Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vanilin kiflice

069.jpg
071.jpg

Lako je Micimaciko kad ima onakvog pomoćnika. xella, ja sam jednom sinu za rodjendan pravila tortu te boje.
Čitam, Domaćica još pre 13 h pisala šta su ručali, a ja moj ručak nisam još ni počela. Od jutros sam bila na 3 pijace i kupila puno lepih stvari što za jelo, što za kuću.
Za ručak će da budu kremenadle, spanać, zelena salata (baš se ne slaže, ali ima da se složi), čorba od povrća.

Mi doručkujemo u 8h, ručamo oko 12h i večeramo do 18h. To sam jednom već pisala. Leti ranije doručkujemo, a kasnije večeramo, a ručamo uvek do pola 1. :)

zdrav život!!!

i zna se red!
Onda mene bude malo sramota što mi to tako. Ali kad nama tako odgovara. Niko nije baš vredan, ni ranoranilac.
A i uštedim jedan obrok. Kasni doručak, kad je u domaćinskim kućama ručak, ručak u vreme večere i onda nam večera ni ne treba.

Pravim čorbu od spanaća i ječma i praziluka. U originalu je od zelja i pirinča i mladog luka. Izdinsta se mladi luk (praziluk). Doda se iseckano zelje (spanać), nalije sa 1,5 l vode, doda se šolja pirinča (ječma). Kad se pirinač (ječam) skuva doda se umućeno žumance s čašom jogurta.
Ja to jednom napravila za sebe mislila niko neće hteti da jede, a klinci se oduševili i sad je redovno na repertoaru. Kremenadle, krompir, šargarepa i praziluk u kesi, peku se. Zelena salata napravljena.

i zna se red!
Onda mene bude malo sramota što mi to tako. Ali kad nama tako odgovara. Niko nije baš vredan, ni ranoranilac.
A i uštedim jedan obrok. Kasni doručak, kad je u domaćinskim kućama ručak, ručak u vreme večere i onda nam večera ni ne treba.

Pravim čorbu od spanaća i ječma i praziluka. U originalu je od zelja i pirinča i mladog luka. Izdinsta se mladi luk (praziluk). Doda se iseckano zelje (spanać), nalije sa 1,5 l vode, doda se šolja pirinča (ječma). Kad se pirinač (ječam) skuva doda se umućeno žumance s čašom jogurta.
Ja to jednom napravila za sebe mislila niko neće hteti da jede, a klinci se oduševili i sad je redovno na repertoaru. Kremenadle, krompir, šargarepa i praziluk u kesi, peku se. Zelena salata napravljena.

taman sam htela da te pitam šta bi sa spanaćem, a onda videh da je završio u čorbi...
super kombinacija Bi!

kako volim ovakve nedelje :heart:
u osam otisla na tasmajdan..preplivala 1km,preronila 1km..
posle otisla na jutarnju kafu :cool:
u povratku skoknula do tempa i obavila nedeljnu nabavku..
dzukcima skuvala piletinu i pirinac..
nama suvala corbicu od povrca sa jogurtom..sargaepa, brokoli,secerac, crni i beli luk..
ispekla krmenadle,izgrilovala tikvice,sampinjone i sitake..
otrcala do ade dok je bilo sunca i isplivala retriverku 4km..sebe brzinskim tempom isetala..
od slatkisa danas jela jabuke i plazmu i mleko..necu kolace do daljeg da spremam..
samo cu da gledam ove vase kuhinjske peverzije :aha:

e jajca sam stavljala ponekad u corbice, mleko jok, ne znam na sta lici tako....
ako i stavljam nesto stavljam pavlaku
Ja u svaku corbicu dodam malo mleka - oko 0,5 do 1 dl- moja svekrva je uvek tako radila i suuuuper je .Naravno i malo sirceta - pa to izadje kao kad se doda pavlaka,samo je meni lepse sa mlekom i sircetom .
A " dronjci " se prave tako da se jaje ubaci u corbu i brzo,brzo mesa-ispadnu bas kako treba

Ја их пеЋем на фолији на шпорету.
У рерни смо некад пекли кикирики, ал то 90-их.

kolko dugo i na koliko.
pre neki dan napravih se ja pametna pa nadjoh instrukcije kako se pece kestenje, sve lepo to uradim po PSu, i jedna tura bese ziva ([a da je dopecem i uprskam stvar), a druga tura prepecena u startu :besna:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back