Tol
Her Majesty
- Poruka
- 30.633
s'd kad vam dodje ZD-naebali ste 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
s'd kad vam dodje ZD-naebali ste![]()
s'd kad vam dodje ZD-naebali ste![]()
Srećan Božić, lepi su ti kolači i sve, uzdravlju slavila![]()
Fora je u tome što je daleko zahtevnije pravti kvalitene kolače nego sklepati 4 kore torte sa šlagovima i pudingOVIMA.
Ček , ček, ajde opiši to sa ludajom, rendana ili na kockice, koliko prosa, koliko šećera, ulje, da ili ne...???Riblja corba sa mnoooogo ribe , krompir pecen u rerni sa mesom odgore, ludaja posuta prosom i dinstana u rerni sa malo secera - prelepa, brza poslastica
danas bio Božićni ručak kod majke...svašta bilo...
supe,sarme,ćuretine,piletine,rolat od mesa sa jajima (nisam ga jela godinamaaaaa,bio extra),pa moja torta,sitni kolači i na krajugibanica....![]()
Ovo ko onaj ručak u Pop Ćiri i pop Spiri kad je Juca bila reduša
Njami.
Ja isecem ludaju na kriskeČek , ček, ajde opiši to sa ludajom, rendana ili na kockice, koliko prosa, koliko šećera, ulje, da ili ne...???
obozavamNas dom je danas ogrnut cipkom neznosti, mamin je Bozic.
Svake godine pravimo Stollen, tradicionalni nemacki bozicni kolac.
Kinder tortu jos uvek nisam probala, izgleda raskosno i nacinjena je od kvalitetnih sastojaka te ne sumnjam u ukus,
ali Stollen obozavam, carobnog je ukusa.
Zavodljivi marcipan i kandirano voce, mesavina zacina za medenjake (Kotanyi), rum, puter i burbon vanila.
Ove godine stavili smo susene kajsije, aroniju, brusnice i kandirane arancine i limuncine.
![]()
Nas dom je danas ogrnut cipkom neznosti, mamin je Bozic.
Kinder tortu jos uvek nisam probala, izgleda raskosno i nacinjena je od kvalitetnih sastojaka te ne sumnjam u ukus,
Zavodljivi marcipan i kandirano voce, mesavina zacina za medenjake (Kotanyi), rum, puter i burbon vanila.
Ove godine stavili smo susene kajsije, aroniju, brusnice i kandirane arancine i limuncine.
![]()
Fenomalno, moze recept?
Nas dom je danas ogrnut cipkom neznosti, mamin je Bozic.
![]()
i ja dadoh rep. za sliku, sad ne mogu ovdeSto postova unazadpisali ste o pudingu.
![]()
Ja isecem ludaju na kriske
Pogledajte prilog 265151
a zatim svaku secem na parcad oko 5 mm debljine.
Moze u tepsiju,serpu ili vatrostalnu posudu da se stavi, dole se podmaze uljem kao da hoces da napravis malo masnije palacinke , stavi se red ludaja ( da se proso ne zalepi), zatim pospe prosom , pa onda 2-3 reda ludaja( ako je proso gore onda kad se zapece hoce da "grucka" ) .Posuti secerom i naliti vodom da ogrezne.Poklopiti pa u rernu ( ja stavim na 300 stepeni).Kad voda upari i poslastica je gotova.Onda samo malo poprskam uljem i kasikom secera pa otkopljeno vratim da zapece 2-3 minuta, tada ukljucim samo gornji grejac.
E sad na ovo ludaje sto se vidi na slici stavila sam 3 kasike secera ( ja bas ne volim preslatko) i oko 2 kasike prosa
Pogledajte prilog 265152
Pogledajte prilog 265153
Ovo sa dodatkom prosa sam "izmislila", moja mama je zimi svako vece ( smederevac radi) stavljala u tepsiju samo ludaje isecene na kriskice, uspravno,i poprskane uljem i secerom a vode dodati samo 1 cm da se ispece . Prelepo je , tako mi lepse od ludajnice ( tako kod mene kazu za pitu bundevaru). Ali sa prosom mi je jos lepse a brzo je