maryanne
Aktivan član
- Poruka
- 1.344
Pohovana piletina+supa
,a za mene zelena paprika przena na palminom ulju+2 jajeta 
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
smoki, mislim da treba da mešaš sa belim brašnom. Ja iskrena da budem, nisam nikad ni probala samo sa integralnim, uvek sam mešala. Baš bih i ja volela da čujem nečije iskustvo ko je pravio samo sa integralnim.
Xella,super su ti mafini. Jel su to silikonski kalupi? Kako su ti se pokazali? Jel' tako poslužiš u njima ili vadiš mafine iz njih. I posle opereš kalupe? Tako ja to zamišljam da se radi. Ako valja, možda bih i ja kupila da ne moram uvek da jurim i kupujem one papirne korpice, kojih i nema uvek.
I još jedno pitanje. Jel oni stoje sami, ne moraju da se stave u onaj kalup/tepsiju sa rupama?
Meša se 2/3 integralnog, crnog, heljdinog ili kukuruznog sa 1/3 belog. Bar ja tako pravim.

...ja mislim da ne mora da se mesa, narocito sto na pakovanju brasna uglavnom pise da ima i belog u ne znam kom %,
nego smo mi navikli tako, a i sve nas je sigurno strah, kakvo li ce to biti samo od tog brasna....
...kad mesim posipam povrsinu belim brasnom, i onda ako se lepi opet, i opet dok ne dobijem odredjenu "gustinu" testa,
to mi je najvise sto dodam belog brasna...ako dodajem dodamm kukuruzno....
...meni ne uposredivo ukusnije i lepse tako.....od belog nista vise ni ne pravim, samo zaprzavam, ako se bas mora![]()
Ne znam, pravila sam mafine od integralnog brašna i nisu mi ispali vazdušasti kao kada ih pravim sa belim. I u kukuruzne mafine stavim jednu šoljicu belog brašna, da bi bili mekši i rastresitiji.

Ne znam, pravila sam mafine od integralnog brašna i nisu mi ispali vazdušasti kao kada ih pravim sa belim. I u kukuruzne mafine stavim jednu šoljicu belog brašna, da bi bili mekši i rastresitiji.

Kupila sam fantastičnu dimnjenu butkicu i sa svim ostalim tutnula je u pasulj da se kuva. Ali, pasulj, neki, braon, šareni, kao kamenje da kuvam, nikako da popusti. redovno sam ga sinoć potopila, prokuvala jutros u jednoj vodi, a on se i dalje ne da. Sad ću da ubacim malo soda bikarbone i šećera, kažu da to pomaže, ima li neko još neku ideju šta da radim ?
Kupila sam fantastičnu dimnjenu butkicu i sa svim ostalim tutnula je u pasulj da se kuva. Ali, pasulj, neki, braon, šareni, kao kamenje da kuvam, nikako da popusti. redovno sam ga sinoć potopila, prokuvala jutros u jednoj vodi, a on se i dalje ne da. Sad ću da ubacim malo soda bikarbone i šećera, kažu da to pomaže, ima li neko još neku ideju šta da radim ?

..ako imas domacu rakiju po mogucstvu bas ljutu sipni jednu casicu, popustice![]()

..ako imas domacu rakiju po mogucstvu bas ljutu sipni jednu casicu, popustice![]()

Misliš, zunem pola čašice u sebe pa neću ni osetiti da nije kuvano ? A šta ću sa drugim ukućanima ?![]()

A koliko ta čašica rakije menja ukus pasulja?![]()

Misliš, zunem pola čašice u sebe pa neću ni osetiti da nije kuvano ? A šta ću sa drugim ukućanima ?![]()

...ne menja, ispari rakija dok se skuva pasulj
...ni osetiti necete na tu kolicinu, a rekoh isparice![]()
Ma, naravno da ispari, ali mislila sam da ipak ne promeni ukus jela. Ali ako ne menja, ondak ok.

sad ćemo da se olozimo