Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
piskote natopljene rumom..
blansirana jabuka, pa u vodici u kojojjeblansirana dodata kesica zelatina..vracene jabuke..preliveno preko piskota i posuto cimetom..slag, pa cimet opet..
i brusnica..
nije nar tolka, ne mogu da prljam kupatilo za malo :D

imamm malo qpatilo :( moram da naručim one ogromne narove gde su zrna ko nokti...da ne trebim do sutra :(

sada sam dobila datule iz Egipta..oridjinale..4x2 cm razbih se koliko su prelepe...definitivno ću da zabranim slatko :(

hocu,ne znam da l ce stici za bozic al bice :)

MARCIPAN OBLANDA

400g šećera
3dl mleka (ili vode, ako hoćeš posnu varijantu)
200g margarina

Staviti u šerpu, sačekati da provri, i pustiti da vri minut, dva. Skloniti sa ringle, dodati 350g lomljenog keksa i 200g seckanih oraha. Sačekati malo da keks upije tečnost, još malo izmrviti keks da ne bude previše krupan, i filovati između dve oblande. Ravne strane okrenuti spolja. Pritisnuti nečim težim, da se dobro slepi, i na hladno staviti glazuru:

100g čokolade
4 kašike vode
4 kašike šećera
50g margarina

Prokuvati, na tihoj vatri, da se sve otopi i preliti preko oblande.

Napravila sam mafine s bananama http://kuhari.com/recepti/muffini-s-bananama/ nisu nešto izgledni, ali su ukusni. Tek sam sad videla da na sajtu ima i filmić kako se prave.
mafini s bananama.jpg
banana.jpg

i kolačići od kornfleksa. (opet moja uobičiajeno loša fotografija) (ovo gore sam slikala napolju, bio je još dan, zato su lepše slike)
kornfleks.jpg

Tol, otkud znam. :( Tako se zove, valjda što je kraće od OBLANDA SA LOMLJENIM KEKSOM I SECKANIM ORASIMA, A SA MLEKOM, BEZ BADEMA.

ahahhahaah

Napravila sam mafine s bananama http://kuhari.com/recepti/muffini-s-bananama/ nisu nešto izgledni, ali su ukusni. Tek sam sad videla da na sajtu ima i filmić kako se prave.
Pogledajte prilog 266467Pogledajte prilog 266468
i kolačići od kornfleksa. (opet moja uobičiajeno loša fotografija) (ovo gore sam slikala napolju, bio je još dan, zato su lepše slike)
Pogledajte prilog 266471

super izgleda sve :D

Podstaknuta recepisima,ajd i ja da postavim neki...nece da shkodi,a cim ne shkodi znaci da...shta...koristi z:lol:

ALVA TORTA

300gr ceten alve obicne ili sa cokoladom
300 gr mlevene plazme
300 shlaga na meru
200ml kisele vode hladne
150 gr pecenih leshnika
100gr suvog grozda- nije obavezno
okrugao pleh za tortu
providna folija

Oblotiti pleh za tortu folijom mada moze i okrugla djuvecara, i ubaciti sa folijom u zamrzivac.Za to vreme istucati leshnik oklagijom ili izvaljati flashom preko kese ne mnogo sitno,zatim umutiti shlag sa kiselom vodom i otprilike trecinu ostaviti za ukrashavanje...u drugi deo umeshati plazmu,pa alvu koju treba prvo rukom izmeshati,zatim tucane leshnike i s.grozdje ko voli...izvaditi pleh iz zamrzivaca i tu smesu lepo kashikom rasporediti svuda a zatim i dobro utapkati recimo shirokim nozem i sve vratiti u zamrzivac jedno 15-20 min.nakon toga pleh pokriti odgovarajucim tanjirom i zvrnuti smesu na tanjir...pazljivo skinuti foliju i ukrasiti preostalim shlagom po volji i zelji...moji otkidaju na ovu tortu jer podseca na kasato, a bogami i ja:babamrazica:

kod nas bome bilo supe, mesa iy supe, povrca, ruske salate, cvekle, sarmi, pecenja
torta s lesnicima i karamelom i bajadere i jos neki kolac s royen korama i babina cesnica i sarena oblanda :D
ja sam pojela supe i sargarepice i ruske i junetine iy supe , na ostalo nisam mogla ni da zinem :(
bajaderice sam njopala posle dorucka :D
evo malo kolaca od jutros :D
148898_4990153470159_1250386172_n.jpg

148898_4990153430158_2028032120_n.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back