Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
slazem se Afro sa svime
osim sto meni smeta i da deca diiraju...

inace ja jaku mnogo idem na slave, najmanje iu dvadeset kuca tako da opako propadamz:mrgreen:
ali cinjenica je da mnogo toga ne probam, ne zato sto ne jedem nego sto sam specijalni slucaj koji jede samo vrelo
tako da ne pamtim kada sam pojela sarme, paprike pasulj jer to je sve mlako za moj ukus

uz to
riba koja je przena u ribarnicama mi je malo....
nekako koja god da je isti ukus ima-ukus masnoce
volim one sa rostilja
i generalno ja ribu jako voli, a recnu obozavam
i skoro svakodnevno zaviim recimo Magi na Abrahamu , kafani na Palicu sa najboljim saranom kojeg sam jela
ili svim novosadjankama na Lagadinu i paprikasu ribljem
uf...
zadnji put cetvrt Evrope prodjosmo i ostadosmo nezadovoljni hranom
pa ka smo se dokopali PAlica......

E, nema, ja kupujem na pijaci na Karaburmi ribu.
Probao sam riba raznih i nije mi teško da naručim i da odem i kupim.
Jedna mala ribarnica, a riba slajna, uvek mi pohvale ribu :))) Ko je na tu stranu, a i nije, neka ode i proba.

Jagnjetina i prasetina - Kičevska, a riba - Kara.
Pečeno i prženo jelte.

...ja ne idem, ne zato sto nemam kod koga, vec zato sto ja ne slavim i onda mi je bas
bzvz kad ne mogu da uzvratim...i na ovu jednu ne bih isla da to nije neko koga znam
celi svoj zivot, ko me ceka da bi poceo rucak ako sam u Bgd i zna da cu doci...
...to je staro kumstvo, ono pravo postovanje koje se ukazuje kumovima, preneto sa
mog oca na mene:heart:

...e, da i inace mogu da jedem sve nije problem, ali ne kod svakoga, moze hrana da
bude idealno spremljena, da mirise kao "dusa" sve na stolu, ali ako mi je domacica
nekako neuredna, zapustena, ne mogu vala pa da mi iznese "filovane prepelice",
ne hvala nisam gladna:mrgreen:

...

Kuckah post pet minuta i on nestade.

Elem da ponovim...pravljenje slanih zanimacija tipa torte, rolati, korpice, raznorazne salate zahteva vreme, novac i veštinu. Varijanta pavlaka+majonez+krastavci+parizer nije gurmanluk. Nije isto kada slani rolat pravite sa kvalitetnom stišnjenom šunkom i dobrim kačkavaljem a ne kao mamina koleginica koja redovno umesto šunke stavlja pileći parizer pa joj rolat smrdi na ošurenu kokoš. Nemojte ovo shvatiti kao snobizam, prosto za neke đakonije je potreban kvalitetan materijal. Isto tako je i sa kolačima. Šećerna tabla i jeftin keks na meru su sastojci koji možda u pudingu mogu da dobiju neki smisao. Kolači napravljeni od njih su bezukusni.
Kao ilustraciju pomenula bih dragu nam kućnu prijateljicu, koja Sv.Nikolu sprema na onaj tradicionalni rotkva-prebranac-sarma-riba-baklava način. I sve je preukusno. :zjede:

Poslednja izmena:
Kuckah post pet minuta i on nestade.

Elem da ponovim...pravljenje slanih zanimacija tipa torte, rolati, korpice, raznorazne salate zahteva vreme, novac i veštinu. Varijanta pavlaka+majonez+krastavci+parizer nije gurmanluk. Nije isto kada slani rolat pravite sa kvalitetnom stišnjenom šunkom i dobrim kačkavaljem a ne kao mamina koleginica koja redovno umesto šunke stavlja pileći parizer pa joj rolat smrdi na ošurenu kokoš. Nemojte ovo shvatiti kao snobizam, prosto za neke đakonije je potreban kvalitetan materijal. Isto tako je i sa kolačima. Šećerna tabla i jeftin keks na meru su sastojci koji moža u pudingu mogu da dobiju neki smisao. Kolači napravljeni od njih su bezukusni.
Kao ilustraciju pomenula bih dragu nam kućnu prijateljicu, koja Sv.Nikolu sprema na onaj tradicionalni rotkva-prebranac-sarma-riba-baklava način. I sve je preukusno. :zjede:

:rotf: e kad to ti kazes, sta da kazemo mi obicni smrtnici :lol:

Već sam pisala za Lorenco i Kakalambu (bog-zna-kako in mesto) a piletina je imala neki čudan miris i ukus koji mi se nije dopao (čoko torta sa malinama je sa druge starne bila čist sex).
Jednom sam u restoranu vratila piletinu rolovanu as slaninom jer je slanina bila toliko žilava da je pre ličila na koru drveta no na meso.

jua imam problem i sa debljimomz:mrgreen:tog suhomesnatog
ama lepsi mi je tanko tanko isecen parizer od dbeleo secene pecenice
ne volim kad je debelo iseceno pa to ti je
pre sam da se pokida dok ga seku no onako debelo

pa da sam ga nozem rezala bilo bi tanje no negde gde masinski rezu
i uvek isto objasnjenje tupi nozevi

jua imam problem i sa debljimomz:mrgreen:tog suhomesnatog
ama lepsi mi je tanko tanko isecen parizer od dbeleo secene pecenice
ne volim kad je debelo iseceno pa to ti je
pre sam da se pokida dok ga seku no onako debelo

pa da sam ga nozem rezala bilo bi tanje no negde gde masinski rezu
i uvek isto objasnjenje tupi nozevi

Haha, super si Milesa. Ja ređam suhomesnato kao lepezu, sve po veličini da bude matematički precizno. Kreten. Isto atko ne volim debelo sečeno suvomesnato pa sirota mamuška krišom seče kobasicu debelo kad ja nisam tu. Redovno se svađamo na tu temu. "Kakav ti je to tanak sudžuk, ne osetiš mu ukus koliko se providi", gunđa:mrgreen:

pre neki dan
kupujem pancetu i jos neke stvari
i jedna mi reze pancetu a ja iotisla da uzmem kod druge meso
i kad dodjem slogiram
vec narezala 150 g a ono pet snita debljine prsta
izvinite pitam je sta ja da radim sa ovim
pa nista
ovo ne moze ni da se prozvace
pa znam ali znate tup nam noz

pa sto mi ne rece odmah....

pre neki dan
kupujem pancetu i jos neke stvari
i jedna mi reze pancetu a ja iotisla da uzmem kod druge meso
i kad dodjem slogiram
vec narezala 150 g a ono pet snita debljine prsta
izvinite pitam je sta ja da radim sa ovim
pa nista
ovo ne moze ni da se prozvace
pa znam ali znate tup nam noz

pa sto mi ne rece odmah....

Brate, pa je l misli da vi to ko duvan žvaćete i pljunete.:eek:

a tek jednom prilikom
posaljem dete u obliznju mesaru da mi kupi od svega po malo
mislim ne volim i ne kupujem tu bas zbog tupih nozeva
ali najavi se neko da ce da svrati a ja nisam imala dovoljno suhomesnatog za uz picence
jer sam planirala uvece da odem do Merkatora jer tu se nozevi najsprije tupez:mrgreen:
elem
posalhem dete da kupi od nekoliko vrsta suhomesnatog po 200g
kad sam otvorila
ma slog me strefio
u 200g sunke bilo 7 parceta debljine prsta
kulen rezan po takvim uglom a je parce velicine dlana
a ona yimsla salma ko tanjir mali plitak...

kad tad nisam slogirala....
a

a tek jednom prilikom
ali najavi se neko da ce da svrati a ja nisam imala dovoljno suhomesnatog za uz picence
jer sam planirala uvece da odem do Merkatora jer tu se nozevi najsprije tupez:mrgreen:
elem
kad sam otvorila
ma slog me strefio

a

Mi smo problem seckanja rešili mesorezcem. Nije jeftin ali bar sečeš kako voliš i ne zavisiš od tupih noževa u prodavnicama.

a tek jednom prilikom
elem
kad sam otvorila
ma slog me strefio

a

..ja to opushteno vratim, kad dete donese.. :roll:
..a kad idem ja, trazim prvi sec na uvid, svaki put.. :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back