Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni su vanilice suve. Svaki put se gusim kad probam. Pa ih zato ne jedem. ;)
Na baku me podsecaju pita bundevara i pita sa jabukama... sa domacim korama i razvlacenjem preko celog stola... pa popuca... cimet... rogac...
Backi nedeljni rucak: supe , sosa i mesa... sos od mirodjije koji niko ne ume tako da napravi... Snenokle... pogacice... :( sad cu se rasplakati :( moja baka umrla pre godinu dana :(

Meni su vanilice suve. Svaki put se gusim kad probam. Pa ih zato ne jedem. ;)
Na baku me podsecaju pita bundevara i pita sa jabukama... sa domacim korama i razvlacenjem preko celog stola... pa popuca... cimet... rogac...
Backi nedeljni rucak: supe , sosa i mesa... sos od mirodjije koji niko ne ume tako da napravi... Snenokle... pogacice... :( sad cu se rasplakati :( moja baka umrla pre godinu dana :(

onda te koje si probala nisu bile napravljene po dobrom receptu i bile su prepune brasna..
vanilice se doslovno tope u ustima kad ih zagrizes..

jel može sa integralnim da se meša?

neka, ne umete vi ko ja :p
da raskuvate :zag: salim se bebo bre :lol:

pa integralno je isto isposceno sto se skroba tice..mora neko mekse brasno..
rasipace ti se sve ako samo sa njim zamesis..
pogledaj sta pise na pakovanju da li je heljdino brasno sa mixom drugog..
ja sam jednom samo od heljdinog zamesila za palcinke da bi ih punila kao kanelone..
majko moja kakva je to plastika bila :sad2:

Zaboravila sam:
Skuvala supu jos u 9.
Skuvala i bundevu, bebama za uzinu.

Sad cu da zakuvam supu da rucamo... a uz supu jedemo bubac, srce, batak, ledja i nogicu... bas nesto volim da glodjem ovih dana... :)
Popodne cu nesto napraviti. Izvadila sam krmenadlice

moraću da rizikujem :D
hvala ti Dive, bar znam da ne treba samo heljdino brašno da umešam

....koje god drugo brasno da uzmes osim cisto belog dodaj 1/3 belog brasna, tek
lakse ces ga mesiti, manje ce se lepiti...mada je i tad "problem" prosto je drugacije
i teze se formira sto god da pravis...ali posle par puta naviknes, i zarad ukusa se
isplati svaka muka....ja sam odusevljena, jer je sve "sladje" ukusnije puno, a i ne
oticem kao do belog....

...imam heljdino i neko crno, integralno sam potrosila, pa cu za Bozic od toga praviti
cesnicu...i jos nesto, samo da smislim sta...

....koje god drugo brasno da uzmes osim cisto belog dodaj 1/3 belog brasna, tek
lakse ces ga mesiti, manje ce se lepiti...mada je i tad "problem" prosto je drugacije
i teze se formira sto god da pravis...ali posle par puta naviknes, i zarad ukusa se
isplati svaka muka....ja sam odusevljena, jer je sve "sladje" ukusnije puno, a i ne
oticem kao do belog....

...imam heljdino i neko crno, integralno sam potrosila, pa cu za Bozic od toga praviti
cesnicu...i jos nesto, samo da smislim sta...

dakle, mešam heljdino i integralno i malo dodam i belog brašna :D?
tako sam i mislila: )))

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back