Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Marge, ja cu ti ovde kopirati recept jedne moje poznanice, za musaku od pecuraka, originalno nije posan recept ali verovatno mozes da modifikujes.

Musaka od pecuraka..

Obariti pirinac (ja koristim integralni), 300-400 grama, zaciniti ga.. Na drugoj strani izdinstati pecurke (ono pakovanje od 400 grama), zaciniti..

Redjati u podmazan pleh - polovinu pirinca, pa pecurke, pa opet pirinac.. Preliti sa umucenom jajetom i jogurtom..

Zapeci kratko u rerni..

Nisam se ja oglašavala po pitanju musake od šaminjona, ali nema veze, ja bi je napravila sa krompirom, dinstanim pečurkama i prazilukom i pred kraj pečenja bi je zalila sa vodom u koju bi razmutila malo brašna, kurkume, mlevenog kima i sojinog brašna jer ono da malo drugačiji ukus, kao na jaja.
A kod mene danas...kupila sam maniće, ali neću ih peći, nego u zemljanu posudu red krompira, red izdinstanog praziluka, red prosa pa odgore manići, začinjeni i naliveno vodom da ogrezne. Peći ću poklopljeno pa pred kraj otklopiti, valjda će valjati.

Sad ste mi dale ideju , vec dva dana mi stoje u frizideru neke lepe smedje pecurke
koje imaju malo pojacan ukus na vrganje , a nisu .. i taman sam mislila neku corbicu da napravim od njih
kad ono ...
ali ... kako ne volim pirinac , moze i musaka od krompira sa njima
nesto cu vec osmisliti u tom kontekstu

Nisam se ja oglašavala po pitanju musake od šaminjona, ali nema veze, ja bi je napravila sa krompirom, dinstanim pečurkama i prazilukom i pred kraj pečenja bi je zalila sa vodom u koju bi razmutila malo brašna, kurkume, mlevenog kima i sojinog brašna jer ono da malo drugačiji ukus, kao na jaja.
A kod mene danas...kupila sam maniće, ali neću ih peći, nego u zemljanu posudu red krompira, red izdinstanog praziluka, red prosa pa odgore manići, začinjeni i naliveno vodom da ogrezne. Peći ću poklopljeno pa pred kraj otklopiti, valjda će valjati.
joj, manice u riblju corbu :deda:
:))))) hehe
ostalo mi iz detinjstva :) obozavala sa....

koji je recept?

0,5kg brasna
0,5 solja bele kafe masti
0,5 sbk mleka
1,25 sbk vode
0,5 svezi kvasac
0,5 kasika soli
1 kasike secera
sir za filovanje po potrebi
zumanjak za premazivanje

U 1/4 brasna staviti svezi kvasac, toplo mleko, vodu, mast. Zamesiti svo brasno, podeliti na 3 dela i ostaviti 1- 1,5h.

Istanjiti gomilice, iseci testo za kiflice kao picu, filovati sirom, namotati od sireg ka uzem kraju, namazati zumancem. Peci na 190*C da malo uhvate boju, taman kada zumanjak bude gotov- nikako ne smeju porumeniti cele.

jednostavno su savrsene :ok:

Klasicne ... ne volim izmisljanja na obicnim jelima
inace vec godinama koristim neki bio zacin od privatnika iz vojvodine
jer ima u sebi manje soli a vise povrca , znaci to , biber

ja sam počeo da izbjegavam te vještačke začine zato što mislim da većina sadrži aditive i vještačke sastojke... ja u sva jela od pečuraka dodajem origano i/ili bosiljak, takođe i u neka druga jela koja sadrže paradajz, tikvice itd. ... slano i papreno izbjegavam... nije sad da se nešto furam i izvodim nešto, nego mi stvarno ne odgovara koži...

ja sam počeo da izbjegavam te vještačke začine zato što mislim da većina sadrži aditive i vještačke sastojke....

o tome se i radi , ovde nema niceg vestackog ... bio proizvodnja malih kapaciteta
ima covek i nekih eu nagrada , slucajno sam dosla do njega .... i onda nas nekoliko naruci postom
svremena na vreme ...i tako vec nekoliko godina .... drzim u frizu jer uvek uzmem par kg do sledece narudzbine ... a cena vrlo pristojna uvek
origano i bosiljak dodajem kad ima paradajza u jelu ... a ovo bi da bude klasicnije

Evo ručka, manići na krompiru, praziluku i prosu :)
25poimu.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back