Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobar dan, ja imam 2 pitanja:

1. Gde imaju da se kupe te silikonske korpice za mafine? (Xella i ZD)

2. Da li su ovi "scones" tvrdi?

Pozdrav.

E, tek sada sam stigla. Ceo dan po prodavnicama. Poludeću. Idem sada na manikir. Ni kafu ne stižem da popijem.

1. Na pijaci, kod kineza, u Home centru. Različiti oblici i cene ;)

2. Nisu, meki su ;) Samo pazi da ih ne prepečeš ;) Peku se kratko i najbolje na pek papiru.

Pozz

:bye:

Прока је постављао неке папке и пихтије на Форуму и онда сам ја, трагом линка, нашао неки рецепт за питу са месом.
Са тесзом на развлачење, значи не класичну, а у ств. то је и јесте пита.
Мислим да ћу то да направим вечерас или сутра ујутру.

И да, нисам се похвалио. Правио сам црвену чорбу са јајима :кулишић:
Нисам стигао да је уфоткам, деца су се развалила, много је добра била.
Следећи пут ћу само мање уља да ставим ако буду делови пилета нешто маснији, као што су ови били.

Može li neki proveren recept ( sa koliko-toliko tačni merama) za bundevaru?
Pravila biz za Božić.
Prošlog puta mi nije bila dovoljno slatka,a i bundeva je bila nekako živkasta....

nema recepta, jer niko ne zna koliko je slatka bundeva koju kupis.
probaj fil kad dodas secer i comet..mislim, nije problem zivu bundevu da jedes.
a ako hoces lepo pecenu, prodinstaj je prvo, pa tek onda nafiluj kore i ispeci..

Ја у сваку питу савим колико кора, толико материјала. Можда у питу са јабукама мање.
Али добро, ја сам домаћин, може то и мање.
У бундевару обав. цимет.

Можеш да пробаш на пијаци да ли је слатка :))

Moje dete gledalo ono Dođi na večeru, pa je Ceca Kitić pravila nešto slano sa oblandama. Pa smo probali večeras. Može da prođe kao predjelo.

2gv54yv.jpg

Razvigore, jel moze please recept za tu tvoju crvenu corbu?

О, да, врло радо. Лаћа је. Како правиш пилећу или телећу чорбу, е, па слично.
Пропржиш црни лук док не постане стакласт и онда додаш шаргарепу, зелен, све што стављаш и иначе, осим листића свежег першуна, он иде пред кра ј и пропржиш мало, да замирише. Можеш да додаш и два-три чена белог, ја сам додао.
Претходно купуш ситнеж од пилетине. Леђа, све да има, од шије до репа, крилца, а можеш да убациш и батак. Није неопходно ништа веће куповати, пошто је ово економична чорба. Ако ставиш и батак или 2, можеш да истниш пре него што направиш запршку. Ко воли може да дода и коцку супе, неће да смета, а ко избегава, само може да посоли. И тако куваш, на лаганој ватри, док месо не омекша.
Потом, направити запршку, можеш да ставиш брашно, а не мора, Може да иде само алева паприка, У ств.мора алева јер је ово црвена чорбица.
Ставити запршку у чорбу у кувату још 20-ак минута. И онда цело једно јаје убацити и брзо мешати да се направе дроњци.
Склонити са ватре и-бон апети, то је све.

Poslednja izmena:
nema potrebe da dinsta bundevu za bundevaru, moji prave odlicnu i baka i mama, samo je izrendaju i nista tu nema zivo kad se ispece

Па ја не знам никога ко динста бундеву, прво што је она сама по себи пуна воде.
Само се изренда, пошећери по укусу и дода цимет. Брате боза-кабеза.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back