Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Recept je Bokicin na coolinarici. http://www.coolinarika.com/recept/kolac-sa-grizom-i-kokosom a ja sam upravo tamo stavila svoju sliku, mislim, sliku svog kolača. :)

...kako ja do sad ne videh ovaj kolac nemam pojma....super ti je ispao Bi, a vidim da nije ni narocito skup ni komplikovan, eto
meni lepog brzog kolaca za NG..posto tortu necu praviti, a obe volimo kokos....:)

...ne brini vec ces se snaci u kuhinji i znati i po mraku gde je sta, samo dok se naviknes...a ja sve cekam da vidim slike nove
kuhinje ako si zavrsila sa tim:D

Afro, moraćeš da budeš strpljiva. Ništa još nismo ni počeli. Muž je i dalje na terenu, dolazi samo vikendom. Ja ne stižem (a i neću) sama. Išli smo na sajam, gledam časopise, čak sam videla i neke kuhinje po komšiluku kako su sredili, pa ću polako da osmislim svoju. Neću da žurim sa tim jer ću kompletno sve da menjam: pločice na podu (grozne su, žute vinas pločice), na zidu (dosta su solidne, ali bele, to sad više nije moderno), sve elemente po meri, a možda ću da pomeram i česmu.
Te komšije koje su fenomalno sredile kuhinju su čak menjale i prozor. Jer mnogo je velik. Nema potrebe za tolikim, a predvidjeno je da šporet bude pored prozora (tu je onaj veliki utikač za šporet), pa to nije baš praktično, mnogo se masti prozor.... Ali ako stavimo manji, onda treba i zazidati taj deo.... sve u svemu, veliki posao i neću da ulećem dok sve ne smislim i ne odlučim tačno šta hoću.

Bi, junior mi spava na grudima pa sam vezana za krevet i telefon, al sutra ima da bacim oko na coolku i vidim fotkicu, ovde mi je sitno al vidim da izgleda sasvim ok, i kore su ti super, ja ne vidim da je jedna deblja
p.s. slazem se za margarin, ne stavlja ga moja baba dzabe :-D ;)
pozic od nas, ja se naruckala junetine, bila je ko dusa, a i sargarepe divne, samo sto sam taj tanjir rucka pojela iz tri puta, danas nas je bas mucio stomacic, bem mu misa, uh....
pa smo jos i goste imali koji odose malopre....

Afro, moraćeš da budeš strpljiva. Ništa još nismo ni počeli. Muž je i dalje na terenu, dolazi samo vikendom. Ja ne stižem (a i neću) sama. Išli smo na sajam, gledam časopise, čak sam videla i neke kuhinje po komšiluku kako su sredili, pa ću polako da osmislim svoju. Neću da žurim sa tim jer ću kompletno sve da menjam: pločice na podu (grozne su, žute vinas pločice), na zidu (dosta su solidne, ali bele, to sad više nije moderno), sve elemente po meri, a možda ću da pomeram i česmu.
Te komšije koje su fenomalno sredile kuhinju su čak menjale i prozor. Jer mnogo je velik. Nema potrebe za tolikim, a predvidjeno je da šporet bude pored prozora (tu je onaj veliki utikač za šporet), pa to nije baš praktično, mnogo se masti prozor.... Ali ako stavimo manji, onda treba i zazidati taj deo.... sve u svemu, veliki posao i neću da ulećem dok sve ne smislim i ne odlučim tačno šta hoću.

....strpljiva sam ja po prirodi:D
....ako ni ne treba ni da zuris, ni da radis takve stvari sama....ali kad uradis ja ocekujem fotke...

Jednoruka kuvarica ;)
Fotografija1098.jpg

Fotografija1100.jpg

bilo mi je žao kad su rekli - od kad ti je ruka povređena, sve isto večeramo
i za promenu
Fotografija1099.jpg

Ne znam šta si ti pitala xellu, ali ja sam htela da je pitam kako se peku te palačinke. Isto kao naše tanke u tiganju? Koliko vremena treba? Jel se okreću više puta? Na kakvoj vatri? Setiću se još nešto da pitam.

Pekla sam u manjoj šerpici, na najmanjoj ringli ;) Ako pečeš u maloj običnoj šerpi onda dodaješ malo putera pre svake palačinke. Ako imaš šerpicu obloženu teflonom, onda podmazuješ samo prvi put. Temperatura ringle ne sme biti jaka, prve dve sam pekla na 4-ci, a ostatak na 3-ci. Kada se pojave mehurići na vrhu palačinke onda je okreneš i pečeš još malo.

Nije ništa komplikovano, samo se malo duže peku nego ove naše.

:bye:

Mi smo ručali pileću supu i pileće belo uvaljano u prah čorbe od šampinjona, i posle napravila kao neki sos od šampinjona, i kupus salata. Pravila sam onaj kolač sa jabukama i pudingom i štrudle sa makom sa kupovnim korama. A na večeru idemo na rođendan.

Sitnes od pileta , krilca , mali batacici , ledja raskomadati , sija .. i sta ti vec padne pod ruku a sve zajedno ( to se radilo u vreme kad su se klali pilici pa odmah odvojis mix za to ) , prvo u vodu stavis ''zelen'' ( parsun , pastrnjak ) sargarepu nakrupno, luk , so biber krupni ...po volji, secenu ili kako volis , kuva se malo i dodas meso .
Smanjis vatru i laganica .... na kraju dodas zaprsku ali da ti ne pregori ( ulje zagrejano , malo brasna , sklonis i sljus malo aleve paprike )
U nju dodajes po malo corbe i mesas da se lepo razmuti i fuc u lonac lagano i jos malo kuvas .
E gde je stos ... u serpicu od zaprske ( prljavu ) stavis jedno celo jaje a moz i 2 ali jedno zavrsava posao i samo MALOOOO razmutis , znaci vidis i ono belance tu dodas malo mleka npr 2 dcl al ganao mesas ... i onda u corbu koju si sklonio sa ringle pre npr 15 minuta da malo legne i ne bude na tacki kljucanja , lagano dodajes taj mix jaj i mleka i onda ti ostanu ti dronjci od jaja

I nije to Amper corba , ta je mnogo jednostavnija

Ahaha, kako si me maestralno zaebala sa mlekom, mogu sad puding da pravim.
Је л знаш ти, представа о 2 децилитра млека? Ахахаха...да, изашли су дроњци, нашла жена и леђа са све шијом, све океј и усра ми чорбу са млеком.
Идем да поправљам.
Не јављај се више, живота ти.
Скрпићу ја ово, ја рекох црвена а не бела и са млеком.

Poslednja izmena od moderatora:
Ahaha, kako si me maestralno zaebala sa mlekom, mogu sad puding da pravim.
Је л знаш ти, представа о 2 децилитра млека? Ахахаха...да, изашли су дроњци, нашла жена и леђа са све шијом, све океј и усра ми чорбу са млеком.
Идем да поправљам.
Не јављај се више, живота ти.
Скрпићу ја ово, ја рекох црвена а не бела и са млеком.

Домаћице, бануј је лол.. ИвуБ
И врати ми репутације за ово што си ме преварила.
Доживотни бан неће да те опере!!!
jao bre :D
smejem se ko kreten, a dete mi u onoj marami, tresem i njega sirotog :D
hahaha
al te zajebala bre stvarno
dva deci je punoo u svakom slyucaju
hahahaha
jao, gleda me dragi sto se cepam od smeha :)

jao bre :D
smejem se ko kreten, a dete mi u onoj marami, tresem i njega sirotog :D
hahaha
al te zajebala bre stvarno
dva deci je punoo u svakom slyucaju
hahahaha
jao, gleda me dragi sto se cepam od smeha :)

Е, видимо се.
И вама је јасно шта ово значи? :) Хоћемо да мрдамо ушима - хоћемо,,,
Једино што је добро у причи је тај фазон и имам чорбу у рукама, али захваљујући мени а не овој..то је то, само без икаквог млека. Чак није ни количина млека у питању.
Tо што је бело није млеко већ дроњци беланаца, коагулисани беланци, једина веза са млеком је боја.

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back