes

znam ja da se poklonu u zube ne gleda,al brate upropastiste divlju svinju
komsa je ulovio prasence od 70 kila i odmah su napravili paprikas,nije meso uopste stajalo u pacu
meni sad ima ukus isti kao od obicne svinje
jos i kilo aleve su stavili
moja mama to stavi 2 dana u pac,pa kuva sa vinom,pa prste da polizes

srca nema,duse nema :rida:
ja bi ga se odrekla :rida:
sta ima da ga stavlja u pac,kad nije ni imalo kada da podivlja :rida:

srca nema,duse nema :rida:
ja bi ga se odrekla :rida:
sta ima da ga stavlja u pac,kad nije ni imalo kada da podivlja :rida:

pa jes,ima samo sedamdeset kila
skoro pa ko ja
ako sam ja podivljala,moglo je brate i to svinjce
nego sva sam tako nesto ko na iglama(prvi dan mi je)
pa sam napravila trecinu mere mafina sa jabukama
ispalo sest komada
samo za veliko dete

a da li bi mi napisala tacne mere za testo ?

please....

Naravno :)

2 jaja, 1 šolja mleka, 0.5 dl ulja, 1 šolja sitnog kukuruznog brašna (ne palente) , 1 šolja belog brašna, pola praška za pecivo, so.

Seckane crvene kisele paprike po ukusu i dve pileće kuvane viršle. :)

Peći na 200 stepeni dok ne dobiju lepu boju (zavisi od rerne, recimo 15-20 minuta).

:cao:

Naravno :)

2 jaja, 1 šolja mleka, 0.5 dl ulja, 1 šolja sitnog kukuruznog brašna (ne palente) , 1 šolja belog brašna, pola praška za pecivo, so.

Seckane crvene kisele paprike po ukusu i dve pileće kuvane viršle. :)

Peći na 200 stepeni dok ne dobiju lepu boju (zavisi od rerne, recimo 15-20 minuta).

:cao:

divan je recept... mnogo ti hvala, pozdrav! :zag:

smoki, mislim da treba da mešaš sa belim brašnom. Ja iskrena da budem, nisam nikad ni probala samo sa integralnim, uvek sam mešala. Baš bih i ja volela da čujem nečije iskustvo ko je pravio samo sa integralnim.

Xella,super su ti mafini. Jel su to silikonski kalupi? Kako su ti se pokazali? Jel' tako poslužiš u njima ili vadiš mafine iz njih. I posle opereš kalupe? Tako ja to zamišljam da se radi. Ako valja, možda bih i ja kupila da ne moram uvek da jurim i kupujem one papirne korpice, kojih i nema uvek.
I još jedno pitanje. Jel oni stoje sami, ne moraju da se stave u onaj kalup/tepsiju sa rupama?

smoki, mislim da treba da mešaš sa belim brašnom. Ja iskrena da budem, nisam nikad ni probala samo sa integralnim, uvek sam mešala. Baš bih i ja volela da čujem nečije iskustvo ko je pravio samo sa integralnim.

Xella,super su ti mafini. Jel su to silikonski kalupi? Kako su ti se pokazali? Jel' tako poslužiš u njima ili vadiš mafine iz njih. I posle opereš kalupe? Tako ja to zamišljam da se radi. Ako valja, možda bih i ja kupila da ne moram uvek da jurim i kupujem one papirne korpice, kojih i nema uvek.
I još jedno pitanje. Jel oni stoje sami, ne moraju da se stave u onaj kalup/tepsiju sa rupama?

ja i zaboravila na cabatu :))))
i ja imam te silikonske kalupe.cula sam da su jako stetni,pogotovu ovi kupljeni kod kineza,al racunam da ih retko koristim,pa ajd
super su,nista se ne lepi,lako se posle opere i vade se lako.dobro je da na sto,pre punjenja kalupa ispod stavis zicu za rernu(resetku) i sa njom stavis unutra

ja i zaboravila na cabatu :))))
i ja imam te silikonske kalupe.cula sam da su jako stetni,pogotovu ovi kupljeni kod kineza,al racunam da ih retko koristim,pa ajd
super su,nista se ne lepi,lako se posle opere i vade se lako.dobro je da na sto,pre punjenja kalupa ispod stavis zicu za rernu(resetku) i sa njom stavis unutra

ja imam ovakve
silikonski kalup.jpg

i nikad se nisam setila da prvo stavim na žicu, a dešava se da se oni krajnji iskrive pa iscure malo.
I ja sam čula da su ti jeftini štetni, ali ko će o svemu tome da vodi računa.

sad upadoh u stan, setali smoooooo
svaki dan sad nabijamo kondiciju :D
naravno odma s vrata sam zderucnula 4 kupus kifle :mrgreen:
na rucku mi bila mama i baba
bilo punjenih suvih paprika, corbice s povrcem i jajetom, krompir restovan i tako....

Hvala :hvala:

Jesu silikonski su kalupi. Često ih koristim. Super su. Nekad poslužim u njima, nekad ne, zavisi. :) Volim ih što su šareni. :D Normalno operem ih posle korišćenja. :cool:

Ekonomičniji su od ovih papirnih. Obično ih ne stavljam u držač za muffine (onaj metalni pleh za muffine), ali zavisi šta pravim. Sada sam pravila baš ovako kako je na slici. Običan pleh ove korpice.

P. S. Da li je štetno ili nije ne znam. Iskreno ne verujem. Navodno je kineski silikon štetan, a onaj drugi koji je isto kineski samo košta 7 puta više nije... :lol:

Znam samo da je dokazano da je teflon na tiganjima koji svi mi koristimo štetan (kancerogen), pa ga opet svi koristimo... :confused:

ja imam ovakve Pogledajte prilog 268540

i nikad se nisam setila da prvo stavim na žicu, a dešava se da se oni krajnji iskrive pa iscure malo.
I ja sam čula da su ti jeftini štetni, ali ko će o svemu tome da vodi računa.

....i ja imam takav (ostao kod deteta da pravi i ona)...odlicno mi se pokazala ta tepsija,
e sad, stetno, pa sta je danas zdravo...tako se i za mikro nekad pricalo da je stetna, prica se i danas
a ja je ne bih menjala ni za sta na svetu, i samo molim boga da traje, inace ne znam sta bih bez nje...
...kad sam pravila prijice u toj tepsiji prvo sam je stavljala u pleh od rerne i tako pekla...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back