Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ustipci.jpg

jutros ustipci. dodam malo sira unutra...milina

ja ne volim blitvu tako..
spanac mi ima lepsi ukus.
blitva mi je super u kombinaciji sa obarenim krompirom kad napravim prilog sa belim lukom i maslinovim uljem..
zelje mi je za corbicu..
moj tata je jedne godine kad je otisao u penziju resio da se bavi malo povrcnom hortikulturom i zasadio blitvu i tikvice na placu..nije slusao savet iskusnijih koji su ga posavetovali u vezi kolicine..
cele sezone i friz smo imali pun do vrha za van sezone, smo jeli samo blitvu i tikvice :sad2:
ja od tada ne mogu da je smislim ni u jednoj drugoj varijanti sem u ovoj sa krompirom..
iz istog razloga me ne odusevljavaju punjene tikvice..pojela sam ih za dva zivota unapred.

Ovo k'o da sam ja pisala. Isto više volim onako napravljen spanać, a blitvu kao salatu, sa barenim krompirom, belim lukom i m.uljem.
Samo se nije moj tata bavio povrtarstvom, nego moj muž, pa smo imali brdo tikvica. Svima smo ih nosili kad krenemo u posetu, umesto kafe ili šta se već nosi.

Za danas sam kupila svinjske šnicle, šampinjone, karfiol, pa ću nešto da iskombinujem. Ja volim i mogu da jedem samo obaren karfiol, ali moji će se sigurno buniti. I baš me briga, ne moraju da jedu. Napraviću od dela karfiola čorbicu, a ostatak ću samo da obarim. Imam i neke patlidžane, njih ću da izgrilujem. I šta fali? Dinstane šnicle, bareni karfiol i koji krompir, grilovani patlidžan, sos od šampinjona.

Ovo k'o da sam ja pisala. Isto više volim onako napravljen spanać, a blitvu kao salatu, sa barenim krompirom, belim lukom i m.uljem.
Samo se nije moj tata bavio povrtarstvom, nego moj muž, pa smo imali brdo tikvica. Svima smo ih nosili kad krenemo u posetu, umesto kafe ili šta se već nosi.

sestro slatka, onda znas o cemu pricam..bilo je kad zavucem ruku u friz, vadim ili tikvice ili blitvu - treceg nema :lol:
tata je sledece godine, ponutkan uspesnom povrtarskom berbom seo na pocetku sezone da nas konsultuje..rekao je ''e ove godine cu sem blitve i tikvica..'' NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
te godine je sadio samo sargarepu i srebrenac :mrgreen:

lepo vas je videti ovako vredne i vec ste zasukale rukave i prihvatile se serpi,lonca i poklopca,a ja...tek pijem onu jutarnju.Ma nije to da sam ja tek ustala,taman posla:zper:...jednostavno mi takav dan.Ali,bitnu stvar sam uradila:donela odluku sta cu za rucak.Pa zar to nije najvaznije.Eto,danas punjene paprike i najverovatnije neka fina salatica da bude onako kisela da osvezi.Dobar dan vam zelim!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back