Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bila sam na badnjoj večeri kod momka, svašta sam klopala, neke zeljanice, riblju čorbu, složence od 4 vrste sira i piletine i tako još neke zavrzlame.
Od kolača bilo svašta, princes krofne, neki sa malinama i višnjama, oni razni sa keksom (salame one, što žele što voće) i bajaderice...

...vid' sad:eek: kakav je to sareni, ono mesas dva skuvana (sipas dva skuvana u jednu posudu
pa se pomesaju i bude sareno:lol:) ili? i koji je sad pa taj fantazija.....

...jel me zezas malo Pilence?:ljutko:

Neeee bwe, moderišem pa ne stižem na dva fronta.
Fantazija puding se pravi tako što kupiš pudinge u tri ukusa (ili više ako imaš duboke posude). Pa na dno izlomkaš keks (može i dijetalni ili za dijabetičare ako ti mama ne jede slatko), preko ide recimo puding sa ukusom pavlake, pa preko čoko-puding, odozgo pospeš ispečene i istucane orahe ili lešnike pa sipaš skuvani puding od jagode (ili šumskog voća), na njega ide rendana čokolada.IIi šlag.

Neeee bwe, moderišem pa ne stižem na dva fronta.
Fantazija puding se pravi tako što kupiš pudinge u tri ukusa (ili više ako imaš duboke posude). Pa na dno izlomkaš keks (može i dijetalni ili za dijabetičare ako ti mama ne jede slatko), preko ide recimo puding sa ukusom pavlake, pa preko čoko-puding, odozgo pospeš ispečene i istucane orahe ili lešnike pa sipaš skuvani puding od jagode (ili šumskog voća), na njega ide rendana čokolada.IIi šlag.

...aha...kapiram, da to moze da bude lepo dekorativno kad se posluzi u staklenim cinijama (imam onako prilicno duboke), a ukusno i lagano...
...nije dijabeticar ali joj je secer konstantno oko 9 pa pije lekove i vodi racuna (ustvari ja vodim racuna, a ona se zali i tuguje:mrgreen:), borimo se:lol:

...hvala:)

Pogledajte prilog 2651241.
1 kg breskvi/nektarina procesuiras u secku ili stapnim mixerom
izmesas sa 400gr plazme

uvek idem odokativno, nekada je voce socnije, ja volim socan keks ne cvrst

2.
0,5 kg malina
vanilin puding skuvas sa vanilin secerom i secerom
skines sa vatre i dodas kasiku maslaca i casicu vocne rakije (njam)

3.
skuvas cokoladni puding sa secerom i vanilinm secerom
istopis 100gr cokolade u skuvanom
dodas 1,5-2dl jogurta

ja pravim po inspiraciji- kolac je moj izum :)

...aha...kapiram, da to moze da bude lepo dekorativno kad se posluzi u staklenim cinijama (imam onako prilicno duboke), a ukusno i lagano...
...nije dijabeticar ali joj je secer konstantno oko 9 pa pije lekove i vodi racuna (ustvari ja vodim racuna, a ona se zali i tuguje:mrgreen:), borimo se:lol:

...hvala:)
Malo sam ga zbrzala ali poenta je da između svakog pudinga "udeneš" nešto nepudingasto tipa čokoladu, lešnike, možeš žele bombone, banane ili slatko, samo na dno činije ide keks.

Pogledajte prilog 2651241.
1 kg breskvi/nektarina procesuiras u secku ili stapnim mixerom
izmesas sa 400gr plazme

uvek idem odokativno, nekada je voce socnije, ja volim socan keks ne cvrst

2.
0,5 kg malina
vanilin puding skuvas sa vanilin secerom i secerom
skines sa vatre i dodas kasiku maslaca i casicu vocne rakije (njam)

3.
skuvas cokoladni puding sa secerom i vanilinm secerom
istopis 100gr cokolade u skuvanom
dodas 1,5-2dl jogurta

ja pravim po inspiraciji- kolac je moj izum :)

...wwwaaaaaaauu....ovo je fenomenalno, kao da sam vec jela:D

...svasta sam nekad radila sa pudingom, ali ovako nesto nisam,
bas si mastovita, sve cu da probam, a breskve inace imam u frizu,
kao da sam znala da ih ostavim:lol:

...wwwaaaaaaauu....ovo je fenomenalno, kao da sam vec jela:D

...svasta sam nekad radila sa pudingom, ali ovako nesto nisam,
bas si mastovita, sve cu da probam, a breskve inace imam u frizu,
kao da sam znala da ih ostavim:lol:

plazma mi najlepse ide sa breskvama/nektarinama nekako
po ukusu stavis vise jogurta, rakije etc- kada pravim za decu stavim jogurt i u vanilin

slag preko po zelji

Malo sam ga zbrzala ali poenta je da između svakog pudinga "udeneš" nešto nepudingasto tipa čokoladu, lešnike, možeš žele bombone, banane ili slatko, samo na dno činije ide keks.

...e da kapiram, jedno vreme sam u pudnih od vanila ubacivala neku finu dansku cololadu, koju sam kupovala na meru kod poslednjeg beogradskog
bonbondzije, fenomenalna je, i sto je zanimljivo ni blizu skupa kao sto bi bila u ostalim prodavnicama...

...pravila sam i kad su deca bila mala, tipa vocni kolac sa pudingom...ono dole tanki patispanj, preliven nekim sokom, pa voce sezonsko, i na to
neke dve vrste pudinga koji se nadju...uvek je to svima prijalo, a vole i deca i odrasli...

...devojke hvala na idejama super ste:D

plazma mi najlepse ide sa breskvama/nektarinama nekako
po ukusu stavis vise jogurta, rakije etc- kada pravim za decu stavim jogurt i u vanilin

slag preko po zelji

sada smo pojeli case, ostale mi 2 male pomocne posude
a planirala sam da imamo 5 dana :malav:

...koliko god napravim pudinga ode za cas, rekto bude za dva dana, doduse pravim
samo jednu vrstu od pola litra mleka...ili vode zavisi....

ne moraš ič da preskačeš a žute kocke su bajadere sa mlevenim kikirikijem

300 gr keksa
200 gr neslanog kikirikija ( pola melješ ..a pola drobljeno)
200 gr čokolade(tamne)
1,5 dl mlijeka
200 gr šećera
200 gr margarina

za glazuru 200 gr bele čoko i 2 kaš ulja

znači, sve se otopi i u vrelo sipa mleveni keks i kikiriki i od gore bela glazura.

Meni ovo dobro zvuci jer volim kikiriki u kolacima. Jel moze malo detaljnije od ZNACI SVE SE OTOPI pleeeeaseee.

Dakle, npr otopim margarin, dodam mleko, cokoladu tamnu i secer pa u tu smesu keks i kikiriki? U koliki pleh ide ova mera, tipa djuvecar, od sporeta? Da ne bude mnogo visoko ali da ne bude par mm?

Glazura preko ohladjene smese?

Ja se izvinjavam ali eto nisam pravila ovakav tip kolaca.

TakodjeR ako neko ima oproban recept za Zaher toru, najljubaznije molim da ga podleli/napise/stavi link.

Pozdravcic i laku noz.

ja znam
to s drugog tanjira su kolacici iz maxija :D ja kupila jednom pakovanje tih sitnih :) (Delhaze etiketa ;) )
hihi, a vid tolku sto pise recept :mrgreen:

Tolka piše recepte za ono što pravi..a jesu kolači iz maxija, naravno, sestra donela na Badnje veče
i komentarisala je da je moj recept bolji od tih, e sad stvar je ukusa a tvrdim da su sitni kolači deja vu
i da svako to ume da pravi :)

hvala na gestu za Badnje veče ( i uopšte):hvala:

Meni ovo dobro zvuci jer volim kikiriki u kolacima. Jel moze malo detaljnije od ZNACI SVE SE OTOPI pleeeeaseee.

Dakle, npr otopim margarin, dodam mleko, cokoladu tamnu i secer pa u tu smesu keks i kikiriki? U koliki pleh ide ova mera, tipa djuvecar, od sporeta? Da ne bude mnogo visoko ali da ne bude par mm?

Glazura preko ohladjene smese?

Ja se izvinjavam ali eto nisam pravila ovakav tip kolaca.

TakodjeR ako neko ima oproban recept za Zaher toru, najljubaznije molim da ga podleli/napise/stavi link.

Pozdravcic i laku noz.

upravo je takav postupak,(čoko mošeš da otopiš u mleku sa kockama margarina i dodati mlevene
sastojke ...praviš od tople smese ploču dimenzija nekih 25x35cm lepo je da bude oko 2 cm visoko
onda se seku fine šnite 5x1,5 cm :)- kada se ohladi staviti glazuru .(
ovaj sastav namernica( bez kikirikija, badema...lešnika, oraha, kokos, maka itd - kao dodataka za vrste)
je osnova za svaku bajaderu

Poslednja izmena:
...pitam se da li da priznam da ja ne znam da pravim sitne kolace:rumenko:
...mislim ne znam ja ni svaku tortu da napravim, jer ne vole svaku da jedu,
samo neke, i te znam..ali da mi neko sad zada "zadatak" tu i tu tortu, nema
sanse...
....a sto se tice gore pomenutih sitnih kolaca mislim da vise nemam zivaca
za iste nego sto ne bih znala, pipavo mi to sve...jedino volim da jedem:rumenko:
....mada ni to ne radim jer mi nije pametno, a i skupi su....

moram da nastavim da budem kontras celo vece
meni je muka od sitnih kolaca
slavskih
svi isti
i svi grozni
svi ista sadrzina, drugi oblik

mislim da sve kupljen kolece i veliku vecinu domacih
ustvari da ne grresim dusu
ima ovde radionica ya kolace
koji su yaista bozanstveni
ali su 1500 ili 1800 din kilo
tako da ih nema ni na jednoj slavi
posteno
ni ja ih nikad ne bih kuplia....

moram da nastavim da budem kontras celo vece
meni je muka od sitnih kolaca
slavskih
svi isti
i svi grozni
svi ista sadrzina, drugi oblik

mislim da sve kupljen kolece i veliku vecinu domacih
ustvari da ne grresim dusu
ima ovde radionica ya kolace
koji su yaista bozanstveni
ali su 1500 ili 1800 din kilo
tako da ih nema ni na jednoj slavi
posteno
ni ja ih nikad ne bih kuplia....

Vala Milesa skroz si u pravu!
Juce nam donela zena sto cuva moje dete kolace sa slave. Proba dete (4 god) jedan, zagrize i ostavi, gricne, drugi, treci, cetvrti i namrsti se razocarano- sta je ovo, pa svi kolaci su isti...

Vala Milesa skroz si u pravu!
Juce nam donela zena sto cuva moje dete kolace sa slave. Proba dete (4 god) jedan, zagrize i ostavi, gricne, drugi, treci, cetvrti i namrsti se razocarano- sta je ovo, pa svi kolaci su isti...

i onda kazu ``domacice`` imala sam 30 vrsta kolaca za slavu..
nisi sestro, imala si dva samo sa drugacijim sastojcima..
sto ja ne volim tu pomamu za kvantitetom..napravi bre samo oblande, al da budu oblande..
a ne da se tanjir sareni, a da svaki izazove reakciju :roll:
sto bre neke zene koje prave slavu pate da moraju da budu ultragigamega domacice, pa na kraju ne ispadnu cak ni ocajne..

moja mama napravila 23 vrste ( mada je znala i 30-tak vrsta da napravi), ne zna se koji je bio ukusniji...
al ona je domaćica žena, nikad ne bi kupila kolače za slavu...

donela sam punu činiju kolača na posao, nestali su u roku od sat vremena: ))))

moja mama napravila 23 vrste ( mada je znala i 30-tak vrsta da napravi), ne zna se koji je bio ukusniji...
al ona je domaćica žena, nikad ne bi kupila kolače za slavu...

donela sam punu činiju kolača na posao, nestali su u roku od sat vremena: ))))

ja ne znam sta je tosto se ne pojede kad se odnese na posao :lol:
ajde bebo molim te, baci spisak kolaca koje je mama pravila..

Cini mi se kako prolazi vec izvesno vreme a da se slave slave, domacice su se izvestile u spremanju posnih jela. I zaista se tu nadje raznoraznih interesantnih stvari, al moram da priznam, ja sam ove godine na dve slave za Sv. Nikolu jela manje nego ikad. I definitivno nisam ljubitelj posne hrane, koliko god da inovativno i ukusno bude spremljena. Nema tice do prasice, bar za mene :).

Cini mi se kako prolazi vec izvesno vreme a da se slave slave, domacice su se izvestile u spremanju posnih jela. I zaista se tu nadje raznoraznih interesantnih stvari, al moram da priznam, ja sam ove godine na dve slave za Sv. Nikolu jela manje nego ikad. I definitivno nisam ljubitelj posne hrane, koliko god da inovativno i ukusno bude spremljena. Nema tice do prasice, bar za mene :).

Da, moja mama uvek nešto drugo pravi za slavu...ja lično volim posnu hranu, većina ljudi ne voli!
Al mi je pijani šaran prava poslastica, razgrabi se samo tako, čim se postavi na sto:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back