Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel moze da se pravi beli eurokrem od pirincanog mleka?

(resila sam da se odreknem eurokrema... ali posto mi nije zabranjeno slatko vec samo mlecno, zanima me jel postoji alternativa belom eurokremu) :)
Postoji posni krem, bez mleka, naravno, a odličnog je ukusa. Pravi ga Jablanik, pakovanje od pola kg je oko 100 dinara. Doduše nije beo nego samo ima tamni deo.
Evo i slike http://forum.krstarica.com/showthre...ANAS-2-deo?p=21134963&viewfull=1#post21134963

Danas pileći paprikaš sa testenininom. Taljatele :mrgreen: umesila svojeručno. :manikir:

5a1daq.jpg

ja ne volim blitvu tako..
spanac mi ima lepsi ukus.
blitva mi je super u kombinaciji sa obarenim krompirom kad napravim prilog sa belim lukom i maslinovim uljem..
zelje mi je za corbicu..
moj tata je jedne godine kad je otisao u penziju resio da se bavi malo povrcnom hortikulturom i zasadio blitvu i tikvice na placu..nije slusao savet iskusnijih koji su ga posavetovali u vezi kolicine..
cele sezone i friz smo imali pun do vrha za van sezone, smo jeli samo blitvu i tikvice :sad2:
ja od tada ne mogu da je smislim ni u jednoj drugoj varijanti sem u ovoj sa krompirom..
iz istog razloga me ne odusevljavaju punjene tikvice..pojela sam ih za dva zivota unapred.

ja ne volim blitvu tako..
spanac mi ima lepsi ukus.
blitva mi je super u kombinaciji sa obarenim krompirom kad napravim prilog sa belim lukom i maslinovim uljem..
zelje mi je za corbicu..
moj tata je jedne godine kad je otisao u penziju resio da se bavi malo povrcnom hortikulturom i zasadio blitvu i tikvice na placu..nije slusao savet iskusnijih koji su ga posavetovali u vezi kolicine..
cele sezone i friz smo imali pun do vrha za van sezone, smo jeli samo blitvu i tikvice :sad2:
ja od tada ne mogu da je smislim ni u jednoj drugoj varijanti sem u ovoj sa krompirom..
iz istog razloga me ne odusevljavaju punjene tikvice..pojela sam ih za dva zivota unapred.
A sarmice? Ja zamotam i sarmice sa blitvom. I nekako mi je prijatnija nego spanac, ali ukucanima je spanac spanac, a blitva blitva. :lol:

....spanas mnogo volimo svi, rekoh kad ne nadjem taj veliko lisni kupim blitvu, mada blitvu volim i onako kako se
klasicno sprema (pisala dive kako)...zelje samo u corbu, ne pravim sarmice od njega, vec musaku, odavno sam
shvatila da je ukus identican, a ne petljam se satima da zavijam sarmice....tikvice volim punjene ako ce neko
drugi da ih busi....od njih isto pravim samo musaku....punim paprike tako mi je lakse, a i svi vole kao i spanac....

...odavno sam sebi olaksala zivot sto se kuvanja tice, sve sto moze kao musaka i u rernu, tako se i pravi,
kome ne odgovara neka se prihvati varjace i serpe necemo se gurati oko sporeta....:manikir:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back