- Poruka
- 21.848
mama fina poshtena zena a ti tako!!!
moja mama je napravila jedno 6 kolaca u zivotu, mozda i 7
))))
moja mama je napravila jedno 6 kolaca u zivotu, mozda i 7

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pa bilo je i ranije kolača koji su donošeni na posao pa su se razvlačili danima po frižideru...
okle znam, ja se u kolače ne razumem...
al su svakako bili više nego kvalitetni i mljackavi: )))
i onda kazu ``domacice`` imala sam 30 vrsta kolaca za slavu..
nisi sestro, imala si dva samo sa drugacijim sastojcima..
sto ja ne volim tu pomamu za kvantitetom..napravi bre samo oblande, al da budu oblande..
a ne da se tanjir sareni, a da svaki izazove reakciju
sto bre neke zene koje prave slavu pate da moraju da budu ultragigamega domacice, pa na kraju ne ispadnu cak ni ocajne..
moram da nastavim da budem kontras celo vece
meni je muka od sitnih kolaca
slavskih
svi isti
i svi grozni
svi ista sadrzina, drugi oblik
mislim da sve kupljen kolece i veliku vecinu domacih
ustvari da ne grresim dusu
ima ovde radionica ya kolace
koji su yaista bozanstveni
ali su 1500 ili 1800 din kilo
tako da ih nema ni na jednoj slavi
posteno
ni ja ih nikad ne bih kuplia....
ma daneka se niko ne ljuti i ne oseća prozvan, ali potpuno se slažem s ovim. I preteruje se sa vrstama kolača. Pa nek je i svaki drugačiji, a ne isti, samo drugačije "umotan", ne vidim svrhu, osim prejedanja. Jer ja volim svaki da probam. Pa kad su dva, probam dva, a kad je 30 !!!!jadna ja.
I ne samo kolači nego i sve drugo. Treba praviti dva jela za slavu: pečenje i kupus salatu! A ne spremaš 10 dana od jutra do mraka, bankrotiraš, a posle sama i pojedeš sve što ostane.
Tako sam ja posle proslave useljenja (pošto ne slavim slavu, to je bio pandan). Gulila pečenje nedelju dana, poslednje kolače, baklave i rolnice od kokosa sam sinoć dokrajčila. Ja. Žao mi da bacim, ne volim da zamrzavam, deci dojadilo .... i muka mi i loše spavam, valunzi se pojačali i to sve zbog popodnevnog prežderavanja kolačima. A kad nema u kući, lepo ne jedem. Delovi ovog posta su za rupu.
A već treba da počnem novu turu kolača i ostalog jer ću u nedelju opet imati goste na ručku, a da bude i za Novu godinu.
Sinoć sam skuvala grašak da bude uz piletinu od nedelje! To je prilično normalno.
Bokice, seliš se u Novi Sad? Sigurno se raduješ?
moja mama je pravila Vasinu tortu, baklavu i salnjake 2x
ali, sitnih kolaca moze biti mali milion, sa datuljama, sa brusnicama, sa borovnicama, smokvama,sljivama, narandzom, jabukom, orasima, lesnicima, bademima, pistacijem, indijskim orahom, kikirikijem, cokoladom, rumom, mentom, djumbirom, kokos, rolati, mrkvom, dinjom, dunjom, bundevom, jabukom, kruska, med, slad etc, etc
Na slavi najviše volim predjelo.
kako Vsinu i salcice kad je Sveti Nikola posna slava
ovo boldirano mi stavi u cinijicu i ne se zamajavaj sa pravljenjrm kolaca......
a inace meni muka kad jednu istu dasku koriste i za secenje slanih i slatkih stvari
mozda gresim ili nisam umela
ali dok sam ih rucno prala nikad nisam bila sigurna da je to oprano bas kako treba
o kad masina pere.....
ma ne kazem ja nista
ko kako hoce moze da radi
meni samo sve isto ako je u osnovi svega keks i margarin i secerna tabla
kako Vsinu i salcice kad je Sveti Nikola posna slava
ovo boldirano mi stavi u cinijicu i ne se zamajavaj sa pravljenjrm kolaca......
a inace meni muka kad jednu istu dasku koriste i za secenje slanih i slatkih stvari
mozda gresim ili nisam umela
ali dok sam ih rucno prala nikad nisam bila sigurna da je to oprano bas kako treba
o kad masina pere.....