Tol
Her Majesty
- Poruka
- 30.633
s'd kad vam dodje ZD-naebali ste 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

s'd kad vam dodje ZD-naebali ste![]()

s'd kad vam dodje ZD-naebali ste![]()

Srećan Božić, lepi su ti kolači i sve, uzdravlju slavila![]()

Fora je u tome što je daleko zahtevnije pravti kvalitene kolače nego sklepati 4 kore torte sa šlagovima i pudingOVIMA.

Ček , ček, ajde opiši to sa ludajom, rendana ili na kockice, koliko prosa, koliko šećera, ulje, da ili ne...???Riblja corba sa mnoooogo ribe , krompir pecen u rerni sa mesom odgore, ludaja posuta prosom i dinstana u rerni sa malo secera - prelepa, brza poslastica

danas bio Božićni ručak kod majke...svašta bilo...
supe,sarme,ćuretine,piletine,rolat od mesa sa jajima (nisam ga jela godinamaaaaa,bio extra),pa moja torta,sitni kolači i na krajugibanica....![]()

Ovo ko onaj ručak u Pop Ćiri i pop Spiri kad je Juca bila reduša
Njami.
e falio je rinflajš....

Ja isecem ludaju na kriskeČek , ček, ajde opiši to sa ludajom, rendana ili na kockice, koliko prosa, koliko šećera, ulje, da ili ne...???
) stavljala u tepsiju samo ludaje isecene na kriskice, uspravno,i poprskane uljem i secerom a vode dodati samo 1 cm da se ispece . Prelepo je , tako mi lepse od ludajnice ( tako kod mene kazu za pitu bundevaru). Ali sa prosom mi je jos lepse a brzo jeobozavamNas dom je danas ogrnut cipkom neznosti, mamin je Bozic.
Svake godine pravimo Stollen, tradicionalni nemacki bozicni kolac.
Kinder tortu jos uvek nisam probala, izgleda raskosno i nacinjena je od kvalitetnih sastojaka te ne sumnjam u ukus,
ali Stollen obozavam, carobnog je ukusa.
Zavodljivi marcipan i kandirano voce, mesavina zacina za medenjake (Kotanyi), rum, puter i burbon vanila.
Ove godine stavili smo susene kajsije, aroniju, brusnice i kandirane arancine i limuncine.
![]()
Nas dom je danas ogrnut cipkom neznosti, mamin je Bozic.
Kinder tortu jos uvek nisam probala, izgleda raskosno i nacinjena je od kvalitetnih sastojaka te ne sumnjam u ukus,
Zavodljivi marcipan i kandirano voce, mesavina zacina za medenjake (Kotanyi), rum, puter i burbon vanila.
Ove godine stavili smo susene kajsije, aroniju, brusnice i kandirane arancine i limuncine.
![]()
Fenomalno, moze recept?

Nas dom je danas ogrnut cipkom neznosti, mamin je Bozic.
![]()

i ja dadoh rep. za sliku, sad ne mogu ovdeSto postova unazadpisali ste o pudingu.
![]()
Ja isecem ludaju na kriske
Pogledajte prilog 265151
a zatim svaku secem na parcad oko 5 mm debljine.
Moze u tepsiju,serpu ili vatrostalnu posudu da se stavi, dole se podmaze uljem kao da hoces da napravis malo masnije palacinke , stavi se red ludaja ( da se proso ne zalepi), zatim pospe prosom , pa onda 2-3 reda ludaja( ako je proso gore onda kad se zapece hoce da "grucka" ) .Posuti secerom i naliti vodom da ogrezne.Poklopiti pa u rernu ( ja stavim na 300 stepeni).Kad voda upari i poslastica je gotova.Onda samo malo poprskam uljem i kasikom secera pa otkopljeno vratim da zapece 2-3 minuta, tada ukljucim samo gornji grejac.
E sad na ovo ludaje sto se vidi na slici stavila sam 3 kasike secera ( ja bas ne volim preslatko) i oko 2 kasike prosa
Pogledajte prilog 265152
Pogledajte prilog 265153
Ovo sa dodatkom prosa sam "izmislila", moja mama je zimi svako vece ( smederevac radi) stavljala u tepsiju samo ludaje isecene na kriskice, uspravno,i poprskane uljem i secerom a vode dodati samo 1 cm da se ispece . Prelepo je , tako mi lepse od ludajnice ( tako kod mene kazu za pitu bundevaru). Ali sa prosom mi je jos lepse a brzo je